Hirdetés
- Leradírozta a kijelzőt a Garmin fitnesz karkötőjéről
- Akkora lesz a kávamentes iPhone XX, mint egy tálca
- Yettel topik
- Xiaomi 17T Pro – korábban érkezik a siker?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecogame
veterán
-
HThomas
őstag
Mi kb onnan veszünk mindent, szeretjük. Néha előfordult, hogy egy-egy termék kimaradt, ha megreklamálod ok, de volt, hogy későn vettük észre. Illetve tojás néha repedten jön, bosszantó de az is reklamálható, visszaadják a pénzt.
-
ddekany
nagyúr
nah... trogerek a parlamentben vannak. Ne troger stilusozzál már itt egy normális fórumtársat.
Mivel én is kerékpározok gyerek korom óta (nem sportszerűen, nem futárként) nincs ellenszenvem a bringásokkal szemben. Futárokkal szemben sem.
De mint naponta sokat autózó látom a kirívó eseteket és a nappali közlekedésben Bp-n kb. 100x több a szabálytalan, piroson áthaladó kerékpáros, mint a gyorsulási versenyt rendező, vagy száguldozó autós. Általában az út 80%-ban ülünk a dugóban vagy telített sávokban haladunk.Egyébként eddig nem figyeltem, de kiflis dobozos autók tényleg mintha mindig sietnének. Összefoglalva: Mindenki tartsa be a közlekedési szabályokat, de jelenleg ez aló leginkább a kerékpárral közlekedő lógnak ki leginkább a Budapest utcáin.
Az én tapasztalásom szerint.Egyébként hiába az autó keményebb, azért mindenkinek rémálom, hogy elcsapjon egy biciklist. Szóval a félelem kölcsönös, ha még nem is szimmetrikus.
-
digiharcos
lelkes újonc
Na egy kicsit vegyél vissza ebből a tróger stílusból. Én voltam az első aki felhozta az összehasonlítást a wolt és kiflis futárokkal, tehát ez a része nem nyert.
Te pedig gondolom ugyanúgy magadból indulsz ki, gondolom rühelled ha előtted megy vki biciklivel, aztán most megpróbálod jól megmondani.. hát nem sikerült.nah... trogerek a parlamentben vannak. Ne troger stilusozzál már itt egy normális fórumtársat.
Mivel én is kerékpározok gyerek korom óta (nem sportszerűen, nem futárként) nincs ellenszenvem a bringásokkal szemben. Futárokkal szemben sem.
De mint naponta sokat autózó látom a kirívó eseteket és a nappali közlekedésben Bp-n kb. 100x több a szabálytalan, piroson áthaladó kerékpáros, mint a gyorsulási versenyt rendező, vagy száguldozó autós. Általában az út 80%-ban ülünk a dugóban vagy telített sávokban haladunk.Egyébként eddig nem figyeltem, de kiflis dobozos autók tényleg mintha mindig sietnének. Összefoglalva: Mindenki tartsa be a közlekedési szabályokat, de jelenleg ez aló leginkább a kerékpárral közlekedő lógnak ki leginkább a Budapest utcáin.
Az én tapasztalásom szerint. -
Neurotoxin
őstag
Senki nem beszélt arról, hogy a bicajos sportoló a járdán gyakorolja a sporttevékenyéségét. Szerinted járdán lehet ilyet gyakroloni? Ne keverd össze a normális bicajost a duotts wolt futárokkal.
Az a baj, hogy most mindjárt megint meg lesz magyarázva, hogy tulajdonképpen nincs is itt semmi baj, minden renbden van a közlekedési morállal. Nincsenek gyorshajtók, közúti veszélyeztetők, minden autó szabályosan közlekedik, kifejezetten érvényes ez a lassan és odafiygeléssel dolgozó kedves kiflis futárokra is.nem mondok inkább semmi, üssétek el az összes bicajost, darab-darab, eggyel kevesebb mit számít.
Ha elolvasod tüzetesebben a hozzászólásomat, rájössz, hogy pont azt írtam, hogy arra törekszem, hogy lehetőleg ne üssek el egyet sem és hogy biztonságosan, a forgalom különösebb veszélyeztetése/feltartása nélkül tudjam megelőzni őket. Értem, hogy mit akarsz az utolsó mondatoddal sugallni, tudnék erre írni egy szépet, hogy mit is gondolok erről valójában, de én jönnék ki belőle rosszul. Egyszerűen nem tudom hova tenni egyes biciklisekben ezt a kivagyi, "minden autós az ellenségem" hozzáállást. Még én húzzam össze magamat, mert mögötte haladok..
-
Angie™
addikt
nem látsz különbséget aközött, hogy
Na várjál az egész beszélgetés onnan indult ki, hogy milyen veszélyesek a biciklis futárok, mennek tökön paszulyon át, igen, a járdán is, gyalogosokra nézve különösen veszélyesen, erre jöttél a bicajos sportolóval (magadból kiindulva), hogy neki veszélyesebb a furgon.
Ui: amúgy amikor a bicajos megáll a pirosnál, és ő a meglepő kivétel, akkor érezzük, hogy van baj. Még mindig igaz: akinek nem inge, ne vegye magára. Futárkodsz? Nem: haladjunk.
Na egy kicsit vegyél vissza ebből a tróger stílusból. Én voltam az első aki felhozta az összehasonlítást a wolt és kiflis futárokkal, tehát ez a része nem nyert.
Te pedig gondolom ugyanúgy magadból indulsz ki, gondolom rühelled ha előtted megy vki biciklivel, aztán most megpróbálod jól megmondani.. hát nem sikerült. -
DigitXT
félisten
Szerintem nálam nehezebben találnál olyan embert aki utálja a rolleres, meg ebikeos emberket járdán száguldozni, de azt nem tudom elfogadni, hogy nem látsz különbséget aközött, hogy a közúton történő közúti veszélyeztetés autóval 30-40-50-60-70-80 -90- 100-110-120 stb km/-val összemérhetetlenül veszélyesebb és halálosabb mint a járdás példa.
Persze abba is bele lehet halni ha ott egy gyalogos elcsap egy idióta és rosszul esnek, de az autóban neked valószínűleg semmi bajod nem lesz, ellenben akit elütöttél boritékoltható a a megnyomorítás és meggyilkolás.Pont a példáddal van a gond. Én mint bicajps, igyekszem maximálisan korrekt és előzékeny lenni mindig mindenhol mindenkivel, pont ezért is bosszant kétszer jobban, ha vissza én semmit nem kapok ebből a hozzáállásból. És akkor még a végén meg magyarázva, hogy én vagyok a gyökér.
nem látsz különbséget aközött, hogy
Na várjál az egész beszélgetés onnan indult ki, hogy milyen veszélyesek a biciklis futárok, mennek tökön paszulyon át, igen, a járdán is, gyalogosokra nézve különösen veszélyesen, erre jöttél a bicajos sportolóval (magadból kiindulva), hogy neki veszélyesebb a furgon.
Ui: amúgy amikor a bicajos megáll a pirosnál, és ő a meglepő kivétel, akkor érezzük, hogy van baj. Még mindig igaz: akinek nem inge, ne vegye magára. Futárkodsz? Nem: haladjunk.
-
Angie™
addikt
Nahát, akkor talán magad is rájöttél, hogy amikor a járdán verető futárok veszélyességét taglaljuk, nem igazán jó védelem számukra, hogy Te, bicajos sportolóként mennyire vagy kitéve a nálad nehezebb közlekedők veszélyeinek, az úttesten... Tökre nem érdekel, kinek fáj jobban egy ilyen találkozás, mert nem erről volt szó: kinek nem inge, ne vegye magára.
Szerintem nálam nehezebben találnál olyan embert aki utálja a rolleres, meg ebikeos emberket járdán száguldozni, de azt nem tudom elfogadni, hogy nem látsz különbséget aközött, hogy a közúton történő közúti veszélyeztetés autóval 30-40-50-60-70-80 -90- 100-110-120 stb km/-val összemérhetetlenül veszélyesebb és halálosabb mint a járdás példa.
Persze abba is bele lehet halni ha ott egy gyalogos elcsap egy idióta és rosszul esnek, de az autóban neked valószínűleg semmi bajod nem lesz, ellenben akit elütöttél boritékoltható a a megnyomorítás és meggyilkolás.Pont a példáddal van a gond. Én mint bicajps, igyekszem maximálisan korrekt és előzékeny lenni mindig mindenhol mindenkivel, pont ezért is bosszant kétszer jobban, ha vissza én semmit nem kapok ebből a hozzáállásból. És akkor még a végén meg magyarázva, hogy én vagyok a gyökér.
-
DigitXT
félisten
Senki nem beszélt arról, hogy a bicajos sportoló a járdán gyakorolja a sporttevékenyéségét. Szerinted járdán lehet ilyet gyakroloni? Ne keverd össze a normális bicajost a duotts wolt futárokkal.
Az a baj, hogy most mindjárt megint meg lesz magyarázva, hogy tulajdonképpen nincs is itt semmi baj, minden renbden van a közlekedési morállal. Nincsenek gyorshajtók, közúti veszélyeztetők, minden autó szabályosan közlekedik, kifejezetten érvényes ez a lassan és odafiygeléssel dolgozó kedves kiflis futárokra is.nem mondok inkább semmi, üssétek el az összes bicajost, darab-darab, eggyel kevesebb mit számít.
Nahát, akkor talán magad is rájöttél, hogy amikor a járdán verető futárok veszélyességét taglaljuk, nem igazán jó védelem számukra, hogy Te, bicajos sportolóként mennyire vagy kitéve a nálad nehezebb közlekedők veszélyeinek, az úttesten... Tökre nem érdekel, kinek fáj jobban egy ilyen találkozás, mert nem erről volt szó: kinek nem inge, ne vegye magára.
-
Angie™
addikt
-
Csandi
addikt
Azért hajmeresztő, amit egyik-másik, közlekedés címén előad! A magukat Tour De France bajnokoknak képzelő arcok egy külön kasztba tartoznak, ők az úttest közepén haladva tartják fel a sort, míg a biciklis futárok az úttest 1/3-át elfoglalva, hogy biztonságos 1,5 méteres távolság betartása mellett se lehessen őket megelőzni. Ha ezt tartanám, meghúznám a szembeforgalomban haladókkal a járgányomat. Néhány centire meg szintén nem akarok elsuhanni mellettük, mert nem akarom elütni szerencsétleneket és akkor egyébként is én jönnék ki rosszul a szituációból. Inkább megvárom a helyzetet, hogy biztonságos távolság betartása mellett tudjam kielőzni, a sor úgyis engem fog szidalmazni maximum, hogy miért tötyörgök...
@DigitXT: +1.
Mennyi közelekdési szitura megoldás a motor, elférek mindenhol és lehagyok mindenkit, sosem tudok beszorulni semmi ilyen helyzetbe, amint ott vagyok azonnal utána már rég messze

-
Neurotoxin
őstag
Ezzel mint bicajos sportoló vitatkozni tudnék.
Nyilván veszélyes, ha egy futár biciklivel kijön eléd és ülsz a kocsiban, biztonságban. De össze sem lehet hasonlítani, mikor TE ülsz a biciklin, TE vagy a puhatestű és életveszélyes helyzetbe kerülsz egy dobozos kiflis suhanccal..
Ott nem a kiflinek fog jobban fájni 
Azért hajmeresztő, amit egyik-másik, közlekedés címén előad! A magukat Tour De France bajnokoknak képzelő arcok egy külön kasztba tartoznak, ők az úttest közepén haladva tartják fel a sort, míg a biciklis futárok az úttest 1/3-át elfoglalva, hogy biztonságos 1,5 méteres távolság betartása mellett se lehessen őket megelőzni. Ha ezt tartanám, meghúznám a szembeforgalomban haladókkal a járgányomat. Néhány centire meg szintén nem akarok elsuhanni mellettük, mert nem akarom elütni szerencsétleneket és akkor egyébként is én jönnék ki rosszul a szituációból. Inkább megvárom a helyzetet, hogy biztonságos távolság betartása mellett tudjam kielőzni, a sor úgyis engem fog szidalmazni maximum, hogy miért tötyörgök...
@DigitXT: +1.
-
DigitXT
félisten
Nyilván veszélyes, ha egy futár biciklivel kijön eléd és ülsz a kocsiban, biztonságban. De össze sem lehet hasonlítani, mikor TE ülsz a biciklin, TE vagy a puhatestű és életveszélyes helyzetbe kerülsz egy dobozos kiflis suhanccal..
Amikor a bicajos sportoló a járdán gyakorolja a sporttevékenységét, akkor ott, bár ő sincs biztonságban, az igazi puhatestű a gyalogos, aki szintén életveszélyes helyzetbe kerülhet egy gázolás esetén. Ez az, amit sokan nem értenek, amikor tökön paszulyon veretnek...

-
Neurotoxin
őstag
Az, hogy mit érdemelne, egy dolog. De ha pl. egy munkakörben az elvárás csupán a folyamatos szivatás lelki is fizikai elviselése, mint amilyen a kocka hátú biciklis lehet, azt tuti hogy feltöltik egzisztenciálisan megszorult, tehát alufizethető emberekkel. (Gyanítom, java részüket illegálisan becsempészték valami melegebb vidékekről, és aztán helyzetükkel visszaélve kb. rabszolgaként dolgoztatják őket.)
Konkrétan ez történt, mint, amit az utolsó mondatodban leírtál, a Telex vagy 444? készített erről riportot. Egyébként néhány ilyen biciklisfutár arcot a lépcsőházba nem engedném be. Mindemellett sajnálom őket, egy vén fószer egyszer oda jött hozzám, hogy segítsek már meghúzni a biciklijén a pedált, mert lötyög.
-
Angie™
addikt
-
DjFlanker
aktív tag
A biciklis futárok, szolgáltatótól függetlenül, Budapesten 100x rosszabbak tudnak lenni mint az autós futárok.. a személyes kedvencem a korom sötétben világítás nélkül a járdán, úttesten. Villamos megállóban 1x 5 perc alatt 5 ilyet láttam, mind ételfutár volt..
-
ddekany
nagyúr
Miért a 400 nettó csillagászati? Ilyen esetekben pont reális, mikor leírja aki valaki abban dolgozik/dolgozott, hogy valami szar, akkor az valszeg az.
Az volt a kérdés amit láttam, hogy valaki kérdezte, hogy kiflis futárként 400 nettót meg tud-e keresni és mondták, hogy annyit még igen.
Amúgy pedig nyilván amellett, hogy van aki hazudik redditen alapvetően olyan demográfiája a userbasenek akik tényleg jobban keresnek általában, és ezt még spékeld meg azzal, hogy ha valahol fizut kérdeznek akkor nyilván akinek magasabb az fogja elmondani, hogy ő mennyit keres, aki átlagosat vagy alacsonyat az kevésbé, ezért láthatsz egy ilyen "fals" képet.
Az, hogy mit érdemelne, egy dolog. De ha pl. egy munkakörben az elvárás csupán a folyamatos szivatás lelki is fizikai elviselése, mint amilyen a kocka hátú biciklis lehet, azt tuti hogy feltöltik egzisztenciálisan megszorult, tehát alufizethető emberekkel. (Gyanítom, java részüket illegálisan becsempészték valami melegebb vidékekről, és aztán helyzetükkel visszaélve kb. rabszolgaként dolgoztatják őket.)
-
Neurotoxin
őstag
Miért a 400 nettó csillagászati? Ilyen esetekben pont reális, mikor leírja aki valaki abban dolgozik/dolgozott, hogy valami szar, akkor az valszeg az.
Az volt a kérdés amit láttam, hogy valaki kérdezte, hogy kiflis futárként 400 nettót meg tud-e keresni és mondták, hogy annyit még igen.
Amúgy pedig nyilván amellett, hogy van aki hazudik redditen alapvetően olyan demográfiája a userbasenek akik tényleg jobban keresnek általában, és ezt még spékeld meg azzal, hogy ha valahol fizut kérdeznek akkor nyilván akinek magasabb az fogja elmondani, hogy ő mennyit keres, aki átlagosat vagy alacsonyat az kevésbé, ezért láthatsz egy ilyen "fals" képet.
Te is, én is tudom, hogy nem az, de pont arról a pszichológiáról beszélek, mint, amit leírtál. Egy barátom programozóként dolgozik homeofficeban egy svájci tulajdonú multinál. Néha elmeséli, hogy ő benne van ezekben a subreddit fizu topikokban és ami ott megy 'egymásra licitálás' alatt, az valami döbbenetes.
-
Csandi
addikt
Én inkább ilyen x2 béreket hallok (lehetséges, hogy ez utóbbi inkább bruttó vagy valami nagyzolás csak) és így sem találnak embert..
Olyankor viszont tényleg leülök, amikor olyat mesélnek, hogy van, aki szintén a kétszeresét keresi meg biciklis futárként..Nekem utóbbi Ironman kategória, de hát gondolom semmi sem lehetetlen.@Csandi: Reddit...Néha már nem tudom, hogy mit higgyek, a leírtak alapján ott minden poszt-toló, csillagászati összegeket keres..
-
Neurotoxin
őstag
Múlt hónapban rendeltem a kifliről anyáméknak. Kisfurgonos fiatal srác hozta a csomagot és kapott 500-as borravalót, mert tök rendesen felcipelte és 3. emeletre. Rövid beszélgetésben az derült ki, hogy Kevesli a fizetését, és már keress másik szállítós helyet.
Nem tudom mennyi lehet az a kevés, de gondolom netto 300K alatt. Elég melós munka lehet....é én biztos nem csinálnám.Én inkább ilyen x2 béreket hallok (lehetséges, hogy ez utóbbi inkább bruttó vagy valami nagyzolás csak) és így sem találnak embert..
Olyankor viszont tényleg leülök, amikor olyat mesélnek, hogy van, aki szintén a kétszeresét keresi meg biciklis futárként..Nekem utóbbi Ironman kategória, de hát gondolom semmi sem lehetetlen.@Csandi: Reddit...Néha már nem tudom, hogy mit higgyek, a leírtak alapján ott minden poszt-toló, csillagászati összegeket keres..
-
Csandi
addikt
Múlt hónapban rendeltem a kifliről anyáméknak. Kisfurgonos fiatal srác hozta a csomagot és kapott 500-as borravalót, mert tök rendesen felcipelte és 3. emeletre. Rövid beszélgetésben az derült ki, hogy Kevesli a fizetését, és már keress másik szállítós helyet.
Nem tudom mennyi lehet az a kevés, de gondolom netto 300K alatt. Elég melós munka lehet....é én biztos nem csinálnám.Reddit alapján tavaly nettó 400 volt. 300-nál valamivel jobb de ahogy mondod elég kevés.
-
digiharcos
lelkes újonc
+1. Van egy haverom, aki amolyan Kifli frenchise partner. Hajmersztő dolgokat mesél, hogy mennyire nem találnak normális sofőrt a járgányokba. Javarészt c-typeok jogsival vagy 'okosba' jogsival, meg 18 éves schumacherek jelentkeznek, akik alig estek ki a padból és friss jogsival "próbálkoznak" az utakon. Volt olyan, akit felvett, bejelentette, 2. napon rommá törte az autóját...
Témához visszatérve: Anyum párja lányáéknál most született gyermek. A csaj mindent kb a Kifliről rendel, mert "csakmert, megteheti". Tegyük fel, ő elkezdi az AI-al megrendeltetni a szokásost, bepötyögi, hogy mi kell, az AI bot meg majd szépen berendel és összerendez olyasmit is, ami nem is kellett. Kösz, de nem, én sem kérnék ebből...
Nem tudom mennyi lehet az a kevés, de gondolom netto 300K alatt. Elég melós munka lehet....é én biztos nem csinálnám. -
Neurotoxin
őstag
Persze, nem egy stresszmentes munka, aláírom. Azt is tudom, hogy mennyire hajtva vannak a sofőrök, x idő alatt, ki kell szállítani y mennyiségű megrendelést, elviselni a forgalmat, lehetőséget találni a megállásra, forgolódni kis helyeken, küzdeni a megrendelővel, keresni az átvevőt, megtalálni a címeket. Semmi pénzért nem vállalnám be egy Budapest jellegű nagyvárosban, mondom ezt úgy, hogy minden nap itt vezetek.
-
tDr1v3r
veterán
nem feltétlenül lustaság, ha valaki nem akar ott a tömegben nyomorogni, pénztárra várni fél órát, meg hogy a pénztáros betanítsa az app használatot és megleljék a kuponokat Jolikának...
Itt a Penny nekiáll a szombati napnak 3 alkalmazottal, de már a "lidi" se jobb, a teszkó meg mindig gáz volt... a termékek kihúzva, hátha vki kirakja. Egy pénztáros, de jönnek a népek, h a palackos automata megtelt, önkielégítő pénztár megáll, mert a pogácsa nem annyi gramm... hát jah, ehhez kell elszántság, lelki erő.
Plusz az impulzusvásárlás is ott van még. Ha appon rendel az ember (legyen Kifli, Roksh vagy bármi) látja a végösszeget, míg a boltban meg nem számolgatja ki amikor valamit a kosárba rak. Nálunk ez rendszeres probléma.
Az utóbbi időben az OBI megmutatta nekem hogy mennyire gyűlölök bármilyen boltba bemenni... főként az alkalmazottak keresése, szakmailag hozzá nem értése miatt...
-
Narxis
nagyúr
+1. Van egy haverom, aki amolyan Kifli frenchise partner. Hajmersztő dolgokat mesél, hogy mennyire nem találnak normális sofőrt a járgányokba. Javarészt c-typeok jogsival vagy 'okosba' jogsival, meg 18 éves schumacherek jelentkeznek, akik alig estek ki a padból és friss jogsival "próbálkoznak" az utakon. Volt olyan, akit felvett, bejelentette, 2. napon rommá törte az autóját...
Témához visszatérve: Anyum párja lányáéknál most született gyermek. A csaj mindent kb a Kifliről rendel, mert "csakmert, megteheti". Tegyük fel, ő elkezdi az AI-al megrendeltetni a szokásost, bepötyögi, hogy mi kell, az AI bot meg majd szépen berendel és összerendez olyasmit is, ami nem is kellett. Kösz, de nem, én sem kérnék ebből...
Ez a futárkodás nem egyszerű téma, bírni kell idegekkel a forgalomban a stresszt, szerintem ezért nincs elég ember.
-
Neurotoxin
őstag
Amúgy ha esetleg a cégtől vezető emberke olvassa a topikot, tudna szólni a futároknak, hogy ne rohanjanak már úgy, hogy mindenkit letolnak az útról és figyeljenek jobban a biztonságos közlekedésre? Padlógázzal beláthatatlan kanyarban előzés, oldaltávolságot nem tartok minek az, meg ezen a piroson még átmegyek stílusban?
Nem is tudom, hogy a 18 éves kiflis futár a dobozos autóval vagy a szájmaszkos wolt futár a gázkaros duottssal a veszélyesebb ?
Köszi
-
DjFlanker
aktív tag
+1a Kifli-re. 10 DRS elvitele, pontos szállítás, szó nélkül adnak vissza pénzt ha valami nem oké (100+ rendelésből 1x volt rá szükség). jó minőségű saját márkás cuccok (extrával 500 Ft alatt alatt van 100g szeletelt paprikás szalámi, jó minőségben, pl., sajtok ,tejek, stb. mind jó) A futáraik között csak normális/szupernormális van, 18-tól 68 éves korig egyaránt. Ha bármelyik korábban jönne, felhív vagy sms-t küld hogy alkalmas-e.
Ehhez képest a Foodora-n keresztüli Tesco-s rendeléseimmel rendszeresen problémák voltak, le is szoktam róla.
Egyetlen negatívum hogy eddig 3x próbáltam az új foci VB-s Chio chipsekből rendelni, áruhiány miatt sikertelenül.
Az AI ott van de nem zavar, nem kell használnod se azt amiről itt írnak, se a saját ai asszisztensüket. -
Sakee
csendes tag
Abba a csetgpt-be aminek 100ból 98szor én mondom meg a helyes választ mikor sportesemény kezdést kérdek ? Bruhaha.
-
Csandi
addikt
nem feltétlenül lustaság, ha valaki nem akar ott a tömegben nyomorogni, pénztárra várni fél órát, meg hogy a pénztáros betanítsa az app használatot és megleljék a kuponokat Jolikának...
Itt a Penny nekiáll a szombati napnak 3 alkalmazottal, de már a "lidi" se jobb, a teszkó meg mindig gáz volt... a termékek kihúzva, hátha vki kirakja. Egy pénztáros, de jönnek a népek, h a palackos automata megtelt, önkielégítő pénztár megáll, mert a pogácsa nem annyi gramm... hát jah, ehhez kell elszántság, lelki erő.
Pontosan ez.
-
ViZion
félisten
-
Csandi
addikt
-
sfefe
addikt
-
Csandi
addikt
Felőlem 50%-al is lehet drágább csak ne kelljen bemennyi egy boltba ami tele van, ott elb.aszni csomó időt úgy, hogy elférni sem lehet aztán meg cipekedni. Hozzák házhoz.
-
tDr1v3r
veterán
Nekünk még nincs kocsink - após oda akarja adni nekünk csak lakásfelújítás miatt nem érünk rá elmenni érte.
Mi nézegetni szoktuk a reklámújságokat hogy mikor mit és hol érdemes venni. Velünk kb szemben van egy Spar meg egy marha olcsó kínai bolt, sokszor csak oda szaladunk át. Aldi, Lidl, Penny az albinkhoz volt közel (5-10p séta), most ahhoz is beiktatunk egy buszt ha kell valami, szerencsére itt van tőlünk köpésre Veszprém egyik nagy buszfordulója, a közelben tud lerakni meg felvenni.
A Kifliben azt szeretjük hogy van sok prémium termék is (M&S), amiért hajlandóak vagyunk pluszt fizetni mert tényleg olyan jók. Na meg Kofola is csak ott van, Lidl-ben ritkán van.
-
ViZion
félisten
Amúgy ha esetleg a cégtől vezető emberke olvassa a topikot, tudna szólni a futároknak, hogy ne rohanjanak már úgy, hogy mindenkit letolnak az útról és figyeljenek jobban a biztonságos közlekedésre? Padlógázzal beláthatatlan kanyarban előzés, oldaltávolságot nem tartok minek az, meg ezen a piroson még átmegyek stílusban?
Nem is tudom, hogy a 18 éves kiflis futár a dobozos autóval vagy a szájmaszkos wolt futár a gázkaros duottssal a veszélyesebb ?
Köszi
nem az Ő hibájuk. Köztudott, h futár sofőrnek csak a GTA/Mad Max vizsgéval rendelkezők mehetnek. Minap engem egy mosodás -igen, mosoda!- furgon tolt le majdnem. Biztos sietni kell, mert beszárad a folt a szőnyegbe és baCChatják...
hmmm... mennyi szuper mém lesz még ebből
-
emvy
félisten
-
Narxis
nagyúr
+1
Sajnos sokan készpénznek veszik az AI által adott válaszokat aztán ha elkezdem magam jobban beleásni a témába akkor jó párszor kiderül, hogy nem úgy van az, de sajnos mi nem tudunk mit tenni, az AI őrület vonaton nincs fék.
-
Peter1918HUN
tag
Nah a kettővel ezelőtti cikkben említett, újraéleszti az Intel a 10-13Gen procikat emiatt van.
Az öttel ezelőtti cikk, drágulnak az intel procik emiatt van.
A héttel ezutáni cikk, ismét drágít az AMD a GPU-k memórián emiatt van.
De nem sorolom tovább. Kellett ez mint egy falat
kenyér,kifli.
1milláért vihetik a 13900k-mat
-
ddekany
nagyúr
Értelemesebb modellnék is, ha pl. hasonló módosítást kell elvégezni rengeteg helyen, ami elvileg könnyű, azért be-be csempészik néha pár benézést. Hasonlóképpen gondolom a kiszállítsoknak is valami tört %-át el fogja rontani. De persze az emberek is... a kérdés az arány lesz.
-
emvy
félisten
Nem tudom, hogy milyen modelleket hasznalsz. Claude Opus / ChatGPT Pro nagyon pontosak mar.
> Természetesen aki nem veszi észre, az hiheti, hogy pontos válaszokat ad.
Nyilvan

-
Fancy-boy
addikt
-
emvy
félisten
Szerintem inkabb kevesebb, mint 10%.
-
la_cc
addikt
Nálunk (Veszprém) konkrétan korábban jönnek általában, van hogy órákkal korábban is tudna már jönni, amikor még otthon sem vagyunk.
Saját márkás termékek tényleg nagyon jók, annyi hogy talán a Lidl-ben kicsit több a laktózmentes tejtermék. De igazából simán Lidl-Aldi szint minden saját márkás cuccuk, bátran tudom ajánlani.
A táska téma meg... oké, ezeket lehet egyeztetni a supporttal de a világból kirohanok a papír szatyraiktól meg hogy mindent is külön csomagolnak. Ha wolton rendelek egy intersparos bevásárlást ki tud jönni egy papírszatyorban az ami a Kiflinek 6 külön lenne.
Viszont legalább 10 darabig elviszik a DRS flakonokat, Sodastream patronokat is cserélnek. Nekünk már ugyanolyan fontos havi előfizetés a Kifli Xtra is mint az Alza+ - havi 4 értékhatár mentesen ingyenes kiszállítás, saját márkás termékekre 10% kedvezmény.
Amíg nem volt autónk, mi is rendeltünk, szerintem is jók a saját márkás termékek és úgy az egész Kifli szolgáltatás kibaszott pontos és precíz, a legnagyobb probléma, hogy az átlag kosárérték vagy 15-20% drágább, mintha fognád magad és elmennél a Lidl-be vagy Aldi-ba...

-
la_cc
addikt
Tényleg van, aki használná ezt a szart?
-
emvy
félisten
-
Fancy-boy
addikt
Amennyi téves infót közöl a ChatGPT, bizonyára nagyon "megbízhatóan" lehet majd használni ezen a területen is...
"allergiák automatikus szűrése"
-
tDr1v3r
veterán
Rugalmassag, pontossag. Aruk minoseget tekintve jok, de nyilvan ok is arulnak magasabb es kevesbe jo minosegu dolgokat is, attol fugg, milyen arszinten vasarolsz. A sajatmarkas termekeik szerintem nagyon jok, es jo aron is vannak.
De a lenyeg: mindig azt hozzak, amit rendeltel, akkor, amikorra igerik. Tehat ha most, 13:15-kor rendelnek toluk, azt 16:00-ra ki tudjak hozni, es 10 esetbol 9-szer nem kesnek. Ha kesnek, akkor par percet. A futarok mindig kedvesek.
Egy ilyen szolgaltatasnal fontos, hogy biztos lehess benne, hogy megjon a cucc, ha pl. beesik egy esti vendegseg, vagy ilyesmi, akkor nyugodtan rendelhess a Kiflitol vacsira valot, es ne az legyen, mint ami pl. egy regi Tescos rendelesnel tortent velem, hogy egy karacsonyi vacsorara rendeltunk X darab kacsacombot, es hoztak X/2 darab libacombot, mint helyettesito termek (sulyra stimmelt). Ilyen a Kiflinel nem fordul elo.
Egy gondom van veluk: az ujrafelhasznalhato taskakat vissza szoktuk adni, de nem adminisztraljak le rendesen.
Nálunk (Veszprém) konkrétan korábban jönnek általában, van hogy órákkal korábban is tudna már jönni, amikor még otthon sem vagyunk.
Saját márkás termékek tényleg nagyon jók, annyi hogy talán a Lidl-ben kicsit több a laktózmentes tejtermék. De igazából simán Lidl-Aldi szint minden saját márkás cuccuk, bátran tudom ajánlani.
A táska téma meg... oké, ezeket lehet egyeztetni a supporttal de a világból kirohanok a papír szatyraiktól meg hogy mindent is külön csomagolnak. Ha wolton rendelek egy intersparos bevásárlást ki tud jönni egy papírszatyorban az ami a Kiflinek 6 külön lenne.
Viszont legalább 10 darabig elviszik a DRS flakonokat, Sodastream patronokat is cserélnek. Nekünk már ugyanolyan fontos havi előfizetés a Kifli Xtra is mint az Alza+ - havi 4 értékhatár mentesen ingyenes kiszállítás, saját márkás termékekre 10% kedvezmény.
-
emvy
félisten
Rugalmassag, pontossag. Aruk minoseget tekintve jok, de nyilvan ok is arulnak magasabb es kevesbe jo minosegu dolgokat is, attol fugg, milyen arszinten vasarolsz. A sajatmarkas termekeik szerintem nagyon jok, es jo aron is vannak.
De a lenyeg: mindig azt hozzak, amit rendeltel, akkor, amikorra igerik. Tehat ha most, 13:15-kor rendelnek toluk, azt 16:00-ra ki tudjak hozni, es 10 esetbol 9-szer nem kesnek. Ha kesnek, akkor par percet. A futarok mindig kedvesek.
Egy ilyen szolgaltatasnal fontos, hogy biztos lehess benne, hogy megjon a cucc, ha pl. beesik egy esti vendegseg, vagy ilyesmi, akkor nyugodtan rendelhess a Kiflitol vacsira valot, es ne az legyen, mint ami pl. egy regi Tescos rendelesnel tortent velem, hogy egy karacsonyi vacsorara rendeltunk X darab kacsacombot, es hoztak X/2 darab libacombot, mint helyettesito termek (sulyra stimmelt). Ilyen a Kiflinel nem fordul elo.
Egy gondom van veluk: az ujrafelhasznalhato taskakat vissza szoktuk adni, de nem adminisztraljak le rendesen.
-
tDr1v3r
veterán
-
scream
veterán
-
emvy
félisten
-
Narxis
nagyúr
-
Károly85
tag
"Egy ételfutárnál megmondhatjuk a ChatGPT-nek: csak ne spórold ki a pisztáciát!"
Hol is hallottam ilyet korábban ...
-Adj már nekem is egy tölcsért!
-Tutti-frutti, karamell, vanília.
-Pisztácia.
-A pisztácia kifogyott. Van vanília, tutti-frutti, karamell, rumos dió, kávé.
-Oké, akkor legyen vanília pisztáciával.
-A pisztácia kifogyott.Van vanília, karamell, tutti-frutti, rumos dió és kávé.
-Oké, akkor legyen mondjuk tiszta csokoládé egy kis pisztáciával.
-Mondd,te süket vagy? A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-Azért ne kapd fel mindjárt a vizet, ha nincs nincs. Szóval akkor, mi a választék?
-Van vanília, tutti-frutti, karamell, rumos dió és kávé!
-Megjegyeztem.Akkor mondjuk legyen egy kicsi mindből. Tutti-frutti, karamell, vanília, rumos dió, és kávé....Ja, csak ne spórold ki a pisztáciát...
És megint dühbe jövünk az AI miatt.
-
hdavid1
aktív tag
Forradalmi újítás.
-
Angie™
addikt
Köszi
-
clon
senior tag
"Egy ételfutárnál megmondhatjuk a ChatGPT-nek: csak ne spórold ki a pisztáciát!"
Hol is hallottam ilyet korábban ...
-Adj már nekem is egy tölcsért!
-Tutti-frutti, karamell, vanília.
-Pisztácia.
-A pisztácia kifogyott. Van vanília, tutti-frutti, karamell, rumos dió, kávé.
-Oké, akkor legyen vanília pisztáciával.
-A pisztácia kifogyott.Van vanília, karamell, tutti-frutti, rumos dió és kávé.
-Oké, akkor legyen mondjuk tiszta csokoládé egy kis pisztáciával.
-Mondd,te süket vagy? A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-Azért ne kapd fel mindjárt a vizet, ha nincs nincs. Szóval akkor, mi a választék?
-Van vanília, tutti-frutti, karamell, rumos dió és kávé!
-Megjegyeztem.Akkor mondjuk legyen egy kicsi mindből. Tutti-frutti, karamell, vanília, rumos dió, és kávé....Ja, csak ne spórold ki a pisztáciát...
-
nubreed
nagyúr
-
anulu
félisten
akkor innentől nem rendelek tőlük. case closed.
-
ddekany
nagyúr
Következő hír: Drágul a kifli az AI ügynökök miatt megnőtt fogyasztás következtében.
(Egyébként drágul fog a kifli, bár más miatt.) -
bobalazs
nagyúr
A robi miért nem biteket tavak minek neki nutellás kifli?
Egyen bitrot-ot. -
Angie™
addikt
Nah a kettővel ezelőtti cikkben említett, újraéleszti az Intel a 10-13Gen procikat emiatt van.
A héttel ezutáni cikk, ismét drágít az AMD a GPU-k memórián emiatt van.
De nem sorolom tovább. Kellett ez mint egy falat
kenyér,kifli.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Leradírozta a kijelzőt a Garmin fitnesz karkötőjéről
- Sorozatok
- Készül a felhasználói igényeket előtérbe helyező OpenPrinter nyomtató
- Formula-1
- Gyúrósok ide!
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lightyear - befektetési app
- Akkora lesz a kávamentes iPhone XX, mint egy tálca
- Projektor topic
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5567, 91% AKKSI
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HP EliteBook 640 G11 Core Ultra 5 125U 16GB 512GB FHD 1 év gar