- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen egy hatéves iPhone-t használni 2026-ban?
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Táncoló okoshangszóróért csábít Apple munkaerőt az OpenAI
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17T - T-modell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
wasd.hu
senior tag
-
ben2
senior tag
És ebből volt vagy 8db a C3 féle első ingyenes "internet kávézóban".
A rendszergazdák hozzám jöttek, hogy mutassam már meg mit követtem el, hogy 5 perc alatt 3x fagyott le az Irix miattam.
A témához meg ... Tegnap egy videóban feszegették azt a problémát, ami itt a fórumon is szóba került, hogy veszel egy AI hardvert, majd mondjuk 1-1.5 éven belül jönnek olyan megoldások, új szabványok, amiket nem támogat, tehát mocsok lassan vagy SEHOGY nem mennek rajta. Ez egy elég nagy valós probléma. A használt vasaknál is már van ilyen, hogy nem támogatja az FP4-et vagy túl régi a CUDA támogatása és így tovább.A C3-nál nem O2-k voltak?
Még most is megvan amúgy a C3 oldala, vicces időutazás a rendszerváltás utáni 90-es évekbe.
-
wasd.hu
senior tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Kölyök koromban a fél kezemet adtam volna érte, de most vénen ha drágán akarnék venni használhatatlan régiséget egy NeXt gépet vennék vagy egy Apple Spartacust.
-
Komplikato
veterán
Az Apollo-11 navigációs kompjúterét meg 100 000x hugyozza ketté a karórád. So?
Meg egy pöppet többet ér 100 000 forintnál az az Onyx. Felszereltségtől függően 3-4000 fonttól kezdődik. A legfapadosabb Indigo2 kb. 100-120 000 forint.
Kölyök koromban a fél kezemet adtam volna érte, de most vénen ha drágán akarnék venni használhatatlan régiséget egy NeXt gépet vennék vagy egy Apple Spartacust.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
wasd.hu
senior tag
Meg egy pöppet többet ér 100 000 forintnál az az Onyx. Felszereltségtől függően 3-4000 fonttól kezdődik. A legfapadosabb Indigo2 kb. 100-120 000 forint.
Jó ezeket használni is tudni kell. Plusz az optimalizálást is kevesen ismerik a mai hw mellett
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Robitrix
őstag
Oszt a PacMan hogy fut rajta..... azt szeretnék játszani rajta akadás nélkül...
-
Robitrix
őstag
Pontosan.

Kezdő ár kiépítéstől függően 120 000 - 600 000 dollár volt 1993-ban.
1GB ram kb. 100 000 dollárba került, az első példányokba max. 8GB fért, de az inkább elméleti maximum volt, mert még a NASA sem rendelte annyival, mivel az olyan számításokhoz már szuperszámítógépeket használtak.
(Ma meg azon megy a rinya, hogy 8GB nem elég semmire
)ja és ma a 100 ezer forintos TEMU notebook szarrá veri...
-
wasd.hu
senior tag
Ha még az előző kormány lenne, lehetne kérni rezsicsökkentett árat...lehetne hahaha...
-
xeon forever
addikt
-
Dreamcest
junior tag
-
wasd.hu
senior tag
Pupg csak el lagolhat rajta valahogy
-
Dreamcest
junior tag
Az igaz!
Most látom én is hogy kivan téve.
Akkor csak azért kellhet dedikált vga hogy normál kimenet legyen.
Nekem is van ez az AST2600,de sohasem próbáltam mert van vga több is.
Nem tudom hogy működik,de godndolom csak valami kis felbontású jelet ad ki. -
KISDUCK
addikt
Van rajt hátul egy "MiniDP for BMC".
-
Dreamcest
junior tag
Igen mert valószinűleg nincs display kimenet rajta ezeken nem szokott lenni.
Az AST2600 meg egy kártyán van az sincs kiküldve.
Azért is kell valami kártya mellé amin van.
Egyébként a B300-hoz nem is létezik csak Linux driver az is csak TCC módban kezeli a kártyát.Tehát nincs WDDM mód.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Dreamcest
junior tag
-
Cassi
őstag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Azért nem nem kerül annyiba, csak 99999.99$ az az 1 cent is számít.
Ahogy nézem az egyik kereskedőt ami ennyiért listázza, ott úgy van feltűntetve, hogy a NVIDIA Blackwell Ultra a rendszer része és az rtx pro kártya meg opcionális.A Blackwell Ultra az a Superchip IGP-je.
-
KISDUCK
addikt
Azért nem nem kerül annyiba, csak 99999.99$ az az 1 cent is számít.
Ahogy nézem az egyik kereskedőt ami ennyiért listázza, ott úgy van feltűntetve, hogy a NVIDIA Blackwell Ultra a rendszer része és az rtx pro kártya meg opcionális. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Gondolom, otthon. A cikket én írtam, a címet és leadet meg ő változtatta meg.
Biztosan eltelne örömmel egy priváttól egy ilyen magányos vasárnapon.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
------------------------------------------------------------------------------------
(#87) wasd.hu: Akkor azt javasolnám, hogy a mondandót tessék leírni, majd a +3690/996-6559-es telefonszámot felhívva morzéban bepötyögni, aztán fejen pörögve várni a választelexet.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
F34R
nagyúr
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
F34R
nagyúr
35 milliorol 40 re inflalodott gyorsan ez a rig
viszik mint a cukrot. -
Cassi
őstag
-
csibe1
veterán
-
csibe1
veterán
-
wasd.hu
senior tag
-
Alaaf Pi
őstag
-
Reggie0
titán
Le kell szokni a kommerszrŏl...
40 ev alatt meg is sporolod az arat.
-
wasd.hu
senior tag
-
b.
félisten
Brutál gép. akinek ebbe a szegmensbe van szüksége kompakt csúcs megoldásra , annak kifejezetten érdekes lehet. Jó ilyenekről is olvasni itt. Köszi!
-
beyruth82
veterán
Gagyi nagyon.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Alaaf Pi
őstag
Ez miért is értelmezi újra a PC-t?
Ennyi pénzért szimpla táp? Rackbe tehető? -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Azt a két behorpadt részt alul és felül leszámítva, még jól is néz ki. De nem túl zajos? Egy harci drónnak sincs ennyi propellere. Egyáltalán, Noctuák ezek? 35 millió.. a sok rezet látva, gondolom 35 kiló is. Hát nem tudom.. Én nem emelhetek nehezet, max 25 kiló. Ha valaki vállalja, hogy behozza a lakásba, a helyére teszi, végülis onnantól már elvan ott. Akkor le kéne cseréltetnem a kismegszakítót a villanyóránál, mert csak 1x16 van! A 20-as meg már elég drága.. Várjál, de vízhűtés?! Arról szó sem lehet. Még elárasztja itt a lakást. Különben is, ha már van venti, akkor hűtse az! Ez így nonszensz. 400-ért jobbat veszek! Majd ha lesz annyim. Most vettem 30-ért volt irodai gépet, az odaver. Thinkcentre! 👍

[kép] Ezen is van kapaszkodó..Csak az nem 20 AI PFLOPS lokálisan. Apró, mégis lényeges különbség.

-
Komplikato
veterán
Pontosan.

1GB ram kb. 100 000 dollárba került, az első példányokba max. 8GB fért, de az inkább elméleti maximum volt, mert még a NASA sem rendelte annyival, mivel az olyan számításokhoz már szuperszámítógépeket használtak.
)És ebből volt vagy 8db a C3 féle első ingyenes "internet kávézóban".
A rendszergazdák hozzám jöttek, hogy mutassam már meg mit követtem el, hogy 5 perc alatt 3x fagyott le az Irix miattam.
A témához meg ... Tegnap egy videóban feszegették azt a problémát, ami itt a fórumon is szóba került, hogy veszel egy AI hardvert, majd mondjuk 1-1.5 éven belül jönnek olyan megoldások, új szabványok, amiket nem támogat, tehát mocsok lassan vagy SEHOGY nem mennek rajta. Ez egy elég nagy valós probléma. A használt vasaknál is már van ilyen, hogy nem támogatja az FP4-et vagy túl régi a CUDA támogatása és így tovább. -
ceia
őstag
Azt a két behorpadt részt alul és felül leszámítva, még jól is néz ki. De nem túl zajos? Egy harci drónnak sincs ennyi propellere. Egyáltalán, Noctuák ezek? 35 millió.. a sok rezet látva, gondolom 35 kiló is. Hát nem tudom.. Én nem emelhetek nehezet, max 25 kiló. Ha valaki vállalja, hogy behozza a lakásba, a helyére teszi, végülis onnantól már elvan ott. Akkor le kéne cseréltetnem a kismegszakítót a villanyóránál, mert csak 1x16 van! A 20-as meg már elég drága.. Várjál, de vízhűtés?! Arról szó sem lehet. Még elárasztja itt a lakást. Különben is, ha már van venti, akkor hűtse az! Ez így nonszensz. 400-ért jobbat veszek! Majd ha lesz annyim. Most vettem 30-ért volt irodai gépet, az odaver. Thinkcentre! 👍

[kép] Ezen is van kapaszkodó.. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
csibe1
veterán
-
csibe1
veterán
-
xeon forever
addikt
-
gliskard
senior tag
-
wasd.hu
senior tag
151 millió?
Mi a faxomból van, dinoszauruszbőrből?Olvasni olyan rémhíreket, hogy az usában ahova ai adatközpontokat húztak nem régiben ott a lakosság villanyszámlája csúnyán megugrott. Gondolom ott is a kínálat kereslet lett az úr árképzésben ahogy a nand piacon.
dínószőrbűl
Rengeteg vizet igényel, áramszámla kilő, de azért minden oké, legyünk pozitívak
#29 Synth
Nem is, most miért mondod. Ez egy instantget vagyhogy -
-NRGyP-
tag
Éjfélig megrendeled, délelőtt az @lzaboxban leled
-
Rowon
nagyúr
-
Montanaxy
aktív tag
Nem is rossz, berendeltem kettőt is, hogy a gyereknek is legyen.
-
gliskard
senior tag
Érdekes, hogy ennyit foglalkoztok ennek a gépnek a pécéségével... mármint hogy ez nem az. Szerintem egyértelműen PC.
Az én szemszögemből itt arról van szó, hogy amit előfizetéses felhőalapú felületeken végzek (kép, videó, 3D modell generálás), tehát a távolban ipari méretű központokban sorbaállított gépekkel... azt most a kis szobámban, akár netkapcsolat nélkül, letöltött modellekkel, az asztal alá berakott kis dobozzal meg tudom csinálni. Szerintem ettől lesz egy számítógép PC.
Azok a fizikai tények, hogy bizonyos szempontból sokkal erősebb, mint bármilyen megszokott PC, és minden szempontból ultradrága, az jelenleg egy "vizuális torzítás".
A workstation-ség is relatív bizonyos szempontból... egy "fostos" celeron is tud workstation lenni, ezt nem a mérete vagy az ára határozza meg. Persze, logikailag ez nyilván workstation-ként lesz használva, de itt a poén az, hogy azt a sok erőt belenyomorgatták egy PC-házba, hogy lehessen PC-ként használni... és ez megvalósul.
Ha azt nézzük, hogy Ubuntu Linux, akkor már lehet kötekedni, hogy ez PC-e
...mert sokaknak a PC az windows, és kész. De szerintem mára ez a hozzáállás is kezd eltűnni.
Ettől függetlenül nagyon speciális feladatnak kell lennie, hogy ez megérje.
Egyelőre úgy látom, hogy a jól kidolgozott UX/UI-al ellátott, felhőből bérelt erőforrásokat ez nem tudja überelni, mert nem annyival gyorsabb (vagy semmivel, de ehhez teszt kéne), viszont tényleg nagyon drága. Ha mondjuk havi 200 000 Ft-ot költök bérlésre – amiből tényleg nagyon sok minden kijön – akkor nem látom, hogy ez a gép hogy térülne meg. Persze léteznek olyan feladatok, amiknek még a létezéséről sem tudok... és pont ez kellhet hozzá.Az OpenAI, Anthropic új árazása alapján már nem olyan elrugaszkodott az ára ezeknek a gépeknek. pl. a cég ahol dolgozom $120k-t költ havonta a Codex-re, az új használat alapú számlázással ez egy elég komoly limit, mert az új modellek használatával kb fél nap alatt elég a heti limit...
Ha ezek az árak maradnak (de az sem kizárt, hogy nőnek), akkor a lokálisan futó modellekre egy nagyobb igény lesz és költség szempontból már elfogadhatóak lesznek az ilyen gépek. -
Rayyy
senior tag
Igen, a mai napig van jópár olyan munkafolyamat, amit egyszerűen nem tudsz 50 gépen egyszerre futtatni, mert mondjuk nem úgy van megírva. Régen ez méginkább igaz volt. Tipikusan például fizikai szimulációk. Aztán meg ott van az, amikor nem kell a végleges szimuláció, csak valami draft, de az k..gyorsan (és azért nem teljesen szar minőségben), és ott ül melletted az art director, hogy megnézze a tüzet vagy a vizet... akkor nem árt egy célgép, ami erre van összerakva.
-
Rayyy
senior tag
Én azt tudom elképzelni, hogy ha beraknának hozzánk egy ilyesmit, akkor mondjuk 6 dizájner felváltva használná generálásra, akár 10-12 különböző projekthez. (A render gépeket is így használjuk, persze az kicsit más.)
Egyébként az egyik ok, amiért mi is nézegetünk ilyesmiket, az az, hogy gyakran kell olyan információkkal vagy konkrét prototípusokkal dolgoznunk, amit az ügyfelünk nem enged feltölteni felhőbe. Magyarul lesz ősszel egy világszintű megjelenése egy terméknek, ami még nem létezik, és AI videót, meg képeket kell belőle csinálni a kampányra, de nem tudom felhőalapon betanítani vele a modellt. Ekkor jön az, hogy helyi modell, lokális gépen. Elvileg ez gyorsabb is, de ezt még nem hiszem el, erre nem láttam példát.
A másik a sorozatgyártás... de mindegy, nem részletezem. Van igény ilyen gépekre, csak ez nagyon drága. Lehet, hogy fejlesztői részről jön meg az értelme, csak ahhoz nem értek. -
ben2
senior tag
Az ár jelentős része a grafikus alrendszerbe ment, a 600 000 kimaxolt verziót valószínűleg a hadsereg és a NASA vette repülőszimulátorokhoz.
-
Rowon
nagyúr
Pontosan.

)Durva, reggel olvastam utána, hogy a Terminátor 2, Jurassic Park és Gyűrűk ura trilógiáknál is ilyen SGI gépekkel csinálták a CGI effekteket.
Az a 600.000 dollár 1993-ban elméletileg mai árfolyamot és a dollár inflációját nézve ~400 millió forintot jelent ma.

-
arnyekxxx
veterán
Érdekes, hogy ennyit foglalkoztok ennek a gépnek a pécéségével... mármint hogy ez nem az. Szerintem egyértelműen PC.
Az én szemszögemből itt arról van szó, hogy amit előfizetéses felhőalapú felületeken végzek (kép, videó, 3D modell generálás), tehát a távolban ipari méretű központokban sorbaállított gépekkel... azt most a kis szobámban, akár netkapcsolat nélkül, letöltött modellekkel, az asztal alá berakott kis dobozzal meg tudom csinálni. Szerintem ettől lesz egy számítógép PC.
Azok a fizikai tények, hogy bizonyos szempontból sokkal erősebb, mint bármilyen megszokott PC, és minden szempontból ultradrága, az jelenleg egy "vizuális torzítás".
A workstation-ség is relatív bizonyos szempontból... egy "fostos" celeron is tud workstation lenni, ezt nem a mérete vagy az ára határozza meg. Persze, logikailag ez nyilván workstation-ként lesz használva, de itt a poén az, hogy azt a sok erőt belenyomorgatták egy PC-házba, hogy lehessen PC-ként használni... és ez megvalósul.
...mert sokaknak a PC az windows, és kész. De szerintem mára ez a hozzáállás is kezd eltűnni.
Egyelőre úgy látom, hogy a jól kidolgozott UX/UI-al ellátott, felhőből bérelt erőforrásokat ez nem tudja überelni, mert nem annyival gyorsabb (vagy semmivel, de ehhez teszt kéne), viszont tényleg nagyon drága. Ha mondjuk havi 200 000 Ft-ot költök bérlésre – amiből tényleg nagyon sok minden kijön – akkor nem látom, hogy ez a gép hogy térülne meg. Persze léteznek olyan feladatok, amiknek még a létezéséről sem tudok... és pont ez kellhet hozzá.Azért engem érdekelne, hogy hány olyan vásárója lesz ennek a gépnek, hogy megveszik, leteszik az asztal alá, leül mellé Géza és egyedül dolgozik rajta. Mert ettől a felhasználástól PC a PC.
-
Rayyy
senior tag
Egyelőre úgy látom, hogy a jól kidolgozott UX/UI-al ellátott, felhőből bérelt erőforrásokat ez nem tudja überelni, mert nem annyival gyorsabb (vagy semmivel, de ehhez teszt kéne), viszont tényleg nagyon drága. Ha mondjuk havi 200 000 Ft-ot költök bérlésre – amiből tényleg nagyon sok minden kijön – akkor nem látom, hogy ez a gép hogy térülne meg. Persze léteznek olyan feladatok, amiknek még a létezéséről sem tudok... és pont ez kellhet hozzá. -
hokuszla
senior tag
1. a vídia nem nevezi pc-nek
2. 100000$ kiskernélígy a cím majdnem igaz
-
ben2
senior tag
Pontosan.

) -
Pipó
őstag
-
KROK640
félisten
-
NandoXXL
senior tag
Nézd Andi... számológép... megveszem neked..
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
gliskard
senior tag
Anno a DEC Alpha-ból volt hasonló torony kivitelű workstation és jellemzően azok jöttek ide Magyarországra is, anno én is dolgoztam anno egy ilyenen (teljesítményben hatalmas ugrás volt a MicroVAX-hoz képest).
kíváncsiságból rákerestem:
1996-ban a DEC AlphaStation 600 kb $35.000-36.000 volt ami inflációval korrigálva ma kb $60.000 lenne, ami egy kicsit olcsóbb mint amit a cikkben említenek. -
csizo13
tag
Nálunk a csórók ilyeneken minecraftoznak.
-
Reggie0
titán
Mert abba nem pakoltak bele minden jot, hogy azert gazdasagos is legyen. Pl. siman belemehetett volna meg 2-4x annyi memo, csak senki sem vette volna meg. Ez meg ilyen state of wallet vagy minek mondja, mert nem art az biztos.
-
tibaimp
nagyúr
Igen, ez már inkább workstation szint, vagy lehet az is olcsóbb.
-
Rowon
nagyúr
Próbáltam valami hasonlót keresni a tudásom alapján, de nem sikerült... ChatGPT szerint a 70-es évek végén az Apple II mai árra átszámolva olyan 2-3 millió forintba kerülhetett. Az még elég kevés a 35 millióhoz képest.
-
fukasza
junior tag
Sikerült az újraértelmezés, ennyi pénzt még ember nem költött pc-re.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Érdekes stúdió választás, de gondolom ilyen sol témában jók. Összvissz 3 animét láttam tőlük, abból 2 látványra inkább átlagos volt és egy volt ami kicsit retrósabb érzést nyújtott, de nem túlságosan és mondhatni tökéletesen passzolt a hangulathoz, mondjuk a fantasy műfajnak nagyon jól áll ha kicsit retrósabb.
V.Milán:
Minden torzítja a gondolkodást, még egy rövid reels is akár, de akinek nincs gerince és tróger az komolyabb anyagi helyzetben vagy pozicióban ezt szépen ki is tudja mutatni.
"Állítom, hogy nincs olyan szent, aki kellő hatalommal és jószággal ne lenne korrumpálható."
Hogy a tésztába ne lenne, nem egy embert kapott a világon olmót vagy állították félre az útból más módszerekkel. Ez a legrosszabb kijelentés amit tehettél, mert sokan ehhez hasonló kijelentésekkel védték a választottjukat, "mert hogy a helyében te is ellponád" meg stb., ezt a mentalitást el kell felejteni!A KnJ: Ni Gakkit ők csinálták. Szóval azt, amivel a láv kezdődött.

Persze ha nagyon nem elérhetők, a Studio Barcelona is jó.
-
KISDUCK
addikt
Érdekes stúdió választás, de gondolom ilyen sol témában jók. Összvissz 3 animét láttam tőlük, abból 2 látványra inkább átlagos volt és egy volt ami kicsit retrósabb érzést nyújtott, de nem túlságosan és mondhatni tökéletesen passzolt a hangulathoz, mondjuk a fantasy műfajnak nagyon jól áll ha kicsit retrósabb.
V.Milán:
Minden torzítja a gondolkodást, még egy rövid reels is akár, de akinek nincs gerince és tróger az komolyabb anyagi helyzetben vagy pozicióban ezt szépen ki is tudja mutatni.
"Állítom, hogy nincs olyan szent, aki kellő hatalommal és jószággal ne lenne korrumpálható."
Hogy a tésztába ne lenne, nem egy embert kapott a világon olmót vagy állították félre az útból más módszerekkel. Ez a legrosszabb kijelentés amit tehettél, mert sokan ehhez hasonló kijelentésekkel védték a választottjukat, "mert hogy a helyében te is ellponád" meg stb., ezt a mentalitást el kell felejteni! -
AlmafaBp
csendes újonc
Most inkább kihagyom, de csupán azért, mivel nincs ps2 és dsub kimenet, máskülönben rohannék érte.
-
ben2
senior tag
-
Rowon
nagyúr
Remélem rájuk szárad, itt meg az átlag ember nem tudom elérhető áron ramot venni.
-
Dester31
tag
Alig várom, hogy Linus elindítson majd rajta valami játékot.

-
F34R
nagyúr
Jonnek ujra a millios torony pc-k mint anno?
Minden ez csak nem normalis
-
tibaimp
nagyúr
Kell belőle négy darab, mert 3-on még billeg az asztal....
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Csak kihozza, hogy ki vagy valójában" Ez szerintem nem igaz. Az ember jelleme alkalmazkodik a körülményekhez. Ennyi erővel sok erős hatásra (háború, bántalmazás, viták, stb) lehetne mondani, hogy kihozza ki vagy valójában és mindenki nagyon sok minden lenne valójában.
Inkább azt mondom, hogy alkalmazkodsz és bizonyos vonások (amik mindenkiben megvannak különböző formában) kidomborodnak és ez adja azt, amit én változásnak írtam le. Állítom, hogy nincs olyan szent, aki kellő hatalommal és jószággal ne lenne korrumpálható.
Háború/bántalmazás != szabadságot nyújtó pénz
-
KROK640
félisten
-
nexplo
őstag
Ezek olyan számok amiket tud ez kis masina ami nekem mint zöldfülü boomer gamernek szinte semmit nem mond. Esetleg a memória mennyisége még csak csak de a többi az csak rózsaszín köd kb
Ha megtoldanám egy RTX5090-el vagy többel akkor gondolom nem lenne FPS gondom ugye? Vagy ez a gép már magán a gépen futtatná a szervert amin játszanék?
Ne vessetek meg de a design nekem bejön. -
V.Milán
aktív tag
"Csak kihozza, hogy ki vagy valójában" Ez szerintem nem igaz. Az ember jelleme alkalmazkodik a körülményekhez. Ennyi erővel sok erős hatásra (háború, bántalmazás, viták, stb) lehetne mondani, hogy kihozza ki vagy valójában és mindenki nagyon sok minden lenne valójában.
Inkább azt mondom, hogy alkalmazkodsz és bizonyos vonások (amik mindenkiben megvannak különböző formában) kidomborodnak és ez adja azt, amit én változásnak írtam le. Állítom, hogy nincs olyan szent, aki kellő hatalommal és jószággal ne lenne korrumpálható.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Három szenzonnyi Kodomo no Jikan by Diomedea incoming.

-----------------------------------------------------------------
(#34) V.Milán: A pénz nem változtat meg. Csak kihozza, hogy ki vagy valójában.
-
V.Milán
aktív tag
-
V.Milán
aktív tag
Á az emberek nem tanulnak semmiből. Majd meghalnak és lesznek helyettük újak, akik valami következő hatalmas jövőbe mutató trend felé indulnak.
-
Reggie0
titán
151 millió?
Mi a faxomból van, dinoszauruszbőrből?Olvasni olyan rémhíreket, hogy az usában ahova ai adatközpontokat húztak nem régiben ott a lakosság villanyszámlája csúnyán megugrott. Gondolom ott is a kínálat kereslet lett az úr árképzésben ahogy a nand piacon.
Mondjuk usaban teljesen hetkoznapi, hogy egy csaladihazzal, elektromos auto nelkul 1MWh/honap fogyasztast produkalnak. Most megtanulnak sporolni, hogy ha az AI bedol, akkor mar ne szennyezzenek annyira

-
KISDUCK
addikt
Ja. 495 000 USD.
Krokodilbőr, 18 karátos fehérarany és 40 gyémánt.
Agyatlan pénzégetés azoknak, akik kínjukban már nem tudnak mire költeni.
Hát ilyen ékszeresdit szerintem én se játszanék, de ha valahogy ennyi pénzhez jutnék akkor meg venném a claymore jogait meg egy jó animációval foglalkozó stúdiót és menne youtubra 4k-ba 60 fps-sel ingyért.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ja. 495 000 USD.
Ja nem, csak a lakaton van 40 gyémánt. Azon kívül még ott van 200+.

Akkor se vennék ilyeneket, ha billiomos lennék, de kinek mi.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
151 millió?
Ja. 495 000 USD.
-
KISDUCK
addikt
151 millió?
-
Cassi
őstag
-
S_x96x_S
veterán
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
ben2
senior tag
bizonyára nem vér pista fogja megvenni és bizonyára melóra lesz fogva, de azért abban a korban, amikor mindenhol azért szopatnak mint átlagusert, hogy "védjük meg a földet, kíméljük a természetet, ne fűccsünk télen, mert kárt teszünk a természetben", kissé furának érzem. csakúgy, mint a petawattokat fogyasztó adatközpontokat. mert ha te csinálod, bűnös vagy, de ha a gazdagok, akkor az szükségszerű és jó.
Te se vagy bűnös. Az egész EU a kb. 450 millió állampolgárával 6-8%-át adja a globális CO2 kibocsátásnak. Csak ugye ha a sötétzöldek ott tüntiznének, ahol a valódi környezetszennyezés történik, akkor vérző fejjel mennének haza, így marad a szimbolikus pótcselekvés a tech fórumokban.
-
arnyekxxx
veterán
bizonyára nem vér pista fogja megvenni és bizonyára melóra lesz fogva, de azért abban a korban, amikor mindenhol azért szopatnak mint átlagusert, hogy "védjük meg a földet, kíméljük a természetet, ne fűccsünk télen, mert kárt teszünk a természetben", kissé furának érzem. csakúgy, mint a petawattokat fogyasztó adatközpontokat. mert ha te csinálod, bűnös vagy, de ha a gazdagok, akkor az szükségszerű és jó.
érdekes megközelítése ez a személyi számítógépnek.
-
Rayyy
senior tag
-
Rayyy
senior tag
Már küldöm is a linket a főnöknek... pedzegeti, hogy nem bérelnünk kéne, hanem lokálban generálni.
-
V.Milán
aktív tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Reggie0
titán
-
Cefet
aktív tag
A gép... nem érdekel.
De a hűtés... az király!!!
-
S_x96x_S
veterán
Végre ebben van VRAM !
és nagyon várom a Prohardver tesztjét - hogy ajánlják-e !
-
AxBattler
félisten
Kettőt kérek.
-
Chiller
őstag
Áh, nem adnak hozzá Suzukit. Akkor így már nem is kell.
-
Reggie0
titán
Mert mas a szamossag. Ez ugyan az, mint amikor a CEO 50 millas autojan sirnak, amit ha leosztunk egy dolgozora akkor csak par ezres kulonbseget jelentene fejenkent. Egy szemelynek sok, sok szemelynek semmi.
-
MLaca
őstag
-
Reggie0
titán
-
Egon
nagyúr
Csodálom, hogy már kilenc háesz volt, és még nem került elő az örök kérdés:
- Oszt' hogy fut rajta a Krájzisz?
-
Pipó
őstag
Oda tudom képzelni a kezére e helyett, pont négy jön ki belőle.
-
MLaca
őstag
villanyszámla vicces lesz hó végén..
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
zzola
titán
Ez a túlárazott cucc nagy segítség a családoknak.
-
Cassi
őstag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
mint egy falat kenyér, úgy kell ez is
Nekem kéne.
-
FireKeeper
nagyúr
mint egy falat kenyér, úgy kell ez is
-
V.Milán
aktív tag
-
KROK640
félisten
Mik ezek a fura RAM értékek? 768GB helyett 748GB, 512GB helyett 496GB, és VGAn is 252GB?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen egy hatéves iPhone-t használni 2026-ban?
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Egyéni arckép OFF
- Home server / házi szerver építése
- Linux felhasználók OFF topikja
- Táncoló okoshangszóróért csábít Apple munkaerőt az OpenAI
- Formula-1
- További aktív témák...
- Asus Zephyrus G16 GAMING Notebook! Ultra 9 185H / RTX 4060 / 32GB 7500MHz / 1TB! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA! RÉSZLETFIZETÉS! Épített KomPhone Gamer PC AMD Ryzen 5 7500X3D CPU választható RTX RX VGA
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 12 Pro Max 128GB 100% (1Év Garancia) - Új Eredeti Akkumulátor
Mi a faxomból van, dinoszauruszbőrből?