Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Yamaha R1

tag

válasz teptep #35923 üzenetére

Ezzel sem engedi. Igazából már az összes valamirevaló programmal megpróbáltam, és egyikkel sem engedte. Reddit-en azt írják, hogy egyes modelleknél egyszerűen nem lehetséges a kézi vezérlés, mert minden haladó beállítást letiltott az Acer. Valószínűleg ennél is ez lesz. BIOS-ban sem lehet állítani semmit, az egyetlen plussz funkció amit elő lehetett varázsolni, az intel VMD.

Amúgy hány fokosnak kellene lennie egy ilyen 1235u CPU-nak idle állapotban?

• Yamaha R1

tag

válasz teptep #35914 üzenetére

Bárcsak ennyire egyszerű lenne a dolog...

Ezekkel a programokkal kezdtem, de egyik sem engedi állítani a ventilátort, vagy a teljesítményszintet. Meg se jelennek ezek az opciók. Egyedül az akkumulátor töltöttségére vonatkozó beállítások mennek, aztán azon kívül semmi.

• Yamaha R1

tag

Sziasztok!

Segítsetek ki valami használható ötlettel legyetek szívesek, mert lassan megőrülök.

Anyámék vettek tavaly a Telekomtól egy [A317-54G-58UD] gépet. Ahelyett, hogy megkérdeztek volna valakit, aki ért a témához, hagyták magukat rábeszélni erre a fosra. Mindenféle kamu kedvezményeket ígértek nekik díjcsomag váltásnál, ők meg elhitték, hogy mekkora nagy üzletet kötnek. :U Ez nagyjából egy éve történt, de eddig nem volt szükség a gépre, egyáltalán nem volt használva.

A probléma: irritálóan hangos a gép. Az amúgy halk környezetbe szánt, teljesen új gép ventilátora megállás nélkül (szinte) mindig maxon teker. Teljesen mindegy neki, hogy éppen mi történik, nem akar elkussolni. Semmi nem fut a háttérben, állok az üres Windows asztalon, és 1-2% os CPU használat mellett is hangosan süvít. Több programmal is megmértem a hőmérsékleteket, ilyenkor 40-50 fok közötti értékek vannak. Ha terhelem a gépet, a ventilátor fordulatszáma akkor sem változik. Terhelésnél és teljesen idle állapotban is egyforma hangos. Én ilyet még nem láttam.

A legrosszabb az egészben, hogy az egész gép teljesen le van butítva. Nem enged hozzáférni a haladó BIOS beállításokhoz. Undervolt eleve lehetetlen ezen az intel vonalon. De valahol olvastam, hogy a CPU Turbo Boost letiltása segíthetne, de képtelen vagyok a BIOS Advanced funkcióit előhozni. 3 féle ventilátor vezérlő programmal próbáltam szabályozni a ventilátor sebességét, de egyik sem engedi, mert fel sem ismerik. Még azt se látni, hogy éppen mennyi az aktuális fordulatszám.

Amit eddig próbáltam:
    - Letiltottam az dGPU-t. Pár óráig mintha jobb lett volna, de most megint állandóan hangos
    - Újrahúztam a Windowst, próbáltam 10-zel és 11-zel is, semmi változás
    - Próbáltam az energia beállításoknál limitálni a processzor teljesítményét, ez sem segített
    - Utolsó lépésként szétkaptam, újrapasztáztam, de így sem változott semmi

Egyetlen hasonló problémát találtam az Acer weboldalán, ahol azt írta a supportos, hogy ez a gép "egyszerűen ilyen". 50 fok felett állandóan maxon teker, mert ilyen a ventilátor profil beállítás. Ha nem tetszik, vidd vissza a gépet. De ez egyszerűen nem igaz, mert néha tud alacsonyabb fordulaton is menni.

Szóval itt tartok most, nincs további ötletem. Elnézést, ha hosszú lett, de 3 napja szenvedek ezzel, és kezd elegem lenni. Bármi ötlet, hogy mit lehetne ezzel kezdeni? Másnak is ilyen ez a gép?

Új hozzászólás Aktív témák