Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nataniel

    senior tag

    válasz p66 #2937 üzenetére

    olvass itt

    Vám/ÁFA:
    Mindenki tudja, hogy az EU-n kívülről érkező csomagok után Vámot és Áfát kell fizetni. Ha a nyomkövetés azt írja, hogy Vámkezelésre vár, akkor fizetnünk kell, ha csak Vám elé állítva --> Bejövő küldemény vámkezelve, akkor nincs semmi díj, örülhetünk. Amennyiben a nyomkövetés alapján fizetnünk kell, jobb elküldeni előre az iratokat, így nyerni lehet 1-2 napot, mert egyébként ajánlott levelet kapunk a VÁM-tól, hogy fizessünk.
    Ha mégis vámolják a csomagot, akkor igazolásokat kell benyújtani a postának, ez alapján fognak intézkedni. Először lássunk egy táblázatot:

    Ez a vámtarifákat mutatja, ez alapján vámolják vagy nem vámolják a csomagokat.
    Részletesebb leírás erre: Rendelés külföldről, USA-ból, Kínából, ebay-ről (VÁM & ÁFA terhek)
    Szükséges iratok:
    A legfontosabb a posta oldaláról letölthető vámkelési nyilatkozat. Ezt ki kell tölteni és mellékelni az alábbi dokumentumokkal együtt:
    -banki igazolás
    -paypal igazolás
    -email visszaigazolás
    -elektronikus számla (ha van)
    A fenti dokumentumokat legjobb kinyomtatni, kitölteni, majd beszkennelni és egy PDF dokumentummá alakítani. Ezt majd a vamkezeles@posta.hu címre kell elküldeni. A vámkezelés után a postásnak kell fizetni kiszállításkor a Vámot vagy Áfát. Felszámolnak kezelési költséget is, ez 1000-2000 forintig terjedhet

    [ Szerkesztve ]

    Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE 6/128 | Xbox One S 1TB | Playstation 5 1TB Üdv: Sunny

Új hozzászólás Aktív témák