Hirdetés
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nubia Neo 3 GT 5G - játéktelefon
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moziban utoljára a Hobbit-ot láttam. Volt olyan kedves a mozigépész, hogy csak a kedvemért levetítette. Egyedül a teremben jópofa volt.
De, nem is vágyom rá. Oké, lenne 1-2 látványfilm, amiért megérné a nagy vászon. De, arra semmi igényem, hogy villogjanak a képembe a mobilokkal, szájaljanak, meg csörögjenek végig. Hovatovább, drága is.Anno, a kétezres évek elején, 4-5 haverral szokás volt, hogy minden vasárnap mentünk moziba. 200 Ft volt a jegy, előtte benyomtunk néhány sört meg vodkát, aztán hadd szóljon.
Én is azt a metódust követem, hogy szépen kinézem, mihez van kedvem, aztán meglesem amikor tetszik, nyugiban, itthon. Mondjuk, jobbára sorozatozok, de 90%-ban olyat, ami már lezárt. Attól a falnak tudok menni, mikor egy tetszetős szériát elkaszálnak, mert nem hozza a számokat, amit előzetesen elvártak.
Ezt a filmet szerintem simán kihagyom. Van elég negatív dolog így is. -
-
Azt a kurva mindenit.
Ha, már kijött stream-re a legújabb Superman, gondoltam legyen ez az esti mozi.
Hádebazzszájba... 15 perc után lőném ki a francba, mert ez valami... nem is tudom mi. Ez egy darab kriptoni fekália.
Eleinte még azt hittem, poénkodnak, de nem... ezt, így ebben a formában komolyan gondolják a készítők.
Igen, 15 perc után mondom ezt. Végig fogom szenvedni, mert de. De, ... ó bazki, ezt is miért kellett így elbaszrázni..? -
Köszi!
Eddig csak egyszer társalogtam a chat-GPT-vel.
Kértem, hogy ajánljon sorozatot a megadott paraméterek és már látott szériák alapján.
Hát, nem mondom, hogy megelégedéssel zártam le a társalgást. És nem, nem köszöntem meg.Olybá' tűnik, egyre inkább róka vagyok, semmint kis-, vagy akármilyen herceg.
Még az is meglehet, hogy én magam vagyok a lenyelt efeláni...
Viszont, egy különbejáratú bolygó, az fasza lenne. Már, ha van wifi.
Határ? Az nincs. Csak, amit magadnak szabsz meg.
És még csak nem is a demarkációs vonalaimmal van baj - baj? -, hanem a zónával. Ami, egyre csak szűkülni látszik magam körül.Televiziló-függésem nem van. 10+ éve, nincs előfizum.
Csendiszonyom, na az van.
Üdítőt sem iszom. Ám, ha ippenséggel a pájinkára gondolsz, akkor azzal se nincsen problémám. Ha, van megiszom.
Egy ideje, már másra se figyelek, mint a most-ra.
Felszínesen kondicionálható az agy, persze bizonyára mélyebben is, lehet az kéne.
Egy jó kis SHIT+Del és fejben tiszta OP-rendszer, amit teleszarhat a mai világ, minden szépségével. És lehetnék egy bólogató blöki a millióból. -
-
Zsöné, Tatú, Tíerszen.
Valahogy nagyon eltalálták.
Annyira fájdalmasan felemelő, szomorúan vidám, savanyú és édes.
Bor, sajt, szőlő, baguette és baszás.
Olyan franszija. -
Nyilván.
Jó példa az Amélie csodálatos élete, hogy miképp kell prózát mozgóképpé alakítani. Még, ha ez nem is könyvadaptáció. De, a fényképezés, a színészi játék (Audrey Tautou) és a zene! az magával ragad.
Könyvben biztos nem olvasnám el, hisz' egy bugyuta ponyva, amit mintha Danielle Steel írt volna betrippelve. De, így filmként - nálam legalábbis - nagyon működik.
(Mondjuk, lehet az is hozzátesz, hogy van hozzá köthető lányos élményem. Mármint, nem kirúzsozva, lambada-szoknyában néztem meg először, hanemhogy' hölgy társaságában.)Na, de a zene. Az baromi sokat tud hozzátenni - adott esetben elvenni.
Képzeld el a Jó, a rossz és a csúf epikus párbaj jelenetét Morricone helyett, a Life is life-al.
Vagy, ha Belmondo a Walk this way-re sétálna a kopterhez.
Az is passzolna, jó zenék, de valahogy nem azt az élményt adná...Érdekes ellenpélda:
Még valamikor a 90-es évek derekán gyerekként, nyaraltunk a Balcsin (hja, akkor még megtehettük). És ott olvastam, J. F. Cooper - Nagy indiánköny kalandregény-sorozatát. Közben meg szólt a walkman-ben, az aktuális évi Bravo-hits kazettáról.
Azóta is, ha meghallom valamelyik akkori zenét, Pavlovi-reflexből fakadóan egyből nyilak, meg hosszúpuskák záporoznak felelttem.
Nem ugyanaz, mint filmen az Utolsó mohikán, mindenesetre érdekes, de jó élmény. -
Persze, hogy gagyi. Az emberi képzelet, szerencsére még mindig meghaladja a vizuálisan legenerálható dolgokat.
Aztán majd jön valaki, aki erről nem tud és csinál egy Star Wars Ep.IV-et, 8. utas a halál-t vagy egy Jurassic Park-ot.
Mi meg csak pillázunk, hogy aha.. ezt így is lehet.
Mondjuk, egy Virágot Algernonnak-ot valóban könnyebb megfilmesíteni, látvány szempontjából, de azt a kesrű, nyomasztó érzést akkor se fogja átadni, mint a könyv.
-
Asimov remek és korszakalkotó. De, kevéssé olvasmányos. Nagyon oda kell figyelni, hogy ki kinek a fia-borja, meg tudni kell élvezni az aprólékos leírásokat. De, ha ez megvan, eszméletlen milliőt tud teremteni a képzeletedben.
Ezért is marha nehéz filmre adaptálni. Számomra sajnos a legutóbbi próbálkozás hasalt is, látványban megvan, de valahogy nem hozta azt a... nem is tudom, azt az ökölbe szorult gyomor érzést, hogy kitekerném a nyakát egy-egy intrikusnak. Valahogy kevés/nem megfelelő volt az ábrázolás, motiváció, ami elhitette volna velem, hogy ő egy getsi/nem-getsi. Vagy csak a szereplők nem passzoltak, az elmémben felrajzolt karakterekhez. (Csalamádé gyerek nagyon nem..)Ellenben a Gyűrűk ura, az mind könyvben, mind vásznon is nagyon működik. Szerencsénkre, Peter Jackson szerette annyira a könyveket, hogy maradandót alkosson filmként is.
-
Múltkor olvastam egy könyvet a levitációról. Alig tudtam letenni...
Egy Shadowrun kötet vagy egy L.L.Lawrence krimi nekem túl izgalmas ahhoz, hogy eldőljek rajta.
Mondjuk egy Alapítvány vagy a Szilmarilok éppen lehet, hogy elkólintana.
A Kőszívű ember fiait, általános kötelező óta, a mai napig nem tudtam végigolvasni, annyira borzalmasan unalmas.
A Tüskevárat, Téli bereket, Pál utcai fiúkat viszont már nem tudom hányszor.A Tüskevár első megfilmesítésébe futottam bele pár hete.
Na, mondom ez pont jó lesz elaludni. Csöndes, lassan csorog, Matulabácsi orgánumát amúgyis úgy szeretem, hogy még a fejem búbját is csípje!
Aha... a 6. rész után már úgy voltam vele, hogy csak nem kéne elnapolni a maradék két részt.
Ám, igen. Szokták volt mondani, hogy "ha, nem tudsz aludni, nem vagy elég fáradt".
Nálam ez független. Sajnos nagyon rossz alvó vagyok.
Fizikailag elfáradok persze, de ez csak ritkán elég ahhoz, hogy aludjak. Ahhoz kell még 1-2 sörci meg tüske.
-
Az olvasás nálam megint olyan dolog, amit azért teszek, mert érdekel az adott mű. (Tehát, nem elaltat, hanem pörgeti a fantáziám és "na, még egy oldalt"/"csak még ezt a fejezetet")
Jelenleg is folyamatban van 2-3 papír alapú és 1-2 digitalizált könyv. De, ezek amúgyis utazás vagy várakozás alkalmával kerülnek elő.
Itthon ritkán olvasok, mert mindig van valami tennivaló, egyéb elfoglaltság.Viszont, ha - egy manapság nem ritka - nagy vihar van és minden elektromos cuccot áramtalanítok, akkor gyertyafény mellett olvasgatni egész romantikus életérzés.
-
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Pardon! Valahogy elsiklottam e h.sz. felett...
(Egészen bizonyos, hogy a bejegyzés hatására.)
Az utóbbi néhány napban, javulni látszik a random-faktor és kapok új videókat is."Baguette magique = varázspálca. Egy rahedli bot/pálca forma dologra használják a bagett kifejezést, de nyilván világszerte csak a hosszúkás kenyerük ismert."
Ma is tanultam valami újat!
-
válasz
Victoryus
üzenetére
Köszi az ajánlásokat, ránézek/-hallgatok majd.
PalikLaci altatónak?!
-
-
Áhh, kapisgálom már mit értesz HW-csere alatt.
Hiába vagy akár kijelentkezve, vagy inkognitó módban és tiltasz minden sütit meg mifene követőt, a böngésződ ettől függetlenül közli az adott oldallal, kb. az egész hardveres környezetedet, a beépülő modulokat, bővítményeket, beállításokat, OS-t, monitor felbontást és még a papucsod színét is.
Ergo, ebből egy kvázi többé-kevésbé csak rád jellemző profilt alkot.
Szóval, bújkálhatsz, ahogy szeretnél. De, úgyis ipi-apacs lesz a véged. -
Lehet, hamarabb kellett volna megírnom ezt a bejegyzést, mert tegnap este óta hallgatok egy 60-90-es évekig YT által csak nekem összeállított válogatást és csudák csudája, legalább a 30%-át nem hallottam eleddig.
Hovatovább, koncertfelvételeket vagy eredeti klippeket dob fel, ami külön érdekes és jópofa. -
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Ó. ez a kattingatás...
-nem érdekel!
-mé' nem érdekel?
-de, télleg' nem érdekel?
-jó, akko' ne érdekeljen...
-akko' kapol mást.
Ugyanazt a f@szságot, csak pepitában.
Egy ideig szórakáztam vele, de kb., mint halottnak a csók. Ha, rákattintok bármilyen post-ra, éppen csak azért, hogy letiltsam a 'csába, azt a nagytesó már érdeklődésnek veszi, hisz odaböktem a cuccra. Tehát, szeretem. Akkor kapsz még olyat, nesze.Podcast-et, meg hangoskönyvet már próbáltam. De, azokkal az a baj, hogy olyat nem tudok választani, ami ne érdekeljen annyira, hogy ne figyeljem.
Focis podcast... hááát, a labdakúrástól alapesetben is lábrázást kapok, attól még tuti a csipa is visszakúszna a szemembe.Ámbátor, csemetekorunkban hugival mindig mesekazettákra aludtunk el. Édsanya belökött egy kazit ebbe, oszt' aluggyá' pulya.
Lehet, erre rápróbálok. Valami jó kis Benedek Elek mesével."bágett mezsíí"
Ezt fejtsd ki vagy fordítsd le légyszi, mert "kifliteremtő" varázsigére nem emlékszem a saga-ból.
Bár, el tudom képzelni, hogy egy franszia átíratban mademoiselle Hermione cast-ol egy bágett mezsíí-t, ha elfogyott a nokedli és még ki akarja tunkolni a szaftot, az egyszarvúpörköltből.
-
válasz
lornname11
üzenetére
A Devian-on sokat nézelődtem régebben én is. A Pinterest-et valmiért sose kedveltem.
Én az AI-al re-generált viccesnek szánt képektől megyek a falnak. Ezeréves poénokat csináltatnak vele újra. De, minek...
A zene az érdekesebb, mert éppenséggel bele tud találni a random faktor valami hangzatosba is akár. Persze, nem lesz egy Ennio Morricone vagy AC/DC, még Spice Girls se, de el lehet vele szórakozni. -
válasz
Salamander
üzenetére
Fúú, na azokat ki nem állhatom.
Maradok inkább a Midsomer murders-nél.
-
válasz
Depression
üzenetére
Egy olyan gombot lájkolnék!
Rádiót, TV-t már sok éve száműztem az életemből, előbbit az általad is említett repetitív felhozatal végett, az utóbbit meg azért, mert a jó kis hangos gyóccer reklámokat időnként megszakította valami műsor. -
válasz
Depression
üzenetére
Elvileg, az azért van, mármint, hogy nem kapsz mérnöki vonatkozásban pontos eredményt, mert az AI nem jó matekból. Nem számol, hanem a neten fellelhető infókból szedi össze a valószínűsíthető választ a kérdésedre.
-
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Ne Offolj!
Szabad fórumon élünk, mindenki azt mond, amit szabad!
Mehet ON-ba minden.
Nekem éppenséggel pont az idomítással van bajom. Telibe találja a Utube, hogy milyen videókat - akár zene, akár doku, akármi -, kedvelek. De, csak nagyon ritkán dob fel újat, pláne számomra ismeretlent. Mindig csak ugyanazok jönnek szembe.
Meglehet én vagyok a rossz tanár.Fácsé még durvább. Pár hónapja, megnéztem egymás után néhány Michael Jordan highlights videót. Na, azóta mást se kapok...
De, ez olyan, mint mikor plö fűnyírót keresel tavasszal, találsz, megveszed, örülsz. De, a gugli még októberben is tolja a szádba az akciós ajánlatokat.
-
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Naná, hogy gyér tartalmilag. Hisz', az AI nem alkot, csak tartalmat gyárt.
Nincs kreativitása, abból dolgozik, amivel etetik. Azt rangsorolja, algoritmizálja, majd kiköpi a végeredményt, ami a számításai alapján a legkelendőbb.
És mit kap enni csórikám? Hát, azt amit a zs-kategóriás mókuspajtások felművelnek a megtoszóosztó oldalakra, vagy origóra, pravdára ilyen és ehhez hasonlatos színvonalú oldalakra."Mikor a TikTok-er benyögi a videóban hogy "ha érdekel akkor iratkozzatok fel és írjátok a komment szekcióba hogy érdekel." Baz+ ha ebben a videóban elmondod akkor nem nem hánynál még több szemetet az internetre. Pl: Szabolcs Héja"
Szerencsére ilyennel nem szoktam találkozni. Mivel nem használom. Egyik ilyen izét se, csak a Youtube-ot, meg alkalomadtán a fácsét, de azt is jobbára a messenger végett.Masszázs videókat meg alvás előtt! szoktam nézni. Méginkább művelni.. :P
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U 16GB Refurbished
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 2in1 WUXGA Touch i5-1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE 4G LTE W11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3867, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest