Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    CNN-en olvastam reggel: Spain's recorded cases of the virus surged by 1,400 overnight, to a total of 9,190, with 309 deaths, its Health Ministry said.

    Indexen olvastam este: Spanyolországból érkeztek ma utasok, de nem tesztelték őket, és házi karanténba sem kerülnek, mert Lakatos szerint a Spanyolországból érkezőkre ez még nem kötelező.

    (a sajtótájékoztató videót nem bírtam végignézni, papírból olvasva is 2 szó/10 mp tempó cirkalmas körmondatokban adják elő)

    Külföldi példákat kéne csak követni, ahol adott fázis már lezajlott, miért ilyen lassan másoljuk a leckét?

    A sulibezárás is nálunk csak azután lett, hogy az osztrákok, szlovákok, románok már meglépték korábban. A délután 3-ig lehet nyitva étterem döntést is az osztrákok már meghozták három napja.

    Olaszok sem tegnap kezdték a bolti vásárlás egy be, egy ki módszert, nálunk roham alatt a bolt ma is tömegnyomor. (egy-két ügyes nénit láttam kezükön nejlonzacskóval tolták a kocsit, csak közben hárman leköhögik a tömegben) A beengedős módszer nálunk miért nincs elrendelve? Vásárolható mennyiség limit miért nincs elrendelve? ("tök jó" négy boltba is el kell menni mire találsz azt ami kell, mászkáljunk csak minél többet...)

    Spanyoloknál drónokkal zavarják haza a mászkálókat. Franciáknál Macron is szigorított: There can be no more outside meetings, no more seeing family or friends on the street or in the park,” he said. “We must slow the spread of this virus by limiting the number of people we are in contact with each day to the strict minimum. If we do not, we endanger the lives of those we hold dear.”

Új hozzászólás Aktív témák