- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szemünk előtt az ultravékony S25 Edge
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- 8849 Shark 3 - AMOLED-es erőmű
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- VoLTE/VoWiFi
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem a telefonnal van a baj.
A tiltás egy totálisan rossz tüneti kezelés, semmiképp nem a probléma orvoslása.
Amelyik diák eddig telefonozott az most is meg fogja találni a módját ez fix tuti!
Ha a szünetben telefonozik az nem tudom miért baj.
Az órai telefonozás meg nem más mint egy régről meglévő probléma (egyik) kivetülése, mégpedig a pedagógusi tekintély eltünésének.
Lehet röhögni de az én időmben ha lett volna mobil tuti, hogy nem szórakoztak volna akkor sem vele az órán.
De az egy más világ volt.....Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
yle_greg
tag
Elég sokat elmond a dologról az a tény, hogy a Madách igazgatóját azért váltották le, mert közölte, hogy az akkor még életbe sem lépett rendeletek melyik pontját fogják maradéktalanul betartani, annak érdekében, hogy jogszerűen meghagyhassák a diákoknak a telefonjait.
Semmi törvénytelen dolgot nem tett, ráadásul azt is leírta, hogy náluk eddig sem volt gond a telefonhasználatból, mert értelmes iskola lévén ezt a potenciális problémát már rég megoldották.
Ez a rendelet nem hordoz sem pedagógiai, sem életviteli értéket, pontosabban ami pluszt elér, azt olyan áron, ami miatt a teljes történet negatívba fordul mind az intézmény mind a tanulók csak veszítenek rajta.
Az a gond, hogy nincs főnöke a törvényhozásnak, és akkor is erőltetnek teljesen hibás rendeleteket, amikor az egész szakma egyöntetűen jelzi, hogy hibás a koncepció és a végrehajtás sincs kidolgozva, valamint nincs felesleges élőerő erre a célra, és még talán jogtalan is átvételi bizonylat nélkül elvenni egy fiatalkorútól egy olyan több százezer forint értékű tárgyat ami nem is az övé, hanem az apja/anyja tulajdona, hogy ezt egy vitatható biztonságú helyen (mit mondana erre a biztosító? Van biztosítása az iskolának lopás ellen?) tárolja.
Szóval ezer sebből vérzik a dolog, de mivel demokrácia van, ezért azt teszed amit szabad.A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Hieronymus #13 üzenetére
Láttam ellenkezőjét is.
3 gyerek, agyonkapatva... Máshol meg az 1 gyerek magának ért el mindent...
Nincs általános képlet, mindig lesz ellenpélda
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
chess001
aktív tag
válasz Hieronymus #13 üzenetére
Kicsit bonyoltabb, de a szakirodalomban jól körbeírják. A felnőttkori intelligenciga genetika+környezet. A környezeti hatások egy nagyon fontos eleme a kisgyerekkori életszakasz. Az első gyerek arányaiban több figyelmet kap általában.
A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
Tudtad, hogy az első szülött gyerekek általában intelligensebbek a később születőknél?
Nekik mindent ki kell harcolni, amit el akarnak érni. Az utánuk születő gyerekeket már jobban megértik a szülők.Ha csak egyetlen gyerek van a családban az általában kontraproduktív folyamattá válik. Az egyetlen szeme-fénye a családnak mindent meg kap erőlködés nélkül. Volt fiatalabb munkatársam tipikus példa volt. A betétes csomagolást sem volt képes önállóan visszavinni, huszonéves korában. A munkáról annyi fogalma volt mint az iskolába járásról. Az időt töltötte el, teljesítmény nélkül.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Egon
nagyúr
válasz RexMaximus #7 üzenetére
Na ja, csakhogy a szülőket is edukálni kellene, az meg nem egyszerű...
Btw én is sokat engedek a kisebbik gyereknek sajnos, de ha már egyszer kiszabadult a szellem a palackból, rendkívül nehéz visszatömni..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Steigervald Krisztián generációkutató videósorozatát mindenképpen ajánlom megnézni:
[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
chess001
aktív tag
Az intézményi döntés sem megoldás. Az ellenőrzőket bevonták, van külön diákkód a Krétához, ami azt hivatott leváltani. A tankönyvekben QR-kódokkal vannak a hivatkozások megadva, kiépítették az eduroam-ot, tablet, laptoposztás van, okostáblák a tantermekben. Most akkor digitalizálunk, vagy nem?
Az egészet azért találták ki véleményem szerint, hogy ne lehessen a törvénytelenségeket dokumentálni-tanárhiány, kompetenciahiány, épületek állapota. Ha esetleg sikerül, akkor te vagy törvénytelen.[ Szerkesztve ]
A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
bambano
titán
Szerintem az ennyire shit döntéseket el kell szabotálni.
A bullying nem érv, azt lehet iskola után is csinálni.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Graphics
Jómunkásember
Régen a könyvtárban volt 20 db gép, és oda le tudtam ülni.
PC védelmi kártyás vagy mi a fene, ami minden újraindításnál törölte az állapotot és egy alap Linuxot töltött be azt hiszem.
Tökéletes megoldás lenne, se keresési előzmények semmi... És ott tanulhat.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
RexMaximus
senior tag
Megoldas?
Az az edukacio lenne es megtanitani hasznalni az eszkozoket es a technikat.
Erre mit lepnek, tiltjuk.
Jo lesz az ugy ahogy 150 evvel korabban volt. Nem, nem lesz jo. A vilag megvaltozott es ebben a megvaltozott vilagban, lepesrol lepesre mindent megtesznek azert hogy meg le is szakadjunk.
-
Polllen
nagyúr
Szerintem is vissza kellene adni ezt a döntést az iskoláknak. Teljesen értelmetlen általánosságban elvenni tőlük. Az, hogy az órán figyeljenek a lúrkók szerintem nem ezen múlik. A 90-s években is megoldottuk, ha nem akartunk figyelni. Nem a mobilon múlik.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Narxis
nagyúr
Nem, nem csak arról írt hanem, hogy órarendváltozásról vagy egyéb az osztály egészét érintő dolgokról is értesüljenek.
Idézem:
"Basszus, legalább a Kréta értesítéseket megnézi, vagy osztály csoportban az aktuális üzenetet... mert sokszor baromi jó lenne ha látná az osztály ha órarend változás van"
Nem egy tablet miatt lesz "okos" a tanterem.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
De most nem okos tanterem kialakítsáról írtam, hanem arról, hogy aki tanulni akar, hogyan oldja meg ha elveszik a telefonját (ugye a telefon elvételről írt a cikkíró).
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Narxis
nagyúr
Lehetne a tantermeken kívül vagy belül(attól függ beengedik-e a gyerekeket szünetben) egy tablet amin az adott terem órarendje lenne és minden változás azonnal megjelenne. Amúgy álmodozhatunk ilyen dolgokról de szerintem se a pénzügyi, se a technikai, se a személyi feltételei nem adottak ilyen dolgokhoz. Egyik kisebb városi iskolánál láttam, hogy a rendszergazda egy gyógypedagógus volt aztán azon gondolkoztam, hogy miért pont egy gyógypedagógus? Csak nem azért mert ő a diplomája miatt helyettesíthet is és az teljesen törvényes? Messze vagyunk szerintem az ilyen modern tabletes megoldásoktól, az kimerül abban, hogy kiosztanak párat amit finoman szólva is kétséges árazású.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
totron
addikt
Volt régebben ez az asztalba süllyesztett monitor elve, akkor még CRT-vel. Na ez tablettel nem menne. Strapabíró tabletek szintjéről kellene indítani a projektet és veszteséges lenne, valami azt súgja. Az emberekben és csimotáikban nincs benne, hogy úgy vigyázz a máséra mintha a sajátod lenne, főleg, hogy arra sem.
-
Én azt csinálnám, hogy a könyvtárba tableteket raknék. Nyilván szűrve (fb és szociális fságok off). Legyen egy 60 cm széles hely, ebből, jó lenne 15-20 (gondolom az elején nem használnák annyira) egy tablettel. Rögzítve minden az asztalhoz. Ha akar tanulni, keresni, akkor ennyi is elegendő lenne. Nyilván ezeket karban kellene tartani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDMI topic
- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Monitorkalibráló eszközök
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy néznek ki szobáink, avagy mekkora a kupleráj?
- Brutális előzetesekkel robbant be a DOOM: The Dark Ages megjelenési dátuma
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Eladó Steelseries Arctis 7+ DESTINY 2 Edition fejhallgató!
- Yamaha RX-V1800 házimizi erősítő eladó!
- Apple MacBook Air 13" M3 Chip 16GB 256GB - bontatlan új - 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+, i5-5200U CPU, Félkonfig, Dupla akkuval
- HP Irodai Laptop I AMD Ryzen 3 2200U I 240GB SSD I 8GB DDR4 I 1366x768 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest