Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz Kékes525 #56071 üzenetére

    Ha arra a részére gondolsz, amit mostanában harsog a média (5000 fő elvesztése az ellátástól stb-stb-stb):

    Rengeteg olyan orvos ügyfelem volt, aki első felindulásból elmond mindent (döntés egy helyzetben, vagy 'kioldalgás' előle, aztán mégis gyökeresen máshogy dönt...). Ezekben a számokban, amit a MOK és a média dobál elén én erősen szkeptikus vagyok. Tárgyalási pozíció egy 'névleges' döntés bemondással az még nem egyenértékű azzal, hogy így is lesz.

    A döntést húzták (túl sokáig tény) de most már szükségszerű volt valamit letenni az asztalra. Mert máskülönben ilyen morális állapotban nem lett volna orvos, aki ott áll a betegek miatt januárban.

    Nyáron ebben - a csendességet kihasználva, úgy, hogy tudták a 2. hullám tényét - lépni kellett volna. De ilyen méretű második hullámot a realista előrejelzések szerintem nem prognosztizáltak (utólag visszamutatunk a múltra, amit akár egy média ki is használ öncélúan, de a múltban ott állva hasonló pozícióban sokaknak ugyanúgy nem lett volna meg a döntés esélye sem).

    #56073radi8tor

    ott a pont...

    A súlyosabb 'problémák' a fertőzöttség kezdete után (nem azt számítjuk kezdetnek, ahol a tünetek már megjelentek erősebben) átlagosan 10-14 nappal jelentkeznek... (lappangást, stb is figyelembe véve)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák