Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- 25 óráig bírja GPS-t használva az Apple Watch Ultra 4
- Mostantól nincs ANC nélküli Apple fülhallgató, itt az AirPods 5
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megcsinálták az iPhone Duo nyitásanimációját Samsung hajlíthatókra
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Még be sem mutatták, már kézben a Honor Magic9 Pro Max
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
juve600
nagyúr
-
zala005
tag
-
gusthy
veterán
Sziasztok!
Korábban egy Bip 6-ot használtam elégedetten, viszont meghibásodott és az Alza visszatéritette az árát. Először újra egy Bip 6-ot akartam rendelni, de megláttam, hogy van egy "újabb" verzió, ami nagyobb ugyan, de tartalmaz pár újítást is.
Én is féltem, hogy "hatalmas" lesz, viszont férfikézen a Bip 6 után nem zavaró, cserébe egy élmény ránézni a nagy - és fényes kijelzőre, én mindenképp ajánlom.
Rengeteg szoftveres pontatlanságot javítottak/optimalizáltak, pont úgy, mint a Bip 6-nál is.Ez a Bip Max? Merthogy a Bip 6-ból tényleg volt egy hardverfrissített verzió, ha jól értem, de méretre nem nőtt meg. Ami közel ugyanaz, de nagyobb, az a Bit Max.
-
juve600
nagyúr
Sziasztok!
Korábban egy Bip 6-ot használtam elégedetten, viszont meghibásodott és az Alza visszatéritette az árát. Először újra egy Bip 6-ot akartam rendelni, de megláttam, hogy van egy "újabb" verzió, ami nagyobb ugyan, de tartalmaz pár újítást is.
Én is féltem, hogy "hatalmas" lesz, viszont férfikézen a Bip 6 után nem zavaró, cserébe egy élmény ránézni a nagy - és fényes kijelzőre, én mindenképp ajánlom.
Rengeteg szoftveres pontatlanságot javítottak/optimalizáltak, pont úgy, mint a Bip 6-nál is.Szia !
egy képet raknál fel róla ahogy a kezeden van ? én apple watch s11-ről váltanék mert droidos telóm lesz és én is a méretétől félek kicsit bár azt néztem akkor mint egy AW ultra
-
zala005
tag
Sziasztok!
Rengeteg szoftveres pontatlanságot javítottak/optimalizáltak, pont úgy, mint a Bip 6-nál is. -
juve600
nagyúr
-
gusthy
veterán
Hogy az illető akinek akarsz írni, használ-e RCS-t/iMessage-t, jelzi a telefon már az üzenet írásakor.
Na és pont ezzel nem szeretnék foglalkozni, amikor valakivel csetelek. Csetelni akarok, plusz költség nélkül. Ezt a Messenger probléma nélkül tudja, ez meg nem. Period.
-
csubííí
őstag
Neked nem is kell állítani. A szolgáltatónak kell tudnia kezelni az RCS-t/iMessage-t.
Az RCS ugye a Google platformja, az iMessage az Apple-é. Mindkettő netes alapú üzenetküldő protokoll.
Eddig nem volt kompatibilis egymással a kettő, így androidról csak smst lehetett küldeni iPhonera (és fordítva). Most változtattak ezen, megvan a "kapcsolat" a két platform között és fokozatosan vezetik is be.
Magyarországon eddig egyedül a Telekom vezette be az átjárást a platformok között.Továbbra sem értem ezt minek írod nekem!
Az iMassages-sel kapcsolatban nem írtam neked és másnak sem semmit, vagyis az előző írásomban annyit, hogy nem állítottam vele kapcsolatban semmit.
Akkor nem tudom minek nekem írsz és mit akarsz nekem ezzel bizonyítani.
Egyébként sem érdekel iPhone oldalról, sehogysem! -
kakuk.tamas
addikt
Neked nem is kell állítani. A szolgáltatónak kell tudnia kezelni az RCS-t/iMessage-t.
Az RCS ugye a Google platformja, az iMessage az Apple-é. Mindkettő netes alapú üzenetküldő protokoll.
Eddig nem volt kompatibilis egymással a kettő, így androidról csak smst lehetett küldeni iPhonera (és fordítva). Most változtattak ezen, megvan a "kapcsolat" a két platform között és fokozatosan vezetik is be.
Magyarországon eddig egyedül a Telekom vezette be az átjárást a platformok között. -
kakuk.tamas
addikt
Ennek következtében nem látható, hogy mennyire aktív a másik végén a felhasználó. Egyébként ha az ismerősöm alszik és repülő módba teszi a telefonját, akkor se elérhető, és ezt Messengerben látom, nem zöld. Egyébként ha limitált az iPhone - kapcsolat, akkor az eleve egy nagy korlát. Ki akar azzal foglalkozni, hogy az ismerőseinek milyen telefonja van? Vagy ki akar SMS-t küldeni pénzért, ha a másik fél épp yettel-es Apple user?
Hogy az illető akinek akarsz írni, használ-e RCS-t/iMessage-t, jelzi a telefon már az üzenet írásakor.
-
gusthy
veterán
A Google Messages állandóan aktív, nincs olyan, hogy bezárod, és nem lesz aktív az RCS. Szóval ha nem választja le a telefonszámát, akkor az RCS megy.
Ennek következtében nem látható, hogy mennyire aktív a másik végén a felhasználó. Egyébként ha az ismerősöm alszik és repülő módba teszi a telefonját, akkor se elérhető, és ezt Messengerben látom, nem zöld. Egyébként ha limitált az iPhone - kapcsolat, akkor az eleve egy nagy korlát. Ki akar azzal foglalkozni, hogy az ismerőseinek milyen telefonja van? Vagy ki akar SMS-t küldeni pénzért, ha a másik fél épp yettel-es Apple user?
-
csubííí
őstag
Ez az RCS... De iMessage -> RCS átjárás NINCS a One-nál, jelenleg kizárólag a Telekomnál van ilyen.
Ha Telekomosként aktív az RCS a mobilodon, és iPhone küldesz smst, amin aktív az iMessage, akkor az RCS-ként fog elmenni. És fordítva is így van.
Minden más szolgáltatónál sms-ként.Én ezt a iMassage, van vagy nincs, sehol nem állítottam.
-
kakuk.tamas
addikt
Ez az RCS... De iMessage -> RCS átjárás NINCS a One-nál, jelenleg kizárólag a Telekomnál van ilyen.
Ha Telekomosként aktív az RCS a mobilodon, és iPhone küldesz smst, amin aktív az iMessage, akkor az RCS-ként fog elmenni. És fordítva is így van.
Minden más szolgáltatónál sms-ként. -
csubííí
őstag
Már egy ideje nem a Samsung sajátja az alap üzenetküldő alkalmazás, hanem a Google. Ha valaki mégis a Samsung-ét akarja használni, külön kell letöltenie, alapból nincs a készüléken.
-
atosan
veterán
Az lehet. Valahol olvastam, hogy rövid időn belül a Samsung is átáll a google üzenetküldő alkalmazásra. Ezért gondolom már nem foglalkoznak úgy vele.
-
csubííí
őstag
Mi működik One-nál? A iMessage - Google RCS átjárás?

Google Messages.
-
kakuk.tamas
addikt
-
kakuk.tamas
addikt
One is működik.
Volt olyan is, hogy véletlenül a WhatsApp helyett a Google Messages küldtem el amit szeretem volna 30-as számra.
A másik fél ráadásul a Samsung gyári üzenetküldőt használja az nem tudja ezt, de nekem igysem került semmibe.
Akinek küldtem, meg is lepődött, hogy ott küldtem el és nem a WhatsApp-on.
Ezek szerint elég ha a küldőnél be van kapcsolva (aktív) az RCS, akkor ingyenes a küldés.Mi működik One-nál? A iMessage - Google RCS átjárás?

-
csubííí
őstag
-
atosan
veterán
One is működik.
Volt olyan is, hogy véletlenül a WhatsApp helyett a Google Messages küldtem el amit szeretem volna 30-as számra.
A másik fél ráadásul a Samsung gyári üzenetküldőt használja az nem tudja ezt, de nekem igysem került semmibe.
Ezek szerint elég ha a küldőnél be van kapcsolva (aktív) az RCS, akkor ingyenes a küldés.Tudtommal a Samu gyári appja is tudja az RCS-t. Illetve régebben tudta.
-
gusthy
veterán
Csevegés -> jobb felső sarok 3 pötty-> Részletek
Valóban. A másik ilyen use case a zöld pötty a beielentkezett felhasználók esetén.
-
csubííí
őstag
One is működik.
Ezek szerint elég ha a küldőnél be van kapcsolva (aktív) az RCS, akkor ingyenes a küldés. -
blackmoto
senior tag
"Ma már kompatibilis az iOS rendszerrel is."
Ez így nem teljesen igaz. Jelenleg csak a Telekomnál van iMessage - Google RCS átjárás.
Az, hogy bizonyos szolgáltató "középső ujjat mutat", az nem jelenti, hogy a szoftver nem alkalmas rá. (Én Telekomosként ki tudom használni a lehetőséget.)
-
kakuk.tamas
addikt
-
gusthy
veterán
Van az Google Messages-be is 'Képek' rész, szóval ugyanúgy megtalálható a kutyás kép, mint Messengeren.

Hol van? A csevegés menüjében nincs olyan, ami az ahhoz a csevegéshez tartozó képeket megmutatja.
-
kakuk.tamas
addikt
-
gusthy
veterán
Inkább egyszerűen nem kommunikálták rendesen, és nem tudják az emberek, hogy az RCS ingyen van, és lehet küldeni veszteségmentes képet és videót. (Meg ugye mostmár sok mást is)
És ha mondod nekik, akkor meg nem hiszik el.
Egyébként mit tud a Metás Messenger, amit az RCS nem?
Hát hogy egy nagyon egyszerű use case-t említsek, legyen az a feladat, hogy egy beszélgetésfolyamban keresd ki a tavaly nyári képet, amin az a cuki kutyus volt a tengerparton.
-
kakuk.tamas
addikt
Inkább egyszerűen nem kommunikálták rendesen, és nem tudják az emberek, hogy az RCS ingyen van, és lehet küldeni veszteségmentes képet és videót. (Meg ugye mostmár sok mást is)
És ha mondod nekik, akkor meg nem hiszik el.
Egyébként mit tud a Metás Messenger, amit az RCS nem?
-
gusthy
veterán
Engedtessék meg, hogy
Évek óta az Google ökoszisztémájú Androidos telefonok beépített SMS fogadásra alkalmas applikációja, amivel nem mellesleg az RCS protokoll bevezetése óta, ugyanúgy ingyenesen lehet akár kép vagy videó csatolásával üzenetet küldeni, ami nem csak 160 karakter hosszú lehet, akár a Messengerrel, vagy a Telegrammal, pl.Ma már kompatibilis az iOS rendszerrel is.
Csak sokan ezt sem tudják...
Tehát, nem csak androidos cuccok között működik, amennyiben mindkét fél telefonján be van kapcsolva a funkció.
Titkosított formában megy a csevegés. Jóval hamarabb volt titkosított, mint a Meta féle Messenger. Csak sajnos az emberek lustaságból, és mert "mindenki azon a szutykon él", inkább Zuckerberggel osztanak meg mindent.Ja hogy az az.
No azért van egy jópár funkció a Meta Messengerben, ami ebben nincs, és amit az emberek használnak. -
kakuk.tamas
addikt
Engedtessék meg, hogy
Évek óta az Google ökoszisztémájú Androidos telefonok beépített SMS fogadásra alkalmas applikációja, amivel nem mellesleg az RCS protokoll bevezetése óta, ugyanúgy ingyenesen lehet akár kép vagy videó csatolásával üzenetet küldeni, ami nem csak 160 karakter hosszú lehet, akár a Messengerrel, vagy a Telegrammal, pl.Ma már kompatibilis az iOS rendszerrel is.
Tehát, nem csak androidos cuccok között működik, amennyiben mindkét fél telefonján be van kapcsolva a funkció.
Titkosított formában megy a csevegés. Jóval hamarabb volt titkosított, mint a Meta féle Messenger. Csak sajnos az emberek lustaságból, és mert "mindenki azon a szutykon él", inkább Zuckerberggel osztanak meg mindent."Ma már kompatibilis az iOS rendszerrel is."
Ez így nem teljesen igaz. Jelenleg csak a Telekomnál van iMessage - Google RCS átjárás.
-
blackmoto
senior tag
Engedtessék meg, hogy
Titkosított formában megy a csevegés. Jóval hamarabb volt titkosított, mint a Meta féle Messenger. Csak sajnos az emberek lustaságból, és mert "mindenki azon a szutykon él", inkább Zuckerberggel osztanak meg mindent. -
gusthy
veterán
Javasolnám, hogy a jövőbeni okosóra, és -karperec tesztekben kerüljön ellenőrzésre és megemlítésre, hogy a Google Messages RCS üzeneteinek értesítését is képes-e jelezni az adott eszköz.
Egy több mint 5 éve használt Amazfit Bip S órát szerettem volna lecserélni, aminek ez gond nélkül megy a vivo X300 telefonnal Android 16 s OriginOS 6 mellett , de előtte ment Pixel 8a-val is ment, amin már az Android is a legfrissebb 17-es, és kiderült, hogy nem képes erre. Vettem egy Honor Watch Fit Elegant órát. Az sms-eket jelezte, de az RCS üzeneteket nem. Mellesleg a Facebook Messenger bejövő hívást is csak egy sotszámmal mutatta, nem derült ki, hogy ki keres. Üzenet esetén kiírta a nevet. Szóval vissza kellett küldjem.
Végül megvettem a vivo Watch GT2 órát, hogy majd a saját márkás működik együtt, és tessék ez sem. Mondanom se kell hogy az ideg szétvet, majdnem dupla áron ugyanaz a gond. A Messenger hívást meg nem teszteltem.
Szóval kérlek a jövőbeni tesztekben nézzétek meg ezt is, ha már teszt. Köszönöm!
Természetesen a YouTube milliónyi külföldi review sem tér ki rá. De tesztereknek nevezik magukat.
Mi az a Google messages?
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
blackmoto
senior tag
Javasolnám, hogy a jövőbeni okosóra, és -karperec tesztekben kerüljön ellenőrzésre és megemlítésre, hogy a Google Messages RCS üzeneteinek értesítését is képes-e jelezni az adott eszköz.
Egy több mint 5 éve használt Amazfit Bip S órát szerettem volna lecserélni, aminek ez gond nélkül megy a vivo X300 telefonnal Android 16 s OriginOS 6 mellett , de előtte ment Pixel 8a-val is ment, amin már az Android is a legfrissebb 17-es, és kiderült, hogy nem képes erre. Vettem egy Honor Watch Fit Elegant órát. Az sms-eket jelezte, de az RCS üzeneteket nem. Mellesleg a Facebook Messenger bejövő hívást is csak egy sotszámmal mutatta, nem derült ki, hogy ki keres. Üzenet esetén kiírta a nevet. Szóval vissza kellett küldjem.
Végül megvettem a vivo Watch GT2 órát, hogy majd a saját márkás működik együtt, és tessék ez sem. Mondanom se kell hogy az ideg szétvet, majdnem dupla áron ugyanaz a gond. A Messenger hívást meg nem teszteltem.
Szóval kérlek a jövőbeni tesztekben nézzétek meg ezt is, ha már teszt. Köszönöm!
Természetesen a YouTube milliónyi külföldi review sem tér ki rá. De tesztereknek nevezik magukat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Apple MacBook
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Most aztán tényleg durván elszállhat az erősebb GeForce VGA-k ára
- Modding és elektronikai kérdések
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Automata kávégépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Macska topik
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Merevlemez 1TB/2TB/4TB/6TB/8TB/14TB/16TB Western Digital/Seagate HDD
- Kábelkötegelők, kábelerendezők, kábelcsatorna, elosztó
- GTA 6 előrendelés !! Standard: 27.990 Ft ! Ultimate: 36.990 Ft !
- 27% - MSI MAG 256F E20 IPS Monitor! 1920x1080 / 0.5ms / 200Hz / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R5 7500X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 12GB FRACTAL Pop Air Black ADATA 850W