Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vzozo

senior tag

Ez tudom, hogy offtopic itt, de némi személyes tapasztalat.

Van ugyan "rendes" x86/x64 alapú home szerverünk, de nem háznál, hanem messze. A mostani lakás adottságai miatt csak nagyon pici kütyük és külső vinyók jöhettek szóba bármilyen "home server" céljára.

Próbáltam Raspberryvel, gyenge volt. Aztán az Odroid N2-nek szavaztam bizalmat, de a borzasztóan elbaszott USB kezelés miatt felejtős. (Aki nem követte volna: boot USB-ről csak nagyon régi kernellel megy, és egyébként 10-15 MB/sec a max elérhető IOPS.)

Végül beadtam a derekam, és vettem egy használt i3-7100 alapú micro PC-t. 200 euró volt 250-es SSD-vel (M2, NVMe) és 8 giga RAM-mal, egy év garival.

Lazán megvan a 200MB/sec ugyanazzal a külső HDD-vel, amivel az N2 elvérzett 15 megánál.

Windows Server vagy Linux, tökmindegy, felmegy rá és MEGY. Végre nincs szopás, nincs fórum meg reddit bújás éjszakákon keresztül, egyszerűem MŰKÖDIK! :DD

Ennek én annyira örülök, hogy azt elmondani sem lehet. Az ARM-os szopást meg igyekszem elfelejteni, jó pár hetet vesztettem az életemből, ami rááldoztam.

Lehet nem ezt akartátok hallani, lehet van jó use-case ARM-ra is, de én erre az évtizedre jegelem a témát. A meglévő cuccokat majd szétszórjuk a családban médialejátszónak, arra talán (???) jók.

Új hozzászólás Aktív témák