Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    Érettségizőknek gyakorló feladat: Alább a koronavírus terjedése elleni legfrissebb intézkedésekről olvashat három országból. Jelöld be szerinted melyik a magyar?

    1. "A köztereken mindenki csak eltakart szájjal és orral jelenhet meg, lehet ez védőmaszk, de bármiféle sál vagy kendő is” mondta az egészségügyi miniszter. A kormány ugyanakkor úgy döntött, hogy délelőtt 10 és 12 óra között az élelmiszerboltokban csak a 65 évnél idősebb emberek vásárolhatnak.
    A fertőzésgyanús embereket 36 laboratóriumban tesztelik. Eddig több mint 7600 személyt vizsgáltak meg." „Amennyiben nem lesznek problémák a szállítással, hétfőtől kezdve minden héten egymillió arcmaszkot kapunk Vietnamból” közölte a miniszterelnök.

    2. Az 5000-nél több lelket számláló településeken a 65 évesek nem léphetnek ki az utcára. Az ettől kisebb helységekben a tiltás a 70 évnél idősebbekre vonatkozik. A kormány másik döntése minden polgárra érvényes: 20 órától hajnali 5-ig senki sem tartózkodhat az utcán. Ez alól csak a rendfenntartók és a nélkülözhetetlen munkát ellátó polgárok mentesülnek.

    3. "Még mindig nagyon sok idős embert látni a tömegközlekedési járműveken és az utcákon, „aggódunk értünk, mert a megbetegedés esetén ők vannak a legnagyobb veszélynek kitéve” – mondta a tisztifőorvos, aki mindenkit arra kért, hogy vegye komolyan a járványt."

    ;]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák