- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Méregdrágán érkezik Magyarországra a Model Y
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vivo V40 SE 5G - nem rossz ez se
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
degu
senior tag
Hat ez meglepo!
T.i. azzal a PR-es dumaval indult az Asrock hodito utjara,hogy ugyanaz a gyarto,csak olcsobb,tehat valamivel gyengebb minosegu alkatreszekkel keszulnek,mert az Asus igy akarja lefedni az alacsonyabb arfekvesu piacreszt!
Szerintem mostanra az a helyzet,hogy az Asus lapok IS gyengebb minosegben keszulnek,talan azert nincs kulonbseg...[ Szerkesztve ]
verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
szepsy
senior tag
Ok.
De azért leírná valaki hogy hol, mit kell bekapcsolni?
Biosba a chipsetnél enablera tettem a h sli-t és eddig 4gb ramból xp ugye 3,25öt látott nekem, most meg csak 2.5 gb-t.Akkor csináltam valamit? -
szepsy
senior tag
Valakikinek tapasztalat?Jobb lenne nem vagyok nagy angolos:S
-
szepsy
senior tag
Üdv.
Van egy asus M3N78-EM alaplapom és olvastam valahol,hogy az pcie-es vidikártya(geforce gts 250) és a geforce 8300-as egyszere dolgozon játékok alatt.?
Vagy ez baromság? -
Ruubeens
csendes tag
Sziasztok!
Olyanban kérném a segítségeteket, hogy vásároltam egy I7-es processzort egy asus P6T-deluxe alaplappal. A processzor behelyezésekor elhajlítottak a foglalatban több tűt, aminek a következtében kezdetben nem indult be a gép, majd később elfüstölt egy kondezátor. A kérdésem az lenne, hogy van-e lehetőség esetleg javításra, vagy kuka?
-
diegho
nagyúr
-
degu
senior tag
Az M2V via-csippes alaplap max ramfeszkoja 1.95V
Ezek szerint corsair ramokat pl. /aminek a feszkoja 2,1V...nem is lehet beletenni?!
Mi ez a marhasag az Asustol?[ Szerkesztve ]
verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
saskaa
tag
üdv!
látom nem most írtak ide utoljára, de hátha
hibás alaplap (asus p4s800) okozhat véletlenszerű újraindulásokat??
már majdnem minden kilőve, de lassan nemtudok új alkatrészeket szerezni...
előre is kössz ha valaki erre téved!A demokráciának többet kellene jelentenie annál, mint amikor két farkas és egy birka szavaz arról, mi legyen vacsorára.
-
Segal
veterán
köszi szépen
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
nekem van egy m2n-sli deluxe alaplapom /570 ultra chipsetes/ és bios frissítésen gondolkodom mert hamarosan jön az erősebb proci /5000+ os Brisbane magos 65W-os 2600Mhz-es órajelű/ és biztos ami biztos alapon jól ismerje fel mert még az am2 es korszak leges legelején vásároltam az alaplapomat 2006 augusztusába. A kérdéseim a következők lennének ha felmegyek az asus honlapjára és kiválasztom elősször hogy letőltés/alaplap/am2 es utánna kéne a chipsetet de m2n-sli ből csak a 32 es van /m2n32-sli/ ami ha jól tudom az 590 chipseté meg sima m2n kategória amibe viszont nincs benne a deluxe szó. Namost gondolom kitaláltátok még az életbe nem csináltam bios frissítést ezért érdeklődnék melyiket is kéne nekem leszedni (esetleg ha valaki feltőltené valahova és belinkelné a nekem kellő legfrissebbet ) meg egy mondatba leírná hogy is működik a dolog mert eggyet amit leszedtem az iso-ba volt. Kis angoltudásomat összerakva elméletileg floppyra kéne tennem az iso-t és onnan bootoltatni a rendszert de nagyon megköszönném ha valaki szájbarágósan leírni pár lépésbe mit hogy kéne csinálni.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
jasohn
tag
Hello all!
Nekem van egy Asus F7f notim és a BIOS kódot nem tudom, mert amikor vásárolták édesanyámék nem vetették ki és 'mitadisten' meg se kérdezték.
Én csak egy Xp-t akarok feltenni a Vista helyett de nem tudok, mert ugye cd-ről bootot nem tudom beállítani.
Mit tudok ilyenkor tenni? -
lujo10
aktív tag
-
lujo10
aktív tag
Sziasztok!
Itt is megkérdezem, hátha valaki tudja a választ.
Vásárolni akorok egy ASUS M2A-VM lapot,csak az zavart meg, hogy a memóriának max. 2,1Voltot tud adni és most nem tudom, hogy ezen a feszen a Geil Black Dragon DDR2/800 RAM-ok mennek-e stabilan 4-4-4-12 késleltetésselEgy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
szacsee
nagyúr
Hali!
Nos a P5KPL-VM egy G31-es chipset, amint írtad, de ICH7-es IDE vezérlővel (asszem sata 1-et támogat csak). Mennek a Sata 2-es cumók benne, de Sata1 módban. 2 memóriát fogad csak!!!!!!
Tuningopciók korlátozottak...:
CPU FSB állítás
PCI-E freki állítási lehetőség
Memória freki állítási lehetőség
CPU fesz állítási lehetőség nuku, valszeg autó, de akkor túlfeszel durván
Mem fesz állítás nuku..
Na meg Strap-ot sem nagyon kell állítani.Néztem más alaplapot is: P5K-SE:
P35-ös alaplap, ICH 9R Idevezérlővel
4 memóriamodult tud kezelni 8Gb-ig
Lássuk a tuningopciókat:
CPU freki, PCI_E freki, CPU fesz állítási lehetőség
Memó freki és timing-ek, Memó fesz állítási lehetőség.
CPU voltage reference.Mindkét alaplapban lehet szorzót állítani (egyértelmű), viszont az utóbbi sokkal jobb választás ha tuningolni szeretnél.
Ahogy nézem (depo árak), a P5KPL-VM 15K körül mozog, a P5K-SE viszont 21K, esetleg jó választás lehet még egy 965-ös P5B is, amiben már bizonyítottan mennek az új E8xxx-es procik és 18K-ért megkapod.
Sajnos Asuséknál az olcsó lapokban eléggé le van korlátozva a tuning.
Ajánlanám viszont a Gigabyte-nak a G31-G33-as, ill P31-es alaplapjait, amiben nincsenek ennyire lekorlátozva a tuningopciók. Bővebben a topikukban érdeklődj.
Ezeknél a lapoknál az a lényeg (gigabyte), hogy a kis memószorzót is támogassa (2x), így tudod 1:1-ben hajtani a memóriákat.
Sok sikert a választáshoz! -
Razuel
aktív tag
Yo!
Nektek mi a véleményetek erről a lapról? P5KPL-VM
Egy (tuningolt) e2160hoz és egy 86gt-hez milyen lenne?
Tudom, hogy nem egy csúcskategóriás gép, de ennyi pénzért.. -
jano_77
nagyúr
Tegnap este haza mentem és átcseréltem a régi karira a VGA-t (X1300 Radeon), és bootolt rendesen a win! Most ezt azért nem értem, mert itt a fórumokon azt mondták, hogy az alaplapom tudja még a HD2900Pro-t kezelni
Most akkor ahhoz, hogy az új VGA-t használni tudjam, ezek szerint vennem kell új alaplapot és procit is!?!?Egyébként köszi a válaszodat, igaz őszintén megmondom, nem sok mindent értettem belőle!
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
szacsee
nagyúr
Hát nálam ilyen jelenség akkor szokott előfordulni, ha a procim nem kap elég feszt (tuning közben), vagy instabil a rendszer..
Esetleg valami boot cd-s memóvezérlő progival ellenőrizd le, hogy a memókat jól kezeli-e az alaplap, valamint a drivereket is jó lenne tudni, hogy feltetted-e vagy sem (Ide-Sata vezérlő)..
Javaslom, hogy tedd fel az orthos nevű progit, és nyúzd vele egy kicsit a processort..ha a memó teszt és az orthos is stabil, akkor valami idevezérlővel lesz..
A Sis chipsetet nem ismerem, de anno volt a P3-aknál egy Sb- link, vagy Sb live compatible...esetleg emu 401 engedélyezése (már nem emlékszem hogy minek hívták) a biosban a hangkari résznél (Via chipset) és a win semmilyen formában nem akart felmenni...amikor az integrált cuccokat sorjában letiltogattam akkor burult ki a bili, hogy ez a gond. Esetleg a fölös integrált szarokat tiltsd le, hátha valami I/O ütközés lépett fel...
A Radeonnak a hangkari driverét feltetted (HD)? Remélem Ati illesztőt használtál, mert pl az Asus kártyáknak a driver cd-jén a smart doctor ki szokta akasztani a wint egy idő után...
Javaslom, hogy rakd újra a wint ha megoldható, majd mindenhez a legújabb drivert tedd fel.. -
jano_77
nagyúr
szacsee segíts Nekem kérlek!
Tegnap este betettem a gépembe - ASUS P5SD2-FM alaplap, Intel P4 524 proci, 2x1GB Super Talent DDR2-800 RAM - az új Radeon HD2900Pro kártyámat ill az új FSP BlueStorm II. 500W-os tápomat és mikor újra indúlt volna a gép, bootolás közben, mikor a Windows boot képe látható és a tőltést jelző - KIT - jelzés, egyszer csak megáll a jelzés futása és nem indul el a windows, nem jön elő a profilok kiválasztásának lehetőségei, ahol a jelszót be kellene írnom!
Mi lehet a gond, miért nem indul el a gépem, mit tegyek?!?"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
szacsee
nagyúr
Kezdem sorjában...ha nem baj..ill nem sorjában:
3. Az artic cooling rámegy, mivel itt valaki egy 7700 Cu-val használta és akkor nagy valószínüséggel az is rá fog menni...ez a képe ha jól sejtem és nincs nagyon útban neki semmi..
2 Radeont bele lehet tenni, bár ezt az a proci nem nagyon tudja kihajtani sajnos...még tuningolva sem!!!!
A proci nem biztos, hogy menni fog benne, itt a manualja..
Ahogy nézem Sis chipset, ami nem a túlhajtásáról híres...1. Nagyjából nincs!
Ha nem vetted még meg, akkor ne is tedd, ha megvetted, akkor használd úgy ahogy van, de pénzt ne költs rá...max egy VGA-t amit akár egy későbbi brutál konfigban is megállná a helyét...de a tápra figyelj, hogy elbírja-e ...sztem nem fogja, de nem tom milyen táp van benne.
Hosszabb távra ha teheted inkább kuporgass egy sima P35-ös chipsetrü alaplapra, amiben egy E2xxx szériájú Dual Core (C2D mag kevesebb FSB-vel és Cashel) már tuningolhatsz min 2,6- 3Ghz-ig, na ez már kihajt akármilyen VGA-t nagyjából...
Táp az valami minőségi 350-400W-ost ajánlanék, de ha van valamilyen, akkor írd le a tipusát és megaszondjuk jó leszen-e... -
jasohn
tag
Persze,általában minden alaplapon van valamennyi tutning lehetőség.
Nem tudom mennyire vagy isemeretes a számítástechnikában.A BIOS-ban kellene keresned ezeket az állítgatási lehetőségeket,melyek általában az FSB állításával növelik a rendszer teljesítményét.Az alaplap tutningolásán gondolom ezt értetted,ha nem akkor légyszives próbáld meg konkrétabban elmagyarázni,hogy mégis mire gondoltál.
Beletenni bele lehet a kártyát minden Pci-E x16-os foglalattal rendelkező alaplapba,olyanba is mint a tiéd.Nem tudom milyen a jelenlegi videókártya a gépedben,de ha váltani szeretnél nem valami ütős lehet szóval mindenképpen érdemes lenne cserélned,még akkor is ha a procid csere után is csak mondjuk 85%ra tudja kihajtani a karit,mert a teljesítmény még így is meggyőző lesz.Igen,több mint valószínű,hogy mennek együtt.Húzni a procit a már fentebb említett módon az alaplap BIOSában tudod de csak óvatosan,alaposan plvass utána vagy kérdezz!!!Ramok húzása is együtt zajlik a proci húzásával,bár vannak lapok melyekben(és az újabbakban már szinte mindig lehetséges)a memóri és a processzor sebesség arányát lehet állítani.Igen,természetesen rá fog menni a procira mivel LGA 775ös foglalatú,az alaplapra már nem tom rá kellene próbálni,de valszeg arra is simán.
Ha van valami kérdésed nyugottan kérdezz,itt mindenki majd a tőle telhető maximális figyelemmel segít majd! -
jano_77
nagyúr
Üdv Mindenkinek!
Új vagyok még a fórumon és eddig próbáltam több helyről is infót megtudni az alaplapommal kapcsolatban, de nem sok sikerrel!
Esetleg itt tudnátok Nekem segíteni!?! Nagyon jó lenne!
Alaplapom pontos típusa: ASUS P5SD2-FM (Fujitsu-Siemens Scaleo P gépébe gyártották!1. Az lenne a kérdésem ha tudnátok segíteni, hogy lehet-e ezt az alaplapot tuningolni, van-e rá lehetőség?!?
2. Lehet-e bele tenni egy Radeon HD2900Pro VGA kártyát, érdemes-e, ha mondjuk a procit is kicserélem - jelenleg Intel P4 524 3.06Ghz-es van -, egy Intel P4 DualCore 925 3.0GHz LGA775 800 2x2M OEM akkor együtt tudnának működni, kompatibilisek-e, tudnám-e húzni a procit, VGA-t, RAMokat?!? RAMok: Super Talent 2x1GB DDR2-800
Illetve egy utolsó kérdés, hogy a procira egy Arctic Cooling Freezer 7 Pro, LGA775, 2500rpm, 107 x 96.5 x 126.5 mm lenne, ez rá megy-e, felszerelhető-e minden féle fúrás, faragás és barkácsolás nélkül?!?Nagyon megköszönném, ha minnél hamarabb tudnátok válaszolni, mert rövid időn belül rövidre kell zárnom ezt a dolgot!
Köszi még egyszer előre is"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Milyen procit ajánlatok nekem egy striker extreme lapba? E8400 v. E8200-ast szerettem volna, de azt mondják, hogy nem érdemes ebbe a lapba ilyet venni. Valakinek valami tapasztalata?
Üdv! -
Daemon09
őstag
Hmmmm... De ki van halva ez a topic.
-
Sam_26
csendes tag
Hello!
Ja, nem intel a raid vezérlő, sajna csak 1 portja van bent az alaplapon, a másik a hátsó panelen van. Ezekszerint oda kéne dugni a 2. vinyót... érdekes, ha lesz kábelem hozzá ki is próbálom.
Köszi!
Sam
ASUS P5KC + INTEL CORE2 DUO E6550 @ 2700 MHz (7 x 386) + 8800GT TURBO + 4GB DDR2 800Mhz (GeIL + Corsair XMS2) @ 926 MHz + MX518
-
szacsee
nagyúr
Az alaplapnak van topikja, ott is megkérdezheted, de ha jól sejtem a P5K-C-n nem intel, hanem Jmicron Raid van, az egyik E-sata, a másik vagy valahol félreeső helyen az alaplapon, vagy szintén E-sata.
Ha intel Raid lenne rajta, akkor piros csatiba dugd a raid-re kötött HDD-t. -
Sam_26
csendes tag
Sziasztok!
ASUS P5KC -m van. Raid-et szeretnék használni. Sajna azonban 1 kis gondba ütköztem.
Van rajta egy SATA_E2 port oda kell mindenképp csatlakoztatni az 1ik vinyót (azt látja is a vezérlő), hogy 1általán betudjak menni a RAID menübe. De a másikat akár melyik SATA portra dugom a 4db közül nem látja. Ha nem SATA_E2 re dugom valamelyiket csak a sima SATA ra akkor meg nem tom konfigolni a RAID vezérlőt ......
DISK 1: Hitachi HDS721616PLA380 (PVC301Z5UJP9LJ)
Paraméterek :3 19120 cilinder, 16 fej, 63 szektor sávonként, 512 bájt szektoronkéntDISK 2: Hitachi HDS721616PLA380 (PVG904Z5UD6U6V)
Paraméterek : 310101 cilinder, 16 fej, 63 szektor sávonként, 512 bájt szektoronkéntAz érdekesség, hogy van 1 kis különbség a két vinyó között, pedig ua a típus szám, csak pár hónapkülönbség van köztük.
Valakinek ötlet?
Előre is KÖSZI!
ASUS P5KC + INTEL CORE2 DUO E6550 @ 2700 MHz (7 x 386) + 8800GT TURBO + 4GB DDR2 800Mhz (GeIL + Corsair XMS2) @ 926 MHz + MX518
-
szacsee
nagyúr
Nagy valószínüséggel igen megoldaná a problémát.
Ha jól sejtem ez egy olyan alaplap, amit az Asus a Fujitsu Siemens-nek gyártott.
Nem tudom a pontos tipust, a legjobb, ha letöltitek a Fujitsu oldaláról a legújabb Bios-t és egy olyan ramot tesztek be a bios friss idejére, amivel stabil (ezek szerint samsung)...
Sok sikert! -
hucsikoi
senior tag
Szia!
Egy kollégámnak van egy régebbi Asus M2R-FVM tipusú lapja.Pár éve vette sulinetre, nemrég járt le a gar és tenni akart bele egy kis plussz ramot,de a lap csak egy tipusu samsung ramot hajlandó elfogadni.Próbálkozott sok tipussal,de az eredmény elkeserítő. Két - három alkalommal elindul a gép,de aztán sehova.Természetesen ezek a ramok tökéletesen mennek más gépekben.Van valami tipp,hogy mi lehet a gond?Talán biosfrissités megoldaná a problémát?
Üdv
-
westlake
félisten
-
Daemon09
őstag
Vééégre egy ASUS topic!
És enyém lehet a második hsz. -
szacsee
nagyúr
Üdv mindenkinek!
Az Asus szerintem és sokak szerint is a desktop PC-k alaplapjainak tuning és minőség terén a top 5-ben van. A minőségi alaplapjairól elhíresült gyártó csillaga, azonban az utóbbi időben kissé megkopott valószínű az irdatlan iramú fejlődés során félévente megjelenő chipkészletek alá minél előbb ki akarja hozni minden gyártó a termékét. Sajnos ez már a minőség rovására megy.
Jómagam is már régebb óta Asus alaplapokkal favorizálok, mindmáig semmi problémám nem volt működés terén a fent említett márkával, viszont a fórumot olvasva sajnos beigazolódni látszik, hogy a gyártó már nem olyan minőségű alaplapokkal áll elő, mint jó pár évvel ezelött.Nade nemcsak alaplapokat gyárt az Asus, hanem sok egyéb nyalángságot is..
Amennyiben valamilyen hírre lelsz a neten, egy új szériáról, alaplapról, kérlek először itt oszd meg velünk, majd utána nyiss topikot, ha van elegendő infó az 1-es hsz összeállítására.
A ritkább, esetleg topik nélküli alaplapok és egyéb hardverek tulajdonosait is várjuk szeretettel, amennyiben valamilyen problémája akadna.Asus - Rock Solid, Heart Touching
Jó fórumozást!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Rövid videón a Kingdom Come Deliverance 2
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Proxmox VE
- No Rest for the Wicked - Hamarosan érkezik a következő nagyobb frissítés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest