Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kirkri

    addikt

    válasz Flashget #16200 üzenetére

    Lehet, hogy nem jól látom a dolgokat, de ahogy V/-nek is írtam, nem látom reálisnak, hogy a kis forgalmú eladók, akik tegyük fel kulcstartót, evőpálcát, egyéb vicket-vackot árulnak, logisztikai kapacitást bérelnének az Alitól azért, hogy direktben az EU-ból tudjanak szállítani.

    Szerintem ez arról fog szólni, hogy azok a nagy cégek, akiknek nincs az EU-ban forgalmazójuk, igénybe veszik az Alibaba szolgáltatását és lerakják ebben a logisztikai központban a termékeiket. Aztán amikor rendelés érkezik hozzájuk, akkor csak kiadják az Alinak, hogy direktben szállítsanak ki X raklap terméket a vevőnek.

    Ugyanis több raklapos megrendelésnél az a nagy hátránya Kínának, hogy rohadt messze van. Mivel repülőn brutális ára lenne a szállításnak, a hajó meg hetekig/hónapig jön, így egy olyan vevő, akinek sürgős a termék, biztosan nem fog rá várni. Ezt a szállítási időt lehet töredékére csökkenteni egy ilyen bértárolással. Jelen esetben szerintem mindössze arról van szó, hogy az Alibaba ebben a szegmensben is fog szolgáltatást nyújtani.

    Félreértés ne essék, ez is nagyon nagy üzlet, kár, hogy nem nálunk csinálták meg, de nekünk mezei végfelhasználónknak ez semmit nem fog számítani, mi ebből a központból egy kulcstartót sem fogunk kapni.

    Persze nem biztos, hogy igazam van, csak a logika szerint igyekeztem értelmezni a hírt.

    21 éve a Prohardveren! ™

Új hozzászólás Aktív témák