Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dzsidzsas

    aktív tag

    Alis tapasztalataim (mivel erről is szól a fórum).
    Eddig több tucat terméket rendeltem, ebből szerencsére csak kettővel volt gond. Az én tapasztalatom az hogy nem szabad drága vagy gyanúsan olcsó dolgokat venni, akkor se ha rá van téve a képre hogy akció. Erre van a SuperDeals "menü", bár az sem biztosíték. Kerülni kell a ruha és cipő árukat, mivel más a méretezés (láttál már kövér Kínait? Na ugye!) és nem tudod felpróbálni, valamint rengeteg a hamisítvány, amit a vám elkobozhat (üzletszabályzat kimondja, ha vám köteles /te fizeted/, vagy vám gátolja a beérkezést, vagy megsemmisíti, nem kapsz vissza pénzt, mert az eladó elküldte). Nem szerencsés telefont vagy tabletet innen venni, erre jók azok az oldalak melyek erre specializálódtak, pl.: Minideal. Pendrive és memóriakártya vásárlása ismét lutri, ha veszel használd a H2test programot és készíts képeket közben.
    Minden csomag kibontásáról készíts videót, így tudod bizonyítani, hogy törötten érkezett, vagy nem azt a színt kaptad, vagy tégla van a dobozban. Általában semleges színű dolgokat válasz, mert ha nem jó a szín visszakérik az eredetit, azt meg a Posta aranyáron viszi vissza Kínába, és 99% kiírja a vásárlásnál, hogy nem téríti a díjat.
    A vásárlásnál a bankkártya használata nem veszélyesebb mint bárhol máshol megadni (Spar, Tesco). Naponta több százezren adják meg a kártya adataikat. amennyiben félsz, kérj a bankodban virtuális bankkártyát.
    Az ali 60 napig nem adja át a pénzt az eladónak, ha nincs még a kezedben, de a trackeren látni, hogy jön, akkor kérj egy 30 napos hosszabbítást. Bármi gond van, disputot tudsz nyitni és részben vagy teljesen visszakérheted a pénzedet. Soha nem zárd le a rendelést, csak mert megérkezett az árú, várj vele 1-2 hetet és használd, hogy nem megy- e tönkre idő előtt. Ha zártad, már nincs védelem.
    Amennyiben a tracker szám 10 nap múlva se él, nyiss disputot, vagy rögtön élni kezd, vagy visszakapod a pénzt. Én a pénzt 5 napon belül eddig megkaptam (elméletileg 5-10 nap).
    Érdemes olyan terméket rendelni, amiből már van Feedback és látod, hogy ha gond van az eladóval, már sajnos a sok eladás és jó visszajelzésű eladók se mindig megbízhatóak. Legyen itt egy példa, nagy eladó 98,8% visszajelzés:
    Rendeltem egy solar Power Bankot, már az gyanús volt hogy olcsó volt nagy kapacítás és Wedo-val küldte (tudtam, hogy a kapacitás tizede lesz, de így is kalkuláltam). Aztán a tracker szerint 50 napnál már Mo-n, vámon volt. Kértem hosszabbítást a védelemre, amit meg is kaptam. Utána kezdődött a kálvária, mert csak nem kaptam meg, az eladó pedig váltig állította hogy ott van az a vámon. Kértem egy hivatalos állásfoglalást a vámtól (nem volt ott), és disput mellett feltöltöttem, a levelet, fodítást, stb. Na ekkor jött a kínai, hogy vonjam vissza a disputot, fogadjam el hogy megjött az árú és visszaküldi a pénzt. Hülyének nézet, miután rájött, hogy ez nem megy, elfogadja a disputott, csak adjak neki 5 csillagot. Írtam az alínak, hogy hülyének néz az illető, ott a hivatalos állásfoglalás, hogy nincs a vámon a termék és a posta se tud róla. Pár nap alatt lezárta az ali, pénzt visszakaptam.
    Másik, nagy eladó, 97,8% - 64g pendrive, micro USB - hatalmas leárazással vettem 11$-ért. Megjött, program 7 óra alatt lefuttatva, 8g. Képeket feltöltöttem, és rákérdeztem, hogy akkor ezzel mi is van? Azonnal válaszoltak, hibás a termék, csak viszont eladók, őket is átverték, 7$ vissza ad, vagy küldjem vissza a pendrivet és vissza adja az árat. 7$ kértem, mert nekem 8g is elegendő, és a posta drága, nem megbízható.
    Bocsánat, hogy hosszú lett, remélem van akinek segít.

    https://rollerezz.blogspot.com/

Új hozzászólás Aktív témák