Hirdetés
- IFA 2026: Számok és trendek Berlinből
- Nagyot megy a Galaxy Z Fold8
- iPhone topik
- Yettel topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Apple iPhone 17 - alap
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Microsoft Rewards
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
gretzky77
veterán
Mai napon rendeltem egyet Alzáról, kíváncsi leszek!
-
gusthy
veterán
"Nem az AI-t kell szapulni ... " – nem szapulásnak szántam, csak jeleztem, hogy nem mindenható, ill. nem igazán képes azt mondani, hogy "passz".
... én is megkérdeztem Mr. Éjájt. Ahogy írod, minden "prompt"-olás, ill. AI kérdése." ... félre a tereléssel, mondj órákat amik támogatják az LC3-at."
Senki sem terel. Oda próbáltam kilyukadni több, – de inkább – kevesebb sikerrel, hogy a biztos infók száma (a gyatra gyártói specifikációk, és a tesztek okán) konvergál a nullához." ... akkor ebben az esetben az AI-nak is, és nekem is ... "
Na, ez az, amit 100% bizonyossággal nem lehet azért kijelenteni: link1, link2Ami az első cikket illeti: "Google is preparing support for BT LE"...
Ami a másodikat: annyit ír, hogy olyan chip van benne, ami támogatja.
De ha ennél picit alaposabban kutakodsz, akkor rájössz, hogy több óra is van, amiben erre alkalmas chip van, csak egyikben se aktív.
Az egyetlen eset, ahol tudni lehet hogy több van sima sbc/aac-nál, az a Samsung órák Samsung fülessel.De talán nem is ez a lényeg. Magad is láthatod, hogy mennyire nem tipikus kérdés ez, így az eredeti felvetésedet miszerint a MA-nak ezt is vizsgálnia kéne, bátran elvethetjük.
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem az AI-t kell szapulni, hanem hozz egy konkrét példát, ahol ez a konkrét info nem igaz.
Egyébként tényleg AI a forrás, de hidd el, nem egy 1 soros prompttal szoktam kérdezni, és az eredményt is le szoktam ellenőrizni. Így az eredmény az én munkám is, de természetesen nem tartom kizártnak, hogy tévedek.
Szóval, félre a tereléssel, mondj órákat amik támogatják az LC3-at.
Ha nem mondasz, akkor ebben az esetben az AI-nak is, és nekem is igazam volt.Üdv:
Neck"Nem az AI-t kell szapulni ... " – nem szapulásnak szántam, csak jeleztem, hogy nem mindenható, ill. nem igazán képes azt mondani, hogy "passz".
... én is megkérdeztem Mr. Éjájt. Ahogy írod, minden "prompt"-olás, ill. AI kérdése." ... félre a tereléssel, mondj órákat amik támogatják az LC3-at."
Senki sem terel. Oda próbáltam kilyukadni több, – de inkább – kevesebb sikerrel, hogy a biztos infók száma (a gyatra gyártói specifikációk, és a tesztek okán) konvergál a nullához." ... akkor ebben az esetben az AI-nak is, és nekem is ... "
Na, ez az, amit 100% bizonyossággal nem lehet azért kijelenteni: link1, link2 -
Neck
veterán
Arra hozzak a példát, hogy az AI néha bődületes hülyeségeket is képes mondani? Most így hirtelen nem fogok tudni, de ha muszáj (mert te még tényleg nem találkoztál a jelenséggel ... ami meglep),
akkor majd gondolkozok rajta... tessék egy példa.
Egyébként azért sem értettem a kérdést, mert Neck-nek írtam, ill. ő állította, hogy utána nézett ... ezért kérdeztem tőle, hogy hol, ill. jeleztem, hogy az AI válaszát nem feltétlen kell készpénznek venni, erre jössz, és azt kérdezed miért?
Nem az AI-t kell szapulni, hanem hozz egy konkrét példát, ahol ez a konkrét info nem igaz.
Egyébként tényleg AI a forrás, de hidd el, nem egy 1 soros prompttal szoktam kérdezni, és az eredményt is le szoktam ellenőrizni. Így az eredmény az én munkám is, de természetesen nem tartom kizártnak, hogy tévedek.
Szóval, félre a tereléssel, mondj órákat amik támogatják az LC3-at.
Ha nem mondasz, akkor ebben az esetben az AI-nak is, és nekem is igazam volt.Üdv:
Neck -
<Adamsky>
nagyúr
"Arra hozzál példát, hogy hülyeség ..." – OK, most már közelítünk

Erre nyilván nem fogok tudni, ahogy az ellenkezőjére sem, mivel egyik gyártó sem adja meg hivatalosan ezt, ill. egyik tesztelő sem vizsgálta még.
Igen, az AI-t én hoztam be (mint kérdést), és azért mert az szokott néha irgalmatlan magabiztossággal állítani olyan dolgot is, amit semmi nem támaszt alá.
Neck viszont "eltűnt", szóval ez a kérdés lehet örökre nyitva marad
-
gusthy
veterán
Arra hozzak a példát, hogy az AI néha bődületes hülyeségeket is képes mondani? Most így hirtelen nem fogok tudni, de ha muszáj (mert te még tényleg nem találkoztál a jelenséggel ... ami meglep),
Egyébként azért sem értettem a kérdést, mert Neck-nek írtam, ill. ő állította, hogy utána nézett ... ezért kérdeztem tőle, hogy hol, ill. jeleztem, hogy az AI válaszát nem feltétlen kell készpénznek venni, erre jössz, és azt kérdezed miért?
Nem. Arra hozzál példát, hogy hülyeség az, hogy nulla darab óra támogatja az LC3-at, nyilván. Hiszen ezt az állítást kifogásoltad.
Neck nem állította, hogy AI-jal keresett. Ezt te írtad hozzá. -
<Adamsky>
nagyúr
-
gusthy
veterán
" ... remek lehetőséged van megcáfolni a dolgot ... " – bocs, nem tudtalak követni.
Mit kellene cáfolni? Én épp azt írtam már az elején is, hogy jó eséllyel minden óra csak SBC-t tud, de erre – vagy épp az ellenkezőjére – semmilyen bizonyíték nincs.
... ill. az SBC-re az az egy szem Reddit-es topic." ... utánanéztem, és jelenleg nulla okosóra támogatja az LC3-at."
Kíváncsivá tettél. Hogyan? Csak nem az AI-t kérdezted meg? Arra azért én nem alapoznék."
Erre írtam -
<Adamsky>
nagyúr
" ... remek lehetőséged van megcáfolni a dolgot ... " – bocs, nem tudtalak követni.
Mit kellene cáfolni? Én épp azt írtam már az elején is, hogy jó eséllyel minden óra csak SBC-t tud, de erre – vagy épp az ellenkezőjére – semmilyen bizonyíték nincs.
... ill. az SBC-re az az egy szem Reddit-es topic. -
gusthy
veterán
" ... utánanéztem, és jelenleg nulla okosóra támogatja az LC3-at."
Kíváncsivá tettél. Hogyan? Csak nem az AI-t kérdezted meg? Arra azért én nem alapoznék."Innentől kezdve nem tudom, mit teszteljenek rajta az MA szerzői"
Mivel az ég világon semmilyen hivatalos infó nincs arról, hogy egyes gyártók egyes órái milyen codec-et használnak, én biztos megnézném (ha lenne rá lehetőségem).
Lehetnének az elsők a világon.
#29 gusthy
" ... anno a Garmin Phenix 5 Plus sorozat tudta az aptX-et." – na, az meglepne (nem kicsit).
Honnan származik ez az infó?Hát, én is kerestem vagy fél órát, de egyet se találtam. De remek lehetőséged van megcáfolni a dolgot, mondj egyet.
Ami a Garmint illeti, bocsi, félrenéztem. Volt egy cikk, amiben fel volt téve a kérdés, hogy támogatja-e, majd le volt írva, hogy nem. Sorry.
-
<Adamsky>
nagyúr
Igen, de ez elméleti lehetőség, utánanéztem, és jelenleg nulla okosóra támogatja az LC3-at. Innentől kezdve nem tudom, mit teszteljenek rajta az MA szerzői

Az persze bosszantó, hogy a gyártók nem léptek az aktiválásban, azonban azok a csipek, amik hardveresen támogatják, kb tavaly terjedtek el - így a fejlesztési ciklusokat figyelembe véve szerintem még csak mostanában várhatóak azok az eszközök, amelyek támogatni fogják." ... utánanéztem, és jelenleg nulla okosóra támogatja az LC3-at."
Kíváncsivá tettél. Hogyan? Csak nem az AI-t kérdezted meg? Arra azért én nem alapoznék."Innentől kezdve nem tudom, mit teszteljenek rajta az MA szerzői"
Mivel az ég világon semmilyen hivatalos infó nincs arról, hogy egyes gyártók egyes órái milyen codec-et használnak, én biztos megnézném (ha lenne rá lehetőségem).
Lehetnének az elsők a világon.
#29 gusthy
" ... anno a Garmin Phenix 5 Plus sorozat tudta az aptX-et." – na, az meglepne (nem kicsit).
Honnan származik ez az infó? -
gusthy
veterán
Igen, de ez elméleti lehetőség, utánanéztem, és jelenleg nulla okosóra támogatja az LC3-at. Innentől kezdve nem tudom, mit teszteljenek rajta az MA szerzői

Az persze bosszantó, hogy a gyártók nem léptek az aktiválásban, azonban azok a csipek, amik hardveresen támogatják, kb tavaly terjedtek el - így a fejlesztési ciklusokat figyelembe véve szerintem még csak mostanában várhatóak azok az eszközök, amelyek támogatni fogják.Technikailag az igaz, hogy az LC3-at semelyik óra nem támogatja, de azért az sbc-nél van jobb megoldás, pl a Samsung órák Samsung fülessel Samsung SSC, egy csomó óra (Apple, Samsung) pedig AAC-vel.
Érdekesség, hogy anno a Garmin Phenix 5 Plus sorozat tudta az aptX-et. -
Neck
veterán
" ... ezek ilyen BT Le codecek, amik egyformán gázul szólnak."
Bár az lenne! Az LC3 feleakkora sávszélességen (bitráta mellett) is jobb hangminőséget biztosít, mint a régi SBC, miközben sokkal kevesebb energiát fogyaszt.
De lustaságból, ill. mert jó lesz az így (eddig sem okozott parasztlázadást) szépen maradnak az SBC-nél ... vagyis nem tudjuk, mert ezzel egyetlen tesztelő sem foglalkozik. Én csak erre szerettem volna rávilágítani, amit egyesek félreértettek.Igen, de ez elméleti lehetőség, utánanéztem, és jelenleg nulla okosóra támogatja az LC3-at. Innentől kezdve nem tudom, mit teszteljenek rajta az MA szerzői

Az persze bosszantó, hogy a gyártók nem léptek az aktiválásban, azonban azok a csipek, amik hardveresen támogatják, kb tavaly terjedtek el - így a fejlesztési ciklusokat figyelembe véve szerintem még csak mostanában várhatóak azok az eszközök, amelyek támogatni fogják. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... ezek ilyen BT Le codecek, amik egyformán gázul szólnak."
Bár az lenne! Az LC3 feleakkora sávszélességen (bitráta mellett) is jobb hangminőséget biztosít, mint a régi SBC, miközben sokkal kevesebb energiát fogyaszt.
De lustaságból, ill. mert jó lesz az így (eddig sem okozott parasztlázadást) szépen maradnak az SBC-nél ... vagyis nem tudjuk, mert ezzel egyetlen tesztelő sem foglalkozik. Én csak erre szerettem volna rávilágítani, amit egyesek félreértettek. -
Neck
veterán
" ... csak alap szabványt tud az összes." – na, de milyen "alapot"?
Nemrég kicsit túrtam a netet, és ezt találtam a Redit-en. A csóka összekötötte az FR 955 Solar-ját egy Qudelix-5K-val, ami egyrészt mindent (is) támogat, másrészt kiírja a bitrátát.
Az eredmény: SBC 229 kbps. Ez egész konkrétan SBC "middle quality", amit sajnos hallani is. Szóval Átlagos Pistának nem árt tudnia, hogy a csilli-villi LDAC-ot vagy LHDC-t, esetleg aptX lossless-et támogató fülese (de még egy sima AAC-s tucat füles is) igen komolyan vissza lesz fogva egy ilyen órán.
Anno mikor megvettem az órám (FR 255 Music) valahol sejtettem, hogy nem lesz aptX, de hogy AAC-se, és SBC-ből ilyen gatya verzió ... hááát.Nem csak átlagos Pista, de mindenki tudja, hogy ezek ilyen BT Le codecek, amik egyformán gázul szólnak. Ez van.
Senki nem várja, hogy jobb minőség legyen.
Vagy akkor meg lekajálja az akksit azonnal... -
laci1892
őstag
szervizelhető és könnyen szerelhető az építési koncepciója.
Ragasztott, nehezen szervizelhető órák.
Itthon nincs szervizhálózata, bármi gond van külföldre kell küldeni.
Nem mondanám ezt jónak.
Az Amazfit órák csavaros rögzítésűek, könnyen szerelhetők és itthon is van szervizhálózat hozzájuk. Szóval ez egy kis öngól szerintem.
Keress egy trex 2 órához akkumlátort vagy szervízt aki javítja. Kíváncsi vagyok mennyi idődbe kerülne )Vicces, de nagyjából 2 másodperc..
Ráadásul hazai webshopból lehetne rendelni.Januárban a pilisi csapás teljesítménytúrán egy trex 3 pro nagyon szépen elvérzett pontosság tekintetében.
Nálam a T-Rex 3 Pro sokkal pontosabb volt, mint a Fenix 8, ezt úgy is teszteltem, hogy ugyanazon útvonalon mindkét órát hordtam.
Javaslom mielőtt leírsz valamit nézz utána. Eleve A vertical 2 csavarozottan van összerakva 🤦
Ad2, igen. Küldeni kell az órát. Viszont nem a Blahán kell keressek egy szervízt, aki vagy foglalkozik vele vagy nem. Kérdőjeles minőségben. maga a gyártó foglalkozik vele, aki egyébként kommunikál normálisan a felhasználóival szervíz tekintetében.
A GPS dologgal kapcsolatban annyiban igazad van, hogy az illető nem tudom milyen beállításokkal jött utánam. Így ez árnyalja a dolgot.
-
Parallaxis
addikt
Tisztában vagyok vele. Ahogy azzal is, hogy a mérnöki gárda az eredeti Crew -ból áll.

Illetve azzal is, hogy függetlenül attól hogy Kínában gyártják, szervizelhető és könnyen szerelhető az építési koncepciója. Pont úgy, ahogy a legtöbb xiaomi / amazfit nem. Így 5 év után sem kell okvetlenül lecserélni. ( Szakmai topikokban ezt sokan visszaigazolták. Keress egy trex 2 órához akkumlátort vagy szervízt aki javítja. Kíváncsi vagyok mennyi idődbe kerülne )
Rendkívül fontos számomra, hogy potnos és megbízható legyen a GPS. Januárban a pilisi csapás teljesítménytúrán egy trex 3 pro nagyon szépen elvérzett pontosság tekintetében. Tapasztalatból írom azt, amit.szervizelhető és könnyen szerelhető az építési koncepciója.
Ragasztott, nehezen szervizelhető órák.
Itthon nincs szervizhálózata, bármi gond van külföldre kell küldeni.
Nem mondanám ezt jónak.
Az Amazfit órák csavaros rögzítésűek, könnyen szerelhetők és itthon is van szervizhálózat hozzájuk. Szóval ez egy kis öngól szerintem.
Keress egy trex 2 órához akkumlátort vagy szervízt aki javítja. Kíváncsi vagyok mennyi idődbe kerülne )Vicces, de nagyjából 2 másodperc..
Ráadásul hazai webshopból lehetne rendelni.Januárban a pilisi csapás teljesítménytúrán egy trex 3 pro nagyon szépen elvérzett pontosság tekintetében.
Nálam a T-Rex 3 Pro sokkal pontosabb volt, mint a Fenix 8, ezt úgy is teszteltem, hogy ugyanazon útvonalon mindkét órát hordtam.
-
laci1892
őstag
Cipőt cipésztől, sportórát sportóra gyártótól.
A Suunto-k nekem nem tetszenek, a Garmin meg ultragagyi sok tekintetben.
Halkan megjegyzem az Amazfit is sportóra gyártó és igaz Trex 2 Pro-m nem volt, de a Balance, T-rex 3 Pro, Balance 2 és 3 szépen tette és teszi a dolgát soha nem hagyott cserben egyik sem, amit a Garmin órákról nem mondhatok el (Venu 3, Epix Pro Gen2, Fenix 7 Pro, Fenix 8, Enduro 3, Venu X amiket használtam huzamosabb ideig.).
nem vagyok hajlandó vásárolni kinte kunta fél okos, fél Sport órákat
Mondod ezt egy Suunto órával a karodon?

Ugye tudod, hogy 2018 óta kínai tulajdonban van (pontosabban azóta már a második kínai cég tulajdonában. Amar, majd Liesheng) és kínában gyártják?
Tisztában vagyok vele. Ahogy azzal is, hogy a mérnöki gárda az eredeti Crew -ból áll.

Illetve azzal is, hogy függetlenül attól hogy Kínában gyártják, szervizelhető és könnyen szerelhető az építési koncepciója. Pont úgy, ahogy a legtöbb xiaomi / amazfit nem. Így 5 év után sem kell okvetlenül lecserélni. ( Szakmai topikokban ezt sokan visszaigazolták. Keress egy trex 2 órához akkumlátort vagy szervízt aki javítja. Kíváncsi vagyok mennyi idődbe kerülne )
Rendkívül fontos számomra, hogy potnos és megbízható legyen a GPS. Januárban a pilisi csapás teljesítménytúrán egy trex 3 pro nagyon szépen elvérzett pontosság tekintetében. Tapasztalatból írom azt, amit. -
Parallaxis
addikt
Abszolút azon múlik itt a dolog való igaz, hogy ki mire használja az órát.
Amióta engem jó pár évvel ezelőtt megszívatott egy trex 2 pro az Everest alaptábor túrán, azóta nem vagyok hajlandó vásárolni kinte kunta fél okos, fél Sport órákat.
A Suunto-k nekem nem tetszenek, a Garmin meg ultragagyi sok tekintetben.
Halkan megjegyzem az Amazfit is sportóra gyártó és igaz Trex 2 Pro-m nem volt, de a Balance, T-rex 3 Pro, Balance 2 és 3 szépen tette és teszi a dolgát soha nem hagyott cserben egyik sem, amit a Garmin órákról nem mondhatok el (Venu 3, Epix Pro Gen2, Fenix 7 Pro, Fenix 8, Enduro 3, Venu X amiket használtam huzamosabb ideig.).
nem vagyok hajlandó vásárolni kinte kunta fél okos, fél Sport órákat
Mondod ezt egy Suunto órával a karodon?

Ugye tudod, hogy 2018 óta kínai tulajdonban van (pontosabban azóta már a második kínai cég tulajdonában. Amar, majd Liesheng) és kínában gyártják?
-
laci1892
őstag
Én mondjuk csak inkább kocogok, de koncentrálás nélkül is zavaróan szarul szól az sbc kodek. Tudom, kipróbáltam.
Ezért ha fülessel zenehallgatás futás közben a terv, akkor fogom, és viszem a telefont is.
Pedig árban nem nagy szám a fülesem, egy earfun clip, pont azért vettem meg, mert tudja az ldac kodeket, nem hallok huppogást ahogy lépek, mint a fülbedugósoknál, és ez beengedi a környezet hangját is, mondjuk az nálam plusz pont.
Régen volt időm zenét "hallgatni", azaz leülni a hifi elé, és nem háttérben zümmögve hagyni hogy szóljon, hanem élvezni.
Sajnos most nincs rá időm. De legalább futás közben nem megy más hasznos dolog, ezért az erdőben kocogva megmaradt a lehetőség erre. 1-2 órát szoktam heti kb 5-6x, ezért ha már zene, szóljon jól.Persze más-más igények, tiszta sor
Abszolút azon múlik itt a dolog való igaz, hogy ki mire használja az órát.
Amióta engem jó pár évvel ezelőtt megszívatott egy trex 2 pro az Everest alaptábor túrán, azóta nem vagyok hajlandó vásárolni kinte kunta fél okos, fél Sport órákat.
-
envagyok
veterán
Én mondjuk csak inkább kocogok, de koncentrálás nélkül is zavaróan szarul szól az sbc kodek. Tudom, kipróbáltam.
Ezért ha fülessel zenehallgatás futás közben a terv, akkor fogom, és viszem a telefont is.
Pedig árban nem nagy szám a fülesem, egy earfun clip, pont azért vettem meg, mert tudja az ldac kodeket, nem hallok huppogást ahogy lépek, mint a fülbedugósoknál, és ez beengedi a környezet hangját is, mondjuk az nálam plusz pont.
Régen volt időm zenét "hallgatni", azaz leülni a hifi elé, és nem háttérben zümmögve hagyni hogy szóljon, hanem élvezni.
Sajnos most nincs rá időm. De legalább futás közben nem megy más hasznos dolog, ezért az erdőben kocogva megmaradt a lehetőség erre. 1-2 órát szoktam heti kb 5-6x, ezért ha már zene, szóljon jól.Persze más-más igények, tiszta sor
-
laci1892
őstag
Mondjuk abból a szempontból igaza van, hogy ha már van flac gyűjteménye, vagy Tidalja, és soktízezres fülese, akkor már jó lenne minőségi zenét hallgatni, mert azért futás közben is hallani a különbséget, ha meg megáll, akkor pláne.
Majd bejön vmikor ez a feature, aztán lehet órát cserélni megint.Egy 10-21km futásnál nem elsődlegesen a hangminőség az amire koncentrálok. Persze más - más igények. Tiszta sor.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... ez a legnagyobb gond?" – ki mondta (én nem), hogy ez a legnagyobb gond?
Fuss neki még 1× ha szükséges annak, amit írtam.
#15 BoB
"Divatsportolóknak ... " – ez igazán "kedves" volt tőled ...
... gondolom te valami szőrös tökű spartathlonista lehetsz, ha ilyen nagy arccal – ismeretlenül – leszólod a másikat.#17 envagyok
" ... abból a szempontból igaza van ... " – köszönet az értő olvasásért! Nagy kincs ez a mai világban. -
envagyok
veterán
Mondjuk abból a szempontból igaza van, hogy ha már van flac gyűjteménye, vagy Tidalja, és soktízezres fülese, akkor már jó lenne minőségi zenét hallgatni, mert azért futás közben is hallani a különbséget, ha meg megáll, akkor pláne.
Majd bejön vmikor ez a feature, aztán lehet órát cserélni megint. -
laci1892
őstag
-
BoB
veterán
-
laci1892
őstag
Nemrég kicsit túrtam a netet, és ezt találtam a Redit-en. A csóka összekötötte az FR 955 Solar-ját egy Qudelix-5K-val, ami egyrészt mindent (is) támogat, másrészt kiírja a bitrátát.
Az eredmény: SBC 229 kbps. Ez egész konkrétan SBC "middle quality", amit sajnos hallani is. Szóval Átlagos Pistának nem árt tudnia, hogy a csilli-villi LDAC-ot vagy LHDC-t, esetleg aptX lossless-et támogató fülese (de még egy sima AAC-s tucat füles is) igen komolyan vissza lesz fogva egy ilyen órán.
Anno mikor megvettem az órám (FR 255 Music) valahol sejtettem, hogy nem lesz aptX, de hogy AAC-se, és SBC-ből ilyen gatya verzió ... hááát.Egy sport óránál tényleg ez a legnagyobb gond? 🤣
Sem mint, hogy lassú a GPS? Végülis igazad van. Sportolás közben nem számít a ha fingja nincs arról az órának merre vagy. De legalább jó a hangminőség a fülhallgatón. -
gusthy
veterán
Anno mikor megvettem az órám (FR 255 Music) valahol sejtettem, hogy nem lesz aptX, de hogy AAC-se, és SBC-ből ilyen gatya verzió ... hááát.Hát....
Szerintem Átlagos Pista az ikszedik km után pont nem azzal fog foglalkozni, hogy a közép alja picit mintha halkabb lenne, mint kéne
Viccet félretéve, elég sok sportórát használó embert ismerek, de soha senki nem panaszkodott ilyesmire. És ha a Garmin nem foglalkozik a dologgal, akkor a többiek még annyira se fognak. -
<Adamsky>
nagyúr
Anno mikor megvettem az órám (FR 255 Music) valahol sejtettem, hogy nem lesz aptX, de hogy AAC-se, és SBC-ből ilyen gatya verzió ... hááát. -
gusthy
veterán
Kár, hogy így megnőtt. Az eredeti Balance-ban épp a vékonysága, kecsessége volt a jó az adott tudásszint mellett. A Balance 2-t még bevállaltam, egyedül a Runna integráció miatt, pedig az is nagyobb, mint az eredeti. De ez már nem az az osztály.
".... Kiváló ügynök volt" -
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet .
-
envagyok
veterán
Ilyen okosórák esetén
ritkánsoha nem esik szó arról, hogy a zenelejátszás alkalmával milyen bt. codec-et használ az óra. Tudom ezzel sokan úgy vannak, hogy kb. mindegy, csak szóljon valami, de azért ha lenne megfelelő eszközötök (mondjuk egy komolyabb bt. receiver, ami képes megjeleníteni a használt codec-et) akkor érdemes lenne megnézni, hogy mégis mivel állunk szemben, ill. van-e különbség az egyes gyártók között.Azért nem írják, mert csak alap szabványt tud az összes.
-
BoB
veterán
"1,5”-es kijelzőhöz tartozó 81,1 grammos tömeget"
Az óra maga "csak" 62 gramm, szíjjal együtt lesz 80. Mivel minden tesztben a szíj nélküli tömeg szokott szerepelni (mivel cserélhető), érdemes lenne javítani.
Fényerő érdekes hogy nálad kevés. Én voltam vele most a nagy hőkupolás nyári napokban biciklizni nulla árnyékban fél napon keresztül, mindig tökéletesen látható volt a kijelző közvetlen erős napsütésben, amikor zéró felhő volt.
-
Tschubi
aktív tag
Köszönöm a tesztet! De.
Bone: hiányérzetem maradt, mert ennél alaposabb teszteket is olvastam már tőled.
Pl. többet olvastam volna a Hyrox-ról (ha már újdonság), az elődjéhez, a Balance 2-höz sincs semmi reláció. A több, mint kétszer annyiba kerülő forerunner 970-hez való összehasonlítást meg csak fenntartásokkal tenném.
Rákerestem, és az elődjéhez képest mások kiemelik pl. a gyorsabb térkép kezelést, a kettős üzemmódú LED lámpát, a dupla tárhelyet.
Óravásárlás előtt állok. Az ára miatt nem ez lesz a befutó, de jó lenne látni a mostanra 100e Ft alá is beeső Balance 2, vagy más hasonló árú órához, pl. Huawei Watch GT 6 vagy GT5 pro-hoz képest mit tud. -
Bone123
HÁZIGAZDA
A fényerővel nem tudom nálad mi lehetet a gond, nálam minden helyzetben jóval fényesebb, mint a Fenix 8 (az meg nagyjából azt tudja, mint a F970).
A tesztből kimaradt, hogy az új Amazfit órák az egyetlenek az Apple Watchokon kívül, amik az iOS rendszerrel teljesen együttműködnek, vagyis az üzenetek nem csak olvashatók, hanem válaszolni is lehet rájuk mind billentyűzettel, mind hangbevitellel.A magyar fordításnál egyébként a legbosszantóbb, hogy a kettős mássalhangzókat rosszúl írják következetesen. Pl.: "roszszul, streszszesnek""

Ezt már jeleztem feléjük, utána a következő frissítésben javították, majd a következőnél ismét visszaállt a rosszra.Köszönöm, ezt beleírom mert hasznos!
-
<Adamsky>
nagyúr
Ilyen okosórák esetén
ritkánsoha nem esik szó arról, hogy a zenelejátszás alkalmával milyen bt. codec-et használ az óra. Tudom ezzel sokan úgy vannak, hogy kb. mindegy, csak szóljon valami, de azért ha lenne megfelelő eszközötök (mondjuk egy komolyabb bt. receiver, ami képes megjeleníteni a használt codec-et) akkor érdemes lenne megnézni, hogy mégis mivel állunk szemben, ill. van-e különbség az egyes gyártók között. -
Parallaxis
addikt
Samsung Galaxy Watch Ultra-ról váltottam. Nagy volt (vastag), sose tetszett a négyzet forma, utáltam 1-1.5 naponta tölteni.
Ez a design meg elsőre megtetszett, picit lehetne kisebb, de megszoktam. AOD-val, állandó pulzusméréssel, heti 4-5 óra edzéssel (néha terem, néha GPS-sel) kb 1 hetet bír.(jah és a decathlonban 123ezer)
(jah és a decathlonban 123ezer)
Inkább 124 ezer, de hatalmas előny a Decathlon 365 napos csere vagy vételár visszafizetése, vagyis ha kijön a következő modell, akkor szépen le lehet náluk egy éven belül cserélni.
-
WiZARD
veterán
Samsung Galaxy Watch Ultra-ról váltottam. Nagy volt (vastag), sose tetszett a négyzet forma, utáltam 1-1.5 naponta tölteni.
Ez a design meg elsőre megtetszett, picit lehetne kisebb, de megszoktam. AOD-val, állandó pulzusméréssel, heti 4-5 óra edzéssel (néha terem, néha GPS-sel) kb 1 hetet bír.(jah és a decathlonban 123ezer)
-
Parallaxis
addikt
A fényerővel nem tudom nálad mi lehetet a gond, nálam minden helyzetben jóval fényesebb, mint a Fenix 8 (az meg nagyjából azt tudja, mint a F970).
A tesztből kimaradt, hogy az új Amazfit órák az egyetlenek az Apple Watchokon kívül, amik az iOS rendszerrel teljesen együttműködnek, vagyis az üzenetek nem csak olvashatók, hanem válaszolni is lehet rájuk mind billentyűzettel, mind hangbevitellel.A magyar fordításnál egyébként a legbosszantóbb, hogy a kettős mássalhangzókat rosszúl írják következetesen. Pl.: "roszszul, streszszesnek""

Ezt már jeleztem feléjük, utána a következő frissítésben javították, majd a következőnél ismét visszaállt a rosszra. -
odani
tag
Sajnos a Zepp nagyon félrecsúszott ezzel a sorozattal. Amióta kijött ez a 3. széria, tudatosan jobban vigyázok az alap Balance-omra és csak bízni tudok benne, hogy amikor esetleg tönkremenne, a 2 még elérhető lesz, vagy idő közben kijön a 4. széria és visszatérnek a letisztult, könnyedebb dizájnhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akkor sem éghet le a 12V-2x6 tápkonnektor, ha régi aljzatot használsz!
- IFA 2026: Számok és trendek Berlinből
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows 7
- Nagyot megy a Galaxy Z Fold8
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- iPhone topik
- Trollok komolyan
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR3 laptop so-dimm RAM 2GB 4GB OEM Samsung, Hynix, Ramaxel, Kingston
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Zalman S2 TG Enermax 650W
- Dell Latitude 5520,15.6",FHD,i5-1145G7,16GB DDR4,256GB,IR KAMERA, WIN11

Sem mint, hogy lassú a GPS? Végülis igazad van. Sportolás közben nem számít a ha fingja nincs arról az órának merre vagy. De legalább jó a hangminőség a fülhallgatón.