Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz C0d3r #44039 üzenetére

    Már miért? Az áfa téged terhel nem a kereskedőt, itt nekik csak egy továbbítási mechanizmust kell beiktatni az eBay USA viszonylatában már működteti ,mert ott az USA vevőkre már rég elő van írva az Áfa fizetése. Beszedi és továbbítja az illetékes NAV-hoz.
    Nem értelmezhető emelésként ennek költsége, sőt van ország ahol ha ezt külön felszámolná rögtön bírságolni kezdenék az adott céget, nálunk sem lehet. Persze beépíti az működtetési költségek közé, de ha megkérdezel egy kereskedelmi céget hogy ez (a vevő által fizetett áfa befizetése a költségvetésbe) neki mennyivel drágítja a kereskedést nem igazán mond jelentős költséget és a NAV-os utalások a legtöbb bankszámla csomagban ingyenesek.
    Ha nem lesz székhely telephely bár vannak eBay és Amazon EU-s sőt AliExpressnek is van EU-s jelenléte szóval ez nem igazán tűnik problémának akkor a vevő saját maga fizeti az állami cégnek, szóval nincsenek kényszerítve az EU-n kívüli cégek semmire.
    Csak egy postázó helyet elegendő fenntartani telephelyként ahova Kínából beszállítanak konténerben és onnan postáznak ez még olcsóbb is lehet mint a kis millió szállítási mód.
    Persze előfordulhat hogy erre hibvatkozásal emelik a díjaikat de az nem lesz teljesen igaz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák