- A széria eddigi legfényesebb kijelzőjét tudhatja magáénak a Xiaomi Smart Band 11
- IFA 2026: 4K-s, 144 Hz-es kijelzővel jönnek a Lenovo csúcstáblái
- Elárasztották az utakat a Tesla robotok
- IFA 2026: Új TCL táblagépek két méretben, kétfajta kijelzővel
- IFA 2026: Nem az AI tüntette el a kávát, a Tecno szabadult meg tőle
- Extrém üzemidőt ígér a Garmin Fenix 9 Pro Solar
- Google Pixel topik
- Google Pixel 11 Pro XL – új szoftverhez új hardver dukál?
- Apple Watch
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- IFA 2026: Jövőre Xiaomi villanyautók is kaphatók lesznek Európában
- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
donki
senior tag
-
donki
senior tag
-
shotika
addikt
Azt nem értem, hogy ha sötétben rohanok, szívom az állatok vérét, elmentem a játékállást (1 óra van hajnalig). Majd megölnek, visszatöltöm a játékállást, akkor miért van már reggel? Ez így nagyon gáz.
Azaz betöltöm a quicksave-et, újra elmentem azonnal, és az már eggyel több napot mutat.
Gondolom egy patch-csel jóságosan megnövelték valaminek a timesegmentjét és újraszámolta. Ez nem szép dolog!Én azt nem értem, hogy lehet ugyan fejleszteni a cuccainkat, de azoknak csak a páncél értéke nő, míg ha ékszert fejlesztesz, annak csak a szintje. A pénzt bekéri, de amúgy semmi értelme.
-
donki
senior tag
Azt nem értem, hogy ha sötétben rohanok, szívom az állatok vérét, elmentem a játékállást (1 óra van hajnalig). Majd megölnek, visszatöltöm a játékállást, akkor miért van már reggel? Ez így nagyon gáz.
Azaz betöltöm a quicksave-et, újra elmentem azonnal, és az már eggyel több napot mutat.
Gondolom egy patch-csel jóságosan megnövelték valaminek a timesegmentjét és újraszámolta. Ez nem szép dolog! -
shotika
addikt
Nekem éles kirohanásaim voltak itt, de elismerem, én is megbarátkoztam vele.
Ami az időt illeti, nem tudom kell-e benne egyáltalán matekozni, pláne a 2-3. nap környékén. Annyi, hogy ládákat, amik időbe kerülnek, szinte soha nem nyitok ki. Megnézem mi van benne, aztán inkább reload. Nem biztos, hogy 1-2 órát megér párszáz arany.Én már előre matekozok, hogy ne a végén kelljen. Ládás trükköt nem csinálom, nem akarom elrontani a saját élményem. Így az is benne van, hogy vajon, hogy megéri-e feláldozni X időt egy random lootra.
-
donki
senior tag
Én kezdem megkedvelni ezt a harcrendszert
Ha jól odafigyel az ember, akkor nagyon könnyen le lehet vágni kb bárkit.
Sajna a stuttering még mindig jelen van, és az FG se úgy működik, ahogy kéne, pedig már sok mindent kipróbáltam.
Viszont a játék egyre jobban ránt be, pedig még csak a 3. napnál járok. Eleinte idegenkedtem ettől a mechanikától, de kezdem megszokni, hogy matekozni kell picit azzal, hogy mire mennyi idő jut - főleg, hogy vannak mellék küldik, amik pl vámpír alakban jóval egyszerűbben teljesíthetők. (annyira eltalálták a szörnyformát, hogy első estémen vámpírként kb 40 állatot szívtam ki
)Nekem éles kirohanásaim voltak itt, de elismerem, én is megbarátkoztam vele.
Ami az időt illeti, nem tudom kell-e benne egyáltalán matekozni, pláne a 2-3. nap környékén. Annyi, hogy ládákat, amik időbe kerülnek, szinte soha nem nyitok ki. Megnézem mi van benne, aztán inkább reload. Nem biztos, hogy 1-2 órát megér párszáz arany. -
shotika
addikt
Én kezdem megkedvelni ezt a harcrendszert
Sajna a stuttering még mindig jelen van, és az FG se úgy működik, ahogy kéne, pedig már sok mindent kipróbáltam.
Viszont a játék egyre jobban ránt be, pedig még csak a 3. napnál járok. Eleinte idegenkedtem ettől a mechanikától, de kezdem megszokni, hogy matekozni kell picit azzal, hogy mire mennyi idő jut - főleg, hogy vannak mellék küldik, amik pl vámpír alakban jóval egyszerűbben teljesíthetők. (annyira eltalálták a szörnyformát, hogy első estémen vámpírként kb 40 állatot szívtam ki
) -
Micsurin
nagyúr
Ha ez a "nem akkora gond", miközben úgy néz ki, ahogy, akkor az UE5-nek eredendően nincs piaca, csak rá van erőltetve arra...
Ha az a kérdésed akkor valamilyen formában de valóban rá lett a piacra erőltetve az UE5 a maga limitációval és hibáival. Maga a Lumen sem egy akkora egetverő csoda sajnos mint amennyi problémát az implementálása tud szülni.
Nem véletlen volt még az átállás során is meglepően sok UE4 cím.
-
TESCO-Zsömle
titán
Akkor nem toltál elég UE5 címet sajnos, ez még a kifejezetten vállalhatóak egyike. Maga az engine kalapkabát sajnos, Konkrétan nézd meg a Funcomot meg a Dunet ha akarod látni mi az a szint ahol már aggódni kéne vagy pl a Split Fiction ahol még tényleges tér sincs vagy épp assetek amit be kéne töltsön az engine.

Nem azt mondom nem lehetne csiszolni, de bőven nem akkora gond mind szeretnék feltűntetni. Már egy 3060Ti vagy 6700XT-vek megmozduk értelmezhetően azt meg a boom előtti árakat elnézve bőven lehetne venni lassan belépőnek egy friss cím tekintetében.
Ha ez a "nem akkora gond", miközben úgy néz ki, ahogy, akkor az UE5-nek eredendően nincs piaca, csak rá van erőltetve arra...
-
ripla
addikt
Mondjuk a harcrendszeres panasz az speciel skill issue... azért villan be a kép széle mikor második vagy harmadik ellenfél is rád támad, hogy ne irányba akarj blockolni.
Ide max egy dolgot viselnék el, egy speciális perfect blockot ami több ellenfelet is feintel egyszerre és megnyit riposztra.
A talent és eszköztár viszont le volt írva a menüben a guide-ok közt.

Az árusokra amúgy már este volt patch, 11 fele nekem bedobott a Steam egy masszív 2,2GB-os hotfixek onnantól nem jött többet elő az árusos bug.
Várok még vele, amíg nem jön egy nagyobb patch, meg egy kisebb ami a nagyobb hibáit javítja.
Előbb úgyis be kéne fejeznem a Resonance-t.#56
Nem tudom hogyan lenne jó. Elsőre nagyon megijedtem, hogy csak a harci helyzetekhez kell 10 gomb, plusz a mozgások és a hátrálás. Mondom, várok még néhány patchet, aztán majd ha javítják az idegesítőbb részeit, akkor megveszem újra.
Muszáj volt refundolnom, mert különben azt hinnék, hogy elégedett vagyok.
-
donki
senior tag
Engem ez a része is iszonyatosan zavar. Támadjak 4 különböző irányból, meg védekezzek 4 különböző irányból. Vagyis 10 gombot kell lenyomnom csak a harcokhoz (LB+a 4 irány)*2, plusz a mozgás és a kitérés. És akkor ez még csak a fegyveres harc.
Miért kell ezt is túlbonyolítani? Nem lett volna egyszerűbb talentből megtanulhatóvá tenni a védekezést, hogy automatikusan felfogja az adott irányból érkező támadást? Lehetett volna ez az egyik, a másik meg hogy nem tanulod meg, akkor benyalod a sebzést, csak kevesebbet sebeznek az ellenfelek.
Gyakorlatilag folyamatosan azt kellett lesnem, hogy melyik irányból fog támadni az ellenfél a karddal, és közben semmi másra nem tudok figyelni, pl. hogy még kik vannak körülöttem.
Nagyon remélem hogy ezt az egész rendszert átdolgozzák, mert ebben a formában tényleg egy túlbonyolított és egyáltalán nem játékosbarát megoldás.A másik meg, amit szintén észrevettem és k*rvára idegesítő, hogy hiába pakolok be egy talentet a gyorsmenübe, a játékba visszaváltva a felvett tárgyak vannak ott, amiket találtam és felszedtem. Mint kiderült, a talentek akkor aktiválódnak amikor harcra kerül sor, alapból meg a felszedett tárgyak vannak ott, amiket szintén sorba kéne rendezni, hogy mit akarok ott látni, de erről pl. egy szót nem szólt a játék, magamtól jöttem rá erre is.
Ez a játék még sajnos messze van a késztől, pedig lenne potenciál. Úgyhogy egyelőre refundoltam, majd meglátjuk mi lesz belőle néhány patchel később.Pontosabban amikor előhúzod a fegyvert (akár harcon kívül), akkor megjelennek a talentek is, és (billentyűzeten Q-val) válthatsz az aktív talentek és a consumables között. A harc baromi szokatlan, de végülis megszokható. A lényeg, hogy hiába kaotikus, egyszerre többnyire egyvalaki támad, és akkor csak jobb gomb, és annak az embernek az ikonja alapján nyomd a wasd-t (már ha nem dueling nehézségen játszol) és máris parryzted.
Amíg rá nem jöttem a helyes módszerre, addig azt csináltam, hogy minden harcból elhátráltam a határig, ahol már nem követtek, csak megálltak, és onnan witchcraft dottal egyenként leszedem őket.
-
Micsurin
nagyúr
Na de ha
4K, Ultra, Balanced DLSS + FG és 90-105fps
akkor gyakorlatilag 1440p alatti felbontáson van 45-52 fps-ed... Értem én, hogy UE5, de ez akkor sem acélos...Akkor nem toltál elég UE5 címet sajnos, ez még a kifejezetten vállalhatóak egyike. Maga az engine kalapkabát sajnos, Konkrétan nézd meg a Funcomot meg a Dunet ha akarod látni mi az a szint ahol már aggódni kéne vagy pl a Split Fiction ahol még tényleges tér sincs vagy épp assetek amit be kéne töltsön az engine.

Nem azt mondom nem lehetne csiszolni, de bőven nem akkora gond mind szeretnék feltűntetni. Már egy 3060Ti vagy 6700XT-vek megmozduk értelmezhetően azt meg a boom előtti árakat elnézve bőven lehetne venni lassan belépőnek egy friss cím tekintetében.
-
TESCO-Zsömle
titán
4K, Ultra, Balanced DLSS + FG és 90-105fps közt ingadozok, hol a gond?

Arc mimikával nem látom mi a gond...

ripla Ha több irányból támadnak azt nem fogod perfect blockolni, olyankor simán blokkolj bele majd dodge, hogy megtörd a stancet. Próbálj meg ilyenkor úgy kimozdulni a tömegből, hogy leszakíts 1-1 ellenfelet. Azonnal nyithatóak lesznek utána perfect blockkal újra egyesével.
donki Szigorúbb?
Legnehezebbre feltolva is élhető a harc míg a KCD2 konkrétan rommá büntetett téged a legkisebb hibáért míg nem volt meg a master strike...
Na de ha
4K, Ultra, Balanced DLSS + FG és 90-105fps
akkor gyakorlatilag 1440p alatti felbontáson van 45-52 fps-ed... Értem én, hogy UE5, de ez akkor sem acélos... -
Csandi
addikt
A reakció időmnek mi közbe a motoros tudásomhoz. Sok skillből áll a vezetés nem csak abból, hogy hamar reagálok valamire

De nyilván amúgy nem a 6-8mst veszem észre, egyszerűen input delayes az élmény amikor kevés fps mellé FG be van nyomva, nem olyan snappy. Kb mint amikor race/sport vs. rain mode a gázkar
-
Micsurin
nagyúr
-
Csandi
addikt
-
Micsurin
nagyúr
Igen a drop zavaró de most kezded keverni a szezont a fazonnal... most akkor drop vagy a nem ténylegesen mérhető input delay difi a gondod.

-
Csandi
addikt
Írasd ki a frame render timeot és a delayt, 40-50-től a legtöbb esetben már bőven élhető.
Ha azt a delayt érzékeled akkor vadászgépben a helyed...
45-ről 90 és a natív 60 közt kb 6-7ms difid lesz... dobd be a GPT-nek hamar végig számolja.
---
Rossz embernek mondod, BF6-ban legyen FPS ott kell (3440x1440 - 180hz) de itt? Hova az a sok frame... az egész harcrendszer frutti séta a parkban pl egy Nioh után.
Nekem egy monster hunterben is zavaró volt mikor 80 ra droppoltam valamikor, egyszerűen a smooth 100+ vagy többszáz után eltűnő, főleg ha nem konzisztensen annyi hanem néha ledroppol

-
Csandi
addikt
-
Phobion
addikt
FPS-el nem lenne baj magában, de ha ilyen alacsony fps countból akarsz FG-t akkor elvezhetetlen lesz az input delay és neha artifactolni is tud. 60fps alatt FG-t nyomni zavaró, nv is ennyit ajánl, de szerintem inkább 80 minimum amivel jó lesz az FG, tapasztalat alapján. Persze biztos az is benne van, hogy érzékeny vagyok ezekre mert életem nagy részét kompetitiv cimekkel töltöttem amik mennek 300-1000 fps között és high refresh rate monitor, egy single game leesik 100 alá az is feltűnik

120-hoz mennyi ajánlott? 90-100?
-
Micsurin
nagyúr
FPS-el nem lenne baj magában, de ha ilyen alacsony fps countból akarsz FG-t akkor elvezhetetlen lesz az input delay és neha artifactolni is tud. 60fps alatt FG-t nyomni zavaró, nv is ennyit ajánl, de szerintem inkább 80 minimum amivel jó lesz az FG, tapasztalat alapján. Persze biztos az is benne van, hogy érzékeny vagyok ezekre mert életem nagy részét kompetitiv cimekkel töltöttem amik mennek 300-1000 fps között és high refresh rate monitor, egy single game leesik 100 alá az is feltűnik

Írasd ki a frame render timeot és a delayt, 40-50-től a legtöbb esetben már bőven élhető.
Ha azt a delayt érzékeled akkor vadászgépben a helyed...
45-ről 90 és a natív 60 közt kb 6-7ms difid lesz... dobd be a GPT-nek hamar végig számolja.
---
Rossz embernek mondod, BF6-ban legyen FPS ott kell (3440x1440 - 180hz) de itt? Hova az a sok frame... az egész harcrendszer frutti séta a parkban pl egy Nioh után.
-
Csandi
addikt
45-50 FPS-t megduplázod már bőven nem zavaró a szemnek.
Azt meg tartom nincs perf issue ott ahol DLSS mellett egy 70Ti megoldja a 45-50fps... lehet jobb? Igen, bőven nincsenek nagy gondok... mikor még asszony 5070-én is röhögve szalad Ultran 3440x1440-en.
atainprison Ilyen értelemben valóban csak ha szemből rádvernek közben akkor hiába próbálsz oldalra perfect blockolni. Többször megéri ilyenkor staminaból kitankolni a támadást és utána szétrobbantani a tömeget és "egy oldalra" rendezni őket. Abban viszont egyetértünk, hogy zseniális a harcrendszer, végre nem light-heavy + parry + dodge ami kb az első 30 percben tud szórakoztatni lenni majd hamar kevés lesz...

-
Micsurin
nagyúr
45-50 FPS-t megduplázod már bőven nem zavaró a szemnek.
Azt meg tartom nincs perf issue ott ahol DLSS mellett egy 70Ti megoldja a 45-50fps... lehet jobb? Igen, bőven nincsenek nagy gondok... mikor még asszony 5070-én is röhögve szalad Ultran 3440x1440-en.
atainprison Ilyen értelemben valóban csak ha szemből rádvernek közben akkor hiába próbálsz oldalra perfect blockolni. Többször megéri ilyenkor staminaból kitankolni a támadást és utána szétrobbantani a tömeget és "egy oldalra" rendezni őket. Abban viszont egyetértünk, hogy zseniális a harcrendszer, végre nem light-heavy + parry + dodge ami kb az első 30 percben tud szórakoztatni lenni majd hamar kevés lesz...
-
atainprison
senior tag
Mondjuk a harcrendszeres panasz az speciel skill issue... azért villan be a kép széle mikor második vagy harmadik ellenfél is rád támad, hogy ne irányba akarj blockolni.
Ide max egy dolgot viselnék el, egy speciális perfect blockot ami több ellenfelet is feintel egyszerre és megnyit riposztra.

Az árusokra amúgy már este volt patch, 11 fele nekem bedobott a Steam egy masszív 2,2GB-os hotfixek onnantól nem jött többet elő az árusos bug.
"azért villan be a kép széle mikor második vagy harmadik ellenfél is rád támad, hogy ne irányba akarj blockolni."
Ez a rész nem teljesen igaz, azért villan be, hogy tudd melyik oldalról támadnak, azt is lehet parryzni.
Pont ezért zseniális szerintem a harcrendszer, mert amelyik ellefél az általad kijelölttől balra van, az csak balról támad, amelyik jobbról, az csak jobbról támad. -
Csandi
addikt

ripla Ha több irányból támadnak azt nem fogod perfect blockolni, olyankor simán blokkolj bele majd dodge, hogy megtörd a stancet. Próbálj meg ilyenkor úgy kimozdulni a tömegből, hogy leszakíts 1-1 ellenfelet. Azonnal nyithatóak lesznek utána perfect blockkal újra egyesével.
donki Szigorúbb?
Legnehezebbre feltolva is élhető a harc míg a KCD2 konkrétan rommá büntetett téged a legkisebb hibáért míg nem volt meg a master strike...
FG-vel 90-105 FPS? Ha valamibe nincs legalább 80 körül FG nélkül akkor be sem érdemes nyomni az FG-t, és akkor rosszul fut igen.
Ja mondjuk 4K mellé én 5090-et párosítottam, 5070 Ti az 1440p kártya
-
Micsurin
nagyúr
4K-ban ultran egy 5070Ti-al? Nem látom a gondot, sosem volt reális natívon a 100fps ezzel a kártyával.
Az sokkal nagyobb gond, hogy kevéssé beszédesek néha a párbeszéd opciók. Marhára nem volt egyértelmű, hogy már a kezdő (minor spoiler)
faluban milyen hamar eltudod veszteni a családod javát akár pár rossz döntéssel,aztán max Pietert tudod megmenteni a játék végén majd...Ha beszédesebb lenne 1-1 convo opció az nagy segítség lenne.
Amúgy látom friss tesztek alá még mindig nem sikerül automatikusan behákolják a spoiler gombot...
-
Phobion
addikt

donki Szigorúbb?
Az FG, az a gond.
-
Micsurin
nagyúr

-
ripla
addikt

donki Szigorúbb?
Már refundoltam. Majd meglátjuk milyen lesz 1-2 patch múlva, akkor majd kap egy újabb esélyt. Feljebb is felsoroltam néhány idegesítő bugot amit találtam, ez már legalább 5-6 különböző dolog amit javítani kellene. Ebben a formában nekem nem ér meg 70 eurót.
-
Micsurin
nagyúr

donki Szigorúbb?
-
ripla
addikt
Vagy például: A blokkolás jobb egérgomb plusz wasd gombok. Megszoktam, hogy lenyomva tartom a jobb egérgombot, és kellő pillanatban nyomom a wasd gombokat vagy a bal egérgombot (támadás). Csak akkor engedem el a jobb egérgombot, ha dodge-olni kell space-cel. Aztán egyszer csak mindenki megölt, bármit csináltam. Eltartott egy darabig, amíg észrevettem, hogy kézbe vettem egy olyan fegyvert, aminek weapon artja van és az bal + jobb egérgomb. Tehát amikor blokkolás közben támadtam, csinált valamit, vagy semmit, de utána már nem blokkolt. Ezt nem lehet más gombhoz rendelni.
Engem ez a része is iszonyatosan zavar. Támadjak 4 különböző irányból, meg védekezzek 4 különböző irányból. Vagyis 10 gombot kell lenyomnom csak a harcokhoz (LB+a 4 irány)*2, plusz a mozgás és a kitérés. És akkor ez még csak a fegyveres harc.
Miért kell ezt is túlbonyolítani? Nem lett volna egyszerűbb talentből megtanulhatóvá tenni a védekezést, hogy automatikusan felfogja az adott irányból érkező támadást? Lehetett volna ez az egyik, a másik meg hogy nem tanulod meg, akkor benyalod a sebzést, csak kevesebbet sebeznek az ellenfelek.
Gyakorlatilag folyamatosan azt kellett lesnem, hogy melyik irányból fog támadni az ellenfél a karddal, és közben semmi másra nem tudok figyelni, pl. hogy még kik vannak körülöttem.
Nagyon remélem hogy ezt az egész rendszert átdolgozzák, mert ebben a formában tényleg egy túlbonyolított és egyáltalán nem játékosbarát megoldás.A másik meg, amit szintén észrevettem és k*rvára idegesítő, hogy hiába pakolok be egy talentet a gyorsmenübe, a játékba visszaváltva a felvett tárgyak vannak ott, amiket találtam és felszedtem. Mint kiderült, a talentek akkor aktiválódnak amikor harcra kerül sor, alapból meg a felszedett tárgyak vannak ott, amiket szintén sorba kéne rendezni, hogy mit akarok ott látni, de erről pl. egy szót nem szólt a játék, magamtól jöttem rá erre is.
Ez a játék még sajnos messze van a késztől, pedig lenne potenciál. Úgyhogy egyelőre refundoltam, majd meglátjuk mi lesz belőle néhány patchel később. -
donki
senior tag
Vagy például: A blokkolás jobb egérgomb plusz wasd gombok. Megszoktam, hogy lenyomva tartom a jobb egérgombot, és kellő pillanatban nyomom a wasd gombokat vagy a bal egérgombot (támadás). Csak akkor engedem el a jobb egérgombot, ha dodge-olni kell space-cel. Aztán egyszer csak mindenki megölt, bármit csináltam. Eltartott egy darabig, amíg észrevettem, hogy kézbe vettem egy olyan fegyvert, aminek weapon artja van és az bal + jobb egérgomb. Tehát amikor blokkolás közben támadtam, csinált valamit, vagy semmit, de utána már nem blokkolt. Ezt nem lehet más gombhoz rendelni.
-
donki
senior tag
Igen, ez a harc a Kingdom Come: Deliverance harcra hasonlít legjobban (ha valaki innen tájékozódna), csak sokkal szigorúbb. Ugyanúgy egy hatalmas mágnest cipel minden ellenfél és ha közeljön magafelé fordít, és a többiek oldalról kényelmesen halálra szurkálnak. Csak amennyire látom, itt kikapcsoltak minden opciót, hogy egyenként küzdhessek az ellenfelekkel.
-
donki
senior tag
De ez nem wicher 3 szintű, mert az egyszerűen csak nem volt jó. De ez aktívan rossz. Rengeteg dolog van benne ami rossz. Például el akark szaladni ellenfelek mellett, akkor rohanok-rohanok, és ahogy odaérek a közelükbe, harc aktiválódik és megáll a karakter. És nyomkodhatod a gombokat eszeveszettül, hogy elinduljon. 10-ből 9-szer meg is ölnek. Vagy hogy harcban kikapcsolódik a futáson kívül az ugrás is, és akár két fűszál közé is beszorítanak. KCD-ben működött valamennyire ez a típusú harc, de ott szét lehetett választani az ellenfeleket, itt viszont mivel a futás is kikapcsol, az ugrás is, és még íj sincs, mindig egyszerre kell harcolni az összessel. Duelisten indultam, de azt már feladtam.
-
Tuco78
senior tag
A witcher 3-ban is egy kalap szar volt a harc. Emlékszem, hogy a bloodborne után játszottam ki és végig olyan what a fuck érzésem volt. Úgy néz ki ezen nem sikerült javítani.
-
donki
senior tag
Hát nem tudom. A harc elég fosnak tűnik. Kitaláltak egy harcot, ami csak és kizárólag egy ellenfél ellen működik, de mindig többen jönnek. Oldd meg...
-
ripla
addikt
Nekem az Amd átlag 60 fps-t ír (FG nélkül) 2k-ban, 9800XT-vel, de ami zavaró, hogy tök mind1 EPicre vagy Hight-ra állítom, akkor is stutteringgel. Elképzelhető amúgy, hogy a virágbolti verzió is ludas - pár hónapja Gothic 1 esetén miután megvettem, tökéletesen futott. Csak az a játék baromira tetszett 2-3 óra után, ez meg egyelőre nem igazán.
Előtte én is a virágbolti verziót próbáltam ki, tökéletesen futott. Ráadásul nem is a legfrisebb AMD driver van fent, hanem az eggyel korábbi, mert az újjal volt valami problémán.
-
shotika
addikt
Játszom vele, viszont van egy nagyon idegesítő dolog. Bluetoothos egerem van, és mellette kontrollerrel játszom, és menüben is, meg beszélgetések közben is néha előjön a kurzor, ilyenkor átvált a billentyűzet ikonokra, majd ha megmozdítom a kontroller valamelyik karját, akkor megint a kontroller ikonokat mutatja.
Párbeszédek közben meg sokszor nem is enged választani hogy mit válaszoljak, mindig az egérrel kell csinálnom. Ráadásul biztosan bug, mert kikapcsoltam az egeret és akkor is ezt csinálja, baromi idegesítő.
Sokat még nem láttam belőle, de eddig egy az egyben a Witcher 3-at idézi minden szempontból.
Amúgy Ryzen 9-el, 64 giga rammal, 20 gigás RX 7900 XT-vel tökéletesen fut, nem akad, nem röcög. Fps-t nem néztem, 60-ra állítottam Vsync-el, de mivel folyamatos minden így nem is érdekel. Minden Ultrán, Quality módban.Nekem az Amd átlag 60 fps-t ír (FG nélkül) 2k-ban, 9800XT-vel, de ami zavaró, hogy tök mind1 EPicre vagy Hight-ra állítom, akkor is stutteringgel. Elképzelhető amúgy, hogy a virágbolti verzió is ludas - pár hónapja Gothic 1 esetén miután megvettem, tökéletesen futott. Csak az a játék baromira tetszett 2-3 óra után, ez meg egyelőre nem igazán.
-
ripla
addikt
Jó, most találtam még 2 hibát, és ezt mások is megerősítik. Nem lehet csak úgy elővenni a kardot, bárhol, bármikor. Coen csak beáll harci pózba és felemeli az ökleit.
A másik pedig, hogy nem lehet vásárolni. Engedi hogy megnézzem a portékát, de semmit nem lehet megvenni. A fegyverárusnál nem engedett felszerelést venni, a vajákos csajnál meg nem engedett gyógyfüveket venni, pedig volt nálam pénz.
Nagyon kelleni fog ide egy patch, lehetőleg tegnapra. Lehet hogy egyelőre refundolni fogom, ilyen állapotban ez nagyon nem ér meg 70 eurót. -
ripla
addikt
És 4k-ban, ez lemaradt, már nem tudom szerkeszteni.
-
ripla
addikt
Játszom vele, viszont van egy nagyon idegesítő dolog. Bluetoothos egerem van, és mellette kontrollerrel játszom, és menüben is, meg beszélgetések közben is néha előjön a kurzor, ilyenkor átvált a billentyűzet ikonokra, majd ha megmozdítom a kontroller valamelyik karját, akkor megint a kontroller ikonokat mutatja.
Párbeszédek közben meg sokszor nem is enged választani hogy mit válaszoljak, mindig az egérrel kell csinálnom. Ráadásul biztosan bug, mert kikapcsoltam az egeret és akkor is ezt csinálja, baromi idegesítő.
Sokat még nem láttam belőle, de eddig egy az egyben a Witcher 3-at idézi minden szempontból.
Amúgy Ryzen 9-el, 64 giga rammal, 20 gigás RX 7900 XT-vel tökéletesen fut, nem akad, nem röcög. Fps-t nem néztem, 60-ra állítottam Vsync-el, de mivel folyamatos minden így nem is érdekel. Minden Ultrán, Quality módban. -
donki
senior tag
Bíztató. Elég jó értékelése van, és a többi is főleg az optimalizaciót húzza le. Akkor ez tisztességes játéknak tűnik.
-
Phobion
addikt
-
sittes79
addikt
-
Phobion
addikt
PC, 4k, minden beállítás Ultra, DLSS - Balanced, 70 fps fix
FrameGen-el lehet lenne 120, de azért kellene ide még performance javító patch.Minden negatív nyűgje mellett, szerintem korrekt AA játék lesz ebből pár patch után.
-
shotika
addikt
-
Csandi
addikt
Nem csak konzolon van gond. Nemrég szereztem be pc-n, elég erős vasam van, és még high beállítások mellett is kissé darabos a cucc, főleg nagy, nyílt terepen. Az Amd Frame gen katasztrofálisan működik benne - nem is emlékszem mikor láttam ennyire vacakul működni.
A grafika a legnagyobb jóindulattal is közepes, tehát semmi nem indokolja ezt a darabosságot. Vagyis de, az, hogy optimalizálatlan.
Steamen is folyamatosan érkeznek a panaszok a teljesítményt illetően...
A játék egyébként érdekesnek tűnik, de a harcrendszert azt ki kell tanulni.Remélem az erős vas nem az ami aláírásodban van

-
donki
senior tag
-
Doratov
csendes tag
GOG: segítek, elteszed mint régen a flopyt a következő telepítéshez.... nem kell online lenni, nincs account stb. Egyszer letöltöd (elmented, kiírod stb.) és tudod telepíteni akárhányszor....
Grátisz, a steam hívőkkel nem közösködsz, nem nyúlja le senki az extra profitot amit vámként fizetsz ki a butaságod miatt. Butaság, mint amit írs mert telepítéshez kell a steam fiók, persze lehet kivétel. A gog lényege a szabadság, és az hogy nálad van a game, telepítésre készen, nem egy aljadék virtuális cégnél, a hülyék birodalmában.
Ezt stúdiója/kiadója váltogatja. Pl. New Blood játékoknál (Dusk, Amid Evil, stb.) egyszer letöltöd a játékot Steamen, és onnantól azt az állapotot kiteszed pendrive-ra, és más gépekre felmásolva, egyből indulnak a játékaik, nem kell már telepíteni semmit. A CEO nem egyszer kiírta ezt Twitterre, amíg még posztolt oda. Ami, ironikus módon még több vásárlást generált nekik, legalábbis rendszerint odaírták válaszul többen, hogy "based", meg hogy vesznek valamelyikből egy példányt (de volt, aki képeken mutogatta, hogy hirtelen megvette az össze játékukat, még ami early accessben van, azt is).
-
shotika
addikt
Nem csak konzolon van gond. Nemrég szereztem be pc-n, elég erős vasam van, és még high beállítások mellett is kissé darabos a cucc, főleg nagy, nyílt terepen. Az Amd Frame gen katasztrofálisan működik benne - nem is emlékszem mikor láttam ennyire vacakul működni.
A grafika a legnagyobb jóindulattal is közepes, tehát semmi nem indokolja ezt a darabosságot. Vagyis de, az, hogy optimalizálatlan.
Steamen is folyamatosan érkeznek a panaszok a teljesítményt illetően...
A játék egyébként érdekesnek tűnik, de a harcrendszert azt ki kell tanulni. -
donki
senior tag
Steam-en szabad. Nem tetszik, 2 óra játékidő alatt vissza tudod váltani... (Próbáltad volna meg ezt dobozossal anno...
)Mondjuk ez a játék elég kiszámítható. Nagyjából mindenki előre el tudja dönteni, hogy neki való-e. Az ár az már más kérdés, hogy ér-e annyit, de ezt is mindenki el tudja dönteni. Ebben nem látok annyi kiszámithatatlanságot, mint a crimson desertben vagy dragon dogmában láttam. Mert ugye nem ámít lényegében véve semmivel. Egy történetvezérelt rpg, minimalista harcrendszerrel, közepes grafika, semmi sem next gen. Talán a hardverigényt leszámítva.

-
TESCO-Zsömle
titán
-
donki
senior tag
Na de a lényeg, hogy nem szabad előrendelni. Pár napot, hetet várni kell, és higgadtan, körültekintően dönteni.
-
sittes79
addikt
GOG: segítek, elteszed mint régen a flopyt a következő telepítéshez.... nem kell online lenni, nincs account stb. Egyszer letöltöd (elmented, kiírod stb.) és tudod telepíteni akárhányszor....
Grátisz, a steam hívőkkel nem közösködsz, nem nyúlja le senki az extra profitot amit vámként fizetsz ki a butaságod miatt. Butaság, mint amit írs mert telepítéshez kell a steam fiók, persze lehet kivétel. A gog lényege a szabadság, és az hogy nálad van a game, telepítésre készen, nem egy aljadék virtuális cégnél, a hülyék birodalmában.
Na ez a kemeny nem a kad szele
-
TESCO-Zsömle
titán
Ebbe annyi szolidan lesajnáló frázist sikerült belegyömöszölnöd, hogy egy kezdő havas rajongó megirigyelné.

Szerintem ez az egész "elteszed, offline, nem kell hozzá semmi" erősen túl van lihegve. A civilizációnk és a (világ)gazdaság jelen állapotát tekintve, ha a Steam megszűnik létezni/elérhetetlenné válik/nem lesz internet, akkor a DRM nélküli offline játékkal se mész sokra az alatt az egy-két hét alatt míg éhen döglesz, mert eljött a világvége...
Szvsz az egész csak kifogás, hogy a meggyőződésed mentén Steam felhasználókat fikázhass...

-
NandoXXL
őstag
Tudtommal a gyártói DRM nélküli cuccok Steam-en futtathatóak anélkül is, hogy a klienst elindítanád, az csak a telepítéshez kell.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
MageRG
addikt
Nem tudsz villogni a Steam acsikkal.
Egyébként GOG Galaxy-n ugyan olyan egyszerű a frissítés.
És DRM sincs (rend szerint). -
Sdi
addikt
Nyugodtan veheted a gog-on, biztos gyorsak lesznek a javítások, elvégre a saját kutyáik kölyke.
-
TESCO-Zsömle
titán
Unreal Engine 5.
Ha nem "butítod" le, akkor vannak részei, amik megzabájlák a gépet. Úgy írták, hogy DLSS/FSR fókusz van, kéri a felskálázást, amit a konzolok mérsékelten tudnak.
Kibelezésre talán legjobb példa az ARC Raiders, ahol "kivettek" belőle mindent, amit csak lehetett, hogy "könnyítsenek" rajta.
-
.LnB
titán
"A tesztelés idején konzolon kizárólag a 30 képkockát célzó minőségi és a 40 FPS-es kiegyensúlyozott mód állt rendelkezésre."
A képeket elnézve, azért elég érthetetlen az, hogy ez miért nem fut 60fps-sel minimum. Bár valószínűleg tudjuk a választ, a normális optimalizáció hiánya.
-
Phobion
addikt
GOG-on jóval olcsóbb (18,630 HUF), mint Steam-en (~25k HUF körül).
Mit veszít a user, ha a GOG-on veszi meg? GOG-on, hogy érkeznek a frissítések? Nem szoktam ott játékot venni, de ez a 7k HUF differencia, azért most elég jelentős, tudván, hogy launchkor valószínűleg lesz egy rakás bug.
-
GegeWarrior
senior tag
Alig várom már
-
agyhalottak
tag
Pacsi a fejlesztőknek, külön köszönet a magyar feliratért. A héten nekem is megérkezik. Az eddig olvasott tesztek alapján még mindíg várós
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Bittorrent topik
- Mesterséges intelligencia topik
- PlayStation 5
- Extrém üzemidőt ígér a Garmin Fenix 9 Pro Solar
- AliExpress tapasztalatok
- Az USA szerint az nem lopás, ha az AI mások munkáiból tanul
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sorozatok
- Battlefield 6
- További aktív témák...

Előbb úgyis be kéne fejeznem a Resonance-t.

)
)