Hirdetés
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiderült, mekkora aksi van az iPhone 16-okban
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem indulnak meggyőzően az iPhone 16 eladásai
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Hirdetés
-
A gépház modding sötét oldala.
lo RGB? Világítós ventik? LCD kijelző a gépházban? Biztos láttál már ilyet és lehet, hogy használod is de utána néztél,...
-
Kiderült, mekkora aksi van az iPhone 16-okban
ma Mindegyik telep nőtt, legtöbbet az iPhone 16 Pro hízott.
-
A GameMax háza egyedi csavarral lovagolja meg a mai trendeket
ph A két színben készülő, Infinity szériás újdonság lebegő dizjnnal különíti el a kamráit, és kompatibilis a "lopakodó" alaplapokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
S@c@
őstag
Érdekes, nagyon érdekes....mondjuk amig a véroxigén szint alváskor 85% alatti értékeket mutat samsung galaxy watchokon, ne nevezzük pontos méréseknek az eredményeket. Pulzusban is van jelentős eltérés sajnos. Apple és Huawei termékek ebben jobbak, Polar meg referencia.
-
Predatorr
őstag
Nem láttam, hogy írták volna, miről kell, meggyőzzenek az eredmények. Téged (és engem) pl. meggyőztek arról, hogy még mindig gagyik ezek az órák. Pontosnak sem nevezték az eredményeket, a „legpontosabb” kifejezést használták, holott valami vagy pontos, vagy nem. Ha nem az, édes mindegy, mennyire nem az.
Üzemidőt is tesztelhetnék.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Milkup
csendes tag
Nekem watch 5 pro-m van és én sem hittem a véroxigén szintnek amit reggelente mutatot.
Aztán úgy alakult az élet, hogy egy műtét miatti kivizsgálások során kiderült, alvási apnoém van és a véroxigén szintek igenis valósak, talán picit optimistábbak, mint a valóság...
(Nálam bőségesen 85% alatti értékekről beszélünk, örült volna az orvos is és énis, ha csak addig esett volna a szint ) -
nVIPER
senior tag
Elhiszem, hogy jobbak lette, de amilyen pontatlanok voltak az előző generációk, nem volt nehéz fejlődni. Ettől függetlenül messze vannak még mindig a Apple/Huawei órák pontosságától.
Aki még nem látta, itt egy kis ízelítő, hogy milyen szuper pontosak az új watch-ok..:
[link] -
őstag
Feleségem csak Samsung órát hajlandó viselni. Ez még nem baj. Heti többször méri a spinracing edzéseit és a túrázásainkat vele. Ez sem baj. De az már baj, hogy a Watch Active2 és a Watch5 is ugyanazzal a problémával küzd: edzés közben megáll a pulzusmérés, és magától nem is indul újra, csak percek múlva. Meg kell állni az edzéssel, izzadságot letörölni a karról, órahátlapot is letörölni, utána már 80%-ban megy tovább a mérés. A maradék 20%-ban ismételni kell a törölgetést, hogy már hajlandó legyen mérni. Egy sportóra ami képtelen kezelni az izzadtságot. Sakkra és e-sportra biztos megfelelő. A mérései pontosságát (amit nevezzünk inkább pontatlanságnak) nem is részletezem, vannak róla remek összehasonlitó tesztek/tesztelők. Az egyik legjobbat épp felettem linkelték. Az első 15-ben nincs Samsung (se Garmin!!!) csak Apple és Huawei.
[ Szerkesztve ]
-
S@c@
őstag
Azért nekem egy apple watch és egy huawei watch fit 3 mindig korrekt értékeket mutat és az is képes jelezni az alvási apnoét....azért a legtöbb egészséges embernek aki alvás közben mér a galaxy watchok 80% körüli véroxigén szintet mutatnak ami azért valljuk be nem reálisak. Valamint a watch 7et felpróbáltam a média marktban és 185-ös pulzust mért, mondom tessék??? Miközben az apple watchom meg 90-es pulzust mutatott. Szeretem a samsung órákat külcsín miatt 3évig csak az volt, meg a rendszer miatt, de a szenzorokra nem merném az életemet bízni sajnos. Ha okosóra akkor Apple Watch és Huawei okosórák, sport órákban Polár.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
őstag
"valami vagy pontos, vagy nem. Ha nem az, édes mindegy, mennyire nem az."
"Ez bizony igy van "Dehogy van így!
Minden mérőeszköznek van pontossága. Abszolút pontosság nem létezik, csak az adott célnak megfelelő.
Pl. ha egy mérleg maximum 5 kilogrammot téved, akkor az pontos? Ha egy személyt kell tudnia megmérni, akkor nem. Ha egy kamion összsúlyát, akkor igen.
Az elfogadható mérési tolerancia meghatározása klasszikus mérnöki feladat.Jelen esetben ha az óra alkalmas arra, hogy megbízhatóan mutassa egy edzésprogram során a fejlődést, akkor kellően pontos. Ha nem alkalmas erre, akkor nem.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Lojkus
csendes tag
Watch 4-em volt és hát az UI fluid volt de olyan pontatlan volt minden a GPS a pulzus stb. Most Apple Watch 9-em van és láttam értékeléseket a véroxigén szeznzor nem olyan pontos de eddig 1% volt a max eltérés az otthoni mérő és a Watch között. Néztem alternatívát (szabadulnék az iPhonetól) egyedül a Garmin ami hasonlóan pontos de lasabb az UI és nekem nem szimpi órán a klaszikus bedugós töltés.
-
Balúkapitány
tag
Az okos órák, önmagukban (pulzusmérő pánt nélkül) az elfogadható mérési toleranciámon kivül esnek, tehát nem megbízhatóak.
A valós értékekhez viszonyítva a mutatott értékek nem pontosak.Ha az okos órákon megjelenő értékekhez viszonyítva követem pl. a fejlődésemet akkor ráfogható, hogy az óra pontos, de ettől még nem valós az érték amit mutat.
Ezen megállapításaimhoz nem igényeltem mérnöki végzettséget, csak vettem egy samsung okos órát, majd eladtam.Ha a vásárlóközönség beéri a viszonyítási értékekkel is, nekem mind1.
[ Szerkesztve ]
Köszönöm a válaszod!
-
Ixion77
őstag
válasz Balúkapitány #12 üzenetére
Nekem egy Huawei órám volt pár éve, ugyanerre jutottam. Sokan dicsérték hogy ez milyen pontos, de én megbízhatatlannak találtam. Amikor tudom hogy épp 160 körül van a pulzusom és 100-at mutat, az nyilvánvalóan elfogadhatatlan. Az alvásfigyelője lett volna még érdekes, de az azt sem igazán tudta hogy mikor alszom, nemhogy azt hogy milyen mélyen.
Arra jó volt, hogy rájöjjek hogy nekem okosóra egyhamar nem fog kelleni. Majd talán egyszer, amikor már kitalálták hogy tudnak valós, megbízható mérési adatokkal szolgálni, ahelyett hogy algoritmusokkal próbálnak megbízhatatlan mérésekből realisztikusnak tűnő hamis eredményt gyártani.
Témaindító cikk szerint most épp a Samsung próbálja győzködni a népet hogy a hetedik generációban már végre megugrották a lécet, de független tesztek (ld. #5 nVIPER) szerint továbbra sincs így."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
mad823
őstag
Pl. dcrainmaker tesztjei (mellkaspántos pulzusmérővel összehasonlítva) éppenséggel cáfolják ezt.
-
Lajmund
senior tag
+1
Nálam is a 6c47mm szarul mér bico közben ha izad a kezem és fel le rakosgatom néha hogy mutasson valamit. Elég bosszantó. Az apple tényleg ver mindent még a garmint is. De sajnos velem nem kompatibilis az ios muszáj samsungot használni ami amúgy nagyon sok mindenben elég jó.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
mad823
őstag
válasz Balúkapitány #18 üzenetére
A valós értékekhez viszonyítva a mutatott értékek nem pontosak
Garmin HRM-PRO Plus-hoz hasonlítva látom a tesztekben, hogy nincs érdemi eltérés. Nekem ez elfogadható.
-
Predatorr
őstag
Xiaomi Watch S1-em van, előtte volt Color, ezek elég pontosan mérnek (nem szorosan, nem is lazán, egy régi fém óraszíjjal - 2mm lyuktávolság - beállítva), vérnyomásmérőn pulzus max. 5 eltérés. Nyomkövetésük is elég jó telefonnal összehasonlítva (Mi Fit, SHealth), leszámítva a Google Fitness-t, mert az már 3km-en 500m-et téved. Ez sem 100%, de legalább nem 100 000 Ft. Hozzávetőlegesen jó, mert edzés közben riaszt, ha hirtelen emelném az intenzitást, és felugrik a pulzus, ha meg kimarad, úgyis észreveszem.
[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen