-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
-
jhos910
senior tag
Akkor had keressek rá neked ismét.
-
jhos910
senior tag
Ez lesz a te haverod: Rasterbator.
-
BonFire
veterán
Gauss blur, aztán kábé ennyi. Nem érdemes ilyen nagy felbontásban szkennelni, ahol már maga a film szemcsézete látszik. Sharpen semmiképp, hiszen az csak felerősíti a kontrasztot a széleken. Tehát attól még zajosabb lesz. Persze a kép sem lesz éles soha. Talán majd csak a 2029-es Adobe Photoshop Creative Globus AnvilSmith Extended X20 Próval.
-
Én azt MAC OSX-re értettem, de ez az OS nem az én birodalmam.
-
-
BonFire
veterán
rii: a Klón szósz palettán a Show Overlay elől kiveszed a pipát
core2: Na most akkor tudsz áttetsző háttérrel menteni, vagy sem? Az elmentett képet megnyitod Photoshopban, és ha kockás a háttér, akkor átlátszó. Az, hogy a Fireworks mit és miért csinál úgy, ahogyan, az nem ebbe a topicba tartozik, ráadásul azelőtt nem is volt szó róla, mivel én még a #11878-ra válaszoltam. Lehet, hogy a FW hibásan jeleníti meg az Alfa csatornát, de az nem a Ps hibája vagy a PNG hibája.Ui.: Te nem értetted meg azt, amiről az aláírásom szól…
-
BonFire
veterán
Szvsz az ilyet úgy lehet legtökéletesebben megcsinálni, hogy kivágod a terméket, új rétegre helyezed, az alsó fehéret az árnyékkal együtt kihajítod a kukába, majd csinálsz neki egy árnyékot.
Árnyékot csinálhatsz úgy, hogy lemásolod a kivágott terméket, feketére fested, életlenítővel elmosod, az áttetszőségét elhalványítod, majd az eredeti termék alá teszed.
Ha fokozatosan elmosódó árnyékot akarsz, akkor azt egy Gradient maszkkal és a Lens Blur effekttel tudod megvalósítani.
-
Wyll
őstag
Én is próbálkoztam ilyesmivel ezen a környéken.
-
BonFire
veterán
Látom, megelőztek, de nálam magyarul is megvan ugyanez. És még kérdezni is tudsz. Itt vagy ott.
-
Pacák
senior tag
Ha File menü-place paranccsal illesztesz be mondjuk egy jpg -t, akkor megvan az eredeti kép is, nem kell újra kinyerni a psd -bôl, kevesebb a para is. Ezt double-clickes dolgot honnan szeded, hogy visszaállítja eredeti méretre a psd -ben a Smart object -et? CS2 -ben pl. nem ismerek ilyen megoldást.
-
ViZion
félisten
Van réteges tiff is. Ha felrakod megnézzük mi lehet a gond. Általában megnyitja. CS2 a cégnél a psd-ket nem nyitja, nem PS hiba, hanem vmi XP baromság, elvileg másik user kell és működne, de nem vacakoltam vele. Lehet ez is vmi ilyen hiba, mert tiff-nél nincs kompatibilitási gond, elvileg...
Javaslom töltsd fel vhova, pl. megaupload, és vki átalakítja psd-re, vagy amit kérsz.
Mondjuk Nálad PDF export után nem jó? Néha sokkal brutálisabb úton szedünk elő képeket... sokan docx-ben küldik a "kész" hirdetést, képpel, mindennel beágyazva. Kaptunk már ppt-t is... lol. -
BonFire
veterán
Szvsz magát a bitmap fájlt nem fogod megtalálni, mert az nincs. Ecsetté konvertálták és azt kapjuk a programban. + ezek nem is külön fájlokban vannak meg, hanem gyűjteményekbe vannak rendezve, és egy gyűjteményben van sokféle ecset.
Sajátot viszont lehet gyártani, csak rajzolni kell. De azt én sem tudom, hogy saját készítésűt hogy lehetne rábírni hogy random módon viselkedjen.
-
BonFire
veterán
Vótmá'! Már három napja kitettem. De azért terjesszük csak!
-
Dexter68
addikt
-
Dexter68
addikt
-
peron
tag
Igazából nem értem a kérdésedet. A válaszomat inkább humorosnak, mintsem sértőnek szántam. Valamikor én is operátorként kezdtem.
Tehát mit is kérdezel pontosan?
A kapott anyagokból hiányzik a path?
Ha nyitod CS4-ben nem látod a pathot?
Vagy csak úgy általánosságban tetted fel a kérdést, hogy ugyan miért nem patholják a srácok a küldött képeket.
Ha az utolsóra gondolsz, akkor szerintem költségtakarékosságból, hiszen tudod milyen nehéz idők járnak mostanság.
-
Dexter68
addikt
A quarkos időkben Photoshop eps-t használtam - általában egyfájlos DCS2-est. A CS2-es verziónál tértem át ID-ra, ott már nem volt nyűg a jpg-ek korrekt kezelése. És hiba nélkül mennek ki az anyagok.
Pont a régi quarkos időkben szívtam sokat a tiffel: levilágításkor kontúrosodtak a verlaufok. És az sem volt mindegy az akkori sávszélesség mellett, hogy mekkora ps-t írok. Így lett, hogy a Photoshop eps mellett kötöttem ki. Jpg-tömörítés és a bontási igény figyelembevételével composite vagy DCS2. -
Dexter68
addikt
Persze, hogy romlik. De ha nem teszed meg 463-szor ezt, és maximum qualityn mented el, akkor nagyon vájtszeműnek kell lennie annak, aki észreveszi (és persze nem a holló vájta
). Elárulom, hogy mostanában még csak nem is jpg tömörítésű eps-t használok, hanem direkte jpg-et (ezért pár éve még simán megköveztek volna, mielőtt máglyára küldenek). Ha jó a kép, akkor úgyis jó lesz nyomásban, szar képen meg nem segít a tömörítetlen tiff-formátum sem.
-
-
-
Muton
addikt
tök jó lett, köszönöm szépem
illetve be tudnád a hátteret állítani fehérre, mert amikor nekifogok, akkor azt írja ki, a filter nem működik a színmélység miatt
majd még jövő héten küzdök vele egy kicsit. jobb gép sajnos nincs, de lehet, h segíteni fog, ha beállítom a gépet és nem csak auto-n lesz
-
enamessias
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest