Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Saltwater

    aktív tag

    válasz cozmo #7021 üzenetére

    A merevlemezben sokak hiedelme ellenére nincs vákuum. Van bent viszont nagy tisztaságú levegő, némi páratartalommal. Fagyasztás esetén mikor a winchester szobahőmérsékletre kerül, a melegedő ház átadja a hőjét a házon belüli levegőnek. A házon belül a lemeztányérok még mindig hűvösebbek mint a körülöttük lévő levegő, ezért a levegőben lévő (minimális) pára kicsapódik az olvasófejre és lemeztányérra, ami megakadályozza az olvasófejek repülését a lemeztányér fölött, akár ezzel véglegessé téve az adatvesztést, hiszen az olvasófej végigszántja a nagyon érzékeny lemezfelületet..
    Őszintén szólva sokat gondolkodtam a fagyasztós trükk fizikáján, de sosem találtam egzakt magyarázatot arra, hogy miért volna működőképes.
    Mint azt liksoft kolléga írta, minimum az egyik olvasófej gyakorlatilag ROSSZ. A rossz olvasófej nem javítható, viszont cserélhető, de nem házilag. Speciális adatmentő célhardverral a működő olvasófejekkel a rossz olvasófej(ek) kikapcsolásával kimenthető a szektorok egy része, majd (szigorúan tiszta térben) fejszerelvény csere után folytatható a maradék szektorok mentése. Jellemzően az ehhez szükséges technika nem képezik az átlag háztartás, vagy számítástechnikai üzletek szerves részét, ezért az ilyen jellegű meghibásodások esetén érdemes adatmentő szakemberhez fordulni, aki naponta többször lát és ment ilyen és hasonló hibajelenséget produkáló merevlemezt.

    [ Szerkesztve ]

    https://hdd-adatmentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák