Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz MaCS_70 #1180 üzenetére

Hát nekem pont ma volt kevés a 100 mbit... Wifi-vel kb annyit tud a helyi háló, aztán gyorsan kellett volna másolnom pár giga anyagot. Egyébként gigabites, csak eddig lusta voltam átfúrni a falat a kábelnek. Tesztekkel az Odroid XU4 olyan 85MB/s-et (~700mbit) bírt nagy fájloknál. Nehéz megmondani, hogy a hálózat, az usb3-sata adapter vagy a HDD volt a szűk keresztmetszet, mindenesetre én elégedett voltam a sebességével így is. Elvileg 500mbites netem van, de még nem próbáltam ki, hogy tényleg tud e annyit... :.)

Én mondjuk inkább ilyen mindenes szervernek fogom használni, és igyekszem a lehető legkevesebb dolgot letárolni a kliens gépeken. Szerintem minden szempontból az a legjobb, ha egy szerveren van az adat, és arról backupolok bizonyos időközönként. Nekem nagyon macerás a több gép között szinkronizálni az adatot, a kereshetőség meg katasztrofális a jelenlegi megoldással. Örülök, ha 1-2 óra után ráakadok arra, amit egyszer régen elmentettem, de már nem tudom, hogy pontosan hova... Nem is beszélve arról, hogy egy SSH tunnel-t vagy egy VPN-t rá lehet tolni a szerver gépre, és netről is biztonságosan el tudom érni ugyanazokat a szolgáltatásokat a világ másik feléről.

Új hozzászólás Aktív témák