Új hozzászólás Aktív témák
-
Ariadne
őstag
válasz
adalbert1 #400 üzenetére
Hivatalosan magyar jogszabályok szerint nincs olyan, hogy EUs garancialevél, ezért nincs is rá szabályozás, ez a gyártó/forgalmazó magánügye. Más kérdés, hogy az adott gyártónak illene gondoskodni arról, hogy elfogadják nálunk is a papírját, és körmére nézni a magyar szervizeknek, de ez valahogy nem megy sokaknak.
No meg elég sok üzlet még mindig úgy hozza, hozatja be a cuccot, hogy az nem a hivatalos magyar importőrön át jön. Ez nem sért semmilyen szabályt, kivéve ha kizárólagos importőre van az adott márkának nálunk, de akkor is az ő gondjuk, nekik kell perelni emiatt. Hátránya viszont, hogy az adott üzleten át kell érvényesíteni a jótállást, és nem mehet márkaszervizbe az ember, ami néha gyorsabb lenne (bár tény, mindig a kisker köteles a jótállást teljesíteni, a szervizhez menni csak lehetőség).
mod: Áruk szabad áramlásáról: igen, sajnos nem megy túl fényesen a dolog az EU nagy tervei ellenére, éppen most kezdik tervezni, hogyan is dolgozzák át az EU-ban a közös szabályokat úgy, hogy ne féljen az ember más tagállamban vásárolni.
-
Agostino
addikt
válasz
adalbert1 #284 üzenetére
Üdv.
PCLandhoz két dolog kell: tengersok türelem és elszántság.
Első alkalommal tv kártyát rendeltem nagyon régen, rendben meg is jött, semmi gond nem volt vele.
Nagyobb szünet után, tán pár hónapja vettem a jelenlegi vidkarim, na ott már voltak gondok. Az igazi baj az, hogy a honlapjukon található adatok távolról sem fedik a valóságot. Hiába van ott, hogy raktáron, persze vidd, ezt jobb ha nem hiszed el. Kinéztem egy karit, leadtam a rendelést, hivnak, hogy az nincsen, kellene más. Rendben, semmi baj, néztem másikat. Megint hivnak másnap, hát biza az sincsen. Kezdtem pipa lenni, hogy most akkor mi a francnak van az oldal, ha nem fedi a valóságot, míg végül harmadjára sikerült olyat találnom ami volt is.
A futárok egyébként szimpik, megérdemlik a borravalót amit adok nekik.
Mod : nem néztem a dátumot.... na mindegy, legalább megosztottam veletek én hogyan jártam. : ))
[Szerkesztve] -
vati
senior tag
válasz
adalbert1 #284 üzenetére
szerintem nem kerestél.
ha beírod a keresőbe jobboldalt, hogy pcland - lőn... mindjárt 11 hsz-al lejjebb.
Az igazság, hogy évek alatt több dolgot vettem náluk, mert a webáruházuk elég jól használható, a választék se rossz, és az áraik is sokszor a topon vannal. Gariztatni eddig semmit nem kellett szerencsére.
Ismerek olyat, aki komplett sulinetes gépet vett náluk - eddig nincs gond vele, kop-kop.
Csak úgy tűnik, néha ''bepróbálkoznak'' hátha láma a kedves vevő, és át lehet baszni az agyát. (ld #273-beli történet) Ez után marhára megnézném mit veszek náluk, kábé mintha az Ecserin venném. De ez majd minden boltra igaz. A többi bolt se feltétlen makulátlanabb, esetleg puccosabb az eladótér, az eladók szebben vigyorognak és jobb emberismerők, jobban kiszúrják kit lehet átdobni a palánkon, kit nem.
A ''hatalmas vasrácsos ajtók, ablakok''-ból önmagában nem következtetnék semmi rosszra, eléggé nigger környék.
Eddig minden bolttal az volt a tapasztalatom 15 év alatt, hogy van egy kezdeti, jó periódusuk, amikor korrektek, szolgálatkészek, olcsók és jók. Mert kell az ügyfél. Aztán ahogy elkezd szaladni a szekér, fokozatosan elkutyul az üzlet. Egyre genyább eladókat vesznek fel, egyre romlik az ár/érték arány, egyre nagyobb ívben leszarják az ügyfelet. Aztán ahogy kigyűlt a tulajoknak villára, bika terepjáróra, yachtra, tengerparti nyaralóra, tököm tudja mire, a bolt vagy profilt vált, megszűnik, mindenesetre kikerül az árérzékeny tudatos vásárlók látóköréből. A jó isten tudja, miből élnek meg tovább, mert hogy elégedett kis ügyfelekből nem, az biztos.
[Szerkesztve] -
marsu
veterán
válasz
adalbert1 #284 üzenetére
Szia!
Igen, egyik ismerősön rendelt tőlük konfigot, kiszállítással kérte, összeépítve, tesztelve. Határidő után vitték ki, alkatrészenként, nem volt összeállítva a konfig, és nem is volt tesztelve. Én segítettem neki összerakni, és amikor nem indult a gép én vittem vissza az egészet. Másnap én mentem el érte. Nem túl bizalomgerjesztő környéken vannak, Bp. XIII. ker, Hatalmas vasrácsos ajtók, ablakok. A konfig egy AM2-es gép volt. Alapból rossz volt az alaplap. Cserélték. Utána kiderült hogy a két full egyforma SATA-s winyó közül csak az egyik jó, a másikat fel sem ismeri a gép. Újra visszavittem a gépet, pár nap múlva visszaadták... Egy hét múlva hívott az ismerős, hogy megy a gép, de folyamatosan fagy. Mint később kiderült, a memóriákkal is volt gond. Harmadszor már nem hozta el, visszakérte a gép árát. Vissza is adták. Persze lehet, hogy sok elégedett vásárlójuk van, de nekünk nem jött be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a hardveraprós fekete pontot NE ide írjátok!
- Yettel topik
- Milyen autót vegyek?
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fujifilm X
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen légkondit a lakásba?
- TV antenna és jelerősítés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- OHH HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- EVGA RTX 3070 8Gb
- Gombászkönyvek egyben
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Samsung Galaxy S23 + Plus 512GB Dobozos 12 Hónap Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest