Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Cassi #6 üzenetére

Én összesen nem sokat foglalkoztam bármilyen AI-t használó cuccal de a potenciált így is látom benne. És nem világos, hogy aki nem látja az miért nem.

Eleve ha csak odáig megyünk, hogy LLM-ek pl. lefordítanak szabad szöveget egy konkrét feladatra. Ez már sokaknak segítség, pedig ezzel még kb. semmit nem használtunk ki az LLM-ekből sem. Ha adatot aggregál, rendez kimeneten az szintén elég hasznos, ott sokszor a feladat sem definit amit meg tudna esetleg vki (hozzáértő) fogalmazni... és innen indulnak a nem pontosan specifikálható (programozható) feladatok...
    A b. megoldás a kérdésre pedig az, hogy most is mindenki használ egy rakás ilyet, csak nem tud róla. Már egy google keresési ajánlás is jobb sima statisztikai alapokon túl.

• sb

veterán

válasz Cassi #8 üzenetére

Ha az a kérdés, hogy mi fut lokálban és mi szerveren, akkor egyetértek, hogy problémás lehet lokálisan az "AI PC"-re költöztetni érdemi funkciókat.

De azért szerintem ez menni fog kisebb részfeladatokra.
    A "mire használnád/semmire se jó" kiindulási alapra akartam reflektálni, hogy sztem mindenki használja most is, max nem tud róla. És hogy érdemes a kisebb dolgokban gondolkodni, nem rögtön az AI képgenerálás/tartalomgyártás vagy bármi másból kiindulni.
    Egy egyszerű szabadszavas kereső is sokat tud segíteni, vagy ott a bekarikázós képkereső androidon... ezek tök egyszerűek és olyan feladatokat oldanak meg amiket ha fejre állunk se tudunk megcsinálni AI támogatás nélkül. Vagy pl. két lista összerendezése, és összehasonlítása. Két mondat volt chatgpt-ben, amin 5 éve Excelt tologatott az ember 1.5 órát...
    Szerintem hamarabb beszivárog a láthatatlan alapfeladatokba az egész AI, sőt már bent is van sok helyen. Jelenleg inkább szerveren, de ezek a kisebb rutinfeladatok át fognak kerülni a lokálban a hw-kre. Már csak azért is, hogy vegyük meg. Amúgy meg biztonsági okokból én nem is lennék ellene a dolognak.

Új hozzászólás Aktív témák