- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi Smart Band 10 Pro NFC - ki fizeti a következő kört?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
- Készlethiánnyal indíthatnak az őszi iPhone-ok
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
wasd.hu
senior tag
ezekkel a videókkal 1 baj van, vagy fél éve folyamatosan "most omlik össze" ... ezek leginkább csak a nézettségre mennek rá
és bár tényleg instabil lábakon áll az AI-biznisz, DE amíg van új és új pénz beinjektálás (és elhiszik, hogy megfordítható a trend), addig nem lesz "összeomlás".. ha még is, akkor egyre nagyobb és nagyobb lesz az a buborék ami kipukkadhat és sok cég eltűnhet pl. oracle esélyes, hogy belebukik, a vállalatuk AI előtti piaci értékének (2021) 10x-ét fektették AI-ba idén év elejéig (többnyire hitelekkel és részvény értékesítéseken feltőkésítve magukat), de MS is erősen meginoghat.Szemmel láthatóan nő a fluktuáció, ezt már kihasználhatja a konkurencia
-
dongettó
tag
ezekkel a videókkal 1 baj van, vagy fél éve folyamatosan "most omlik össze" ... ezek leginkább csak a nézettségre mennek rá
és bár tényleg instabil lábakon áll az AI-biznisz, DE amíg van új és új pénz beinjektálás (és elhiszik, hogy megfordítható a trend), addig nem lesz "összeomlás".. ha még is, akkor egyre nagyobb és nagyobb lesz az a buborék ami kipukkadhat és sok cég eltűnhet pl. oracle esélyes, hogy belebukik, a vállalatuk AI előtti piaci értékének (2021) 10x-ét fektették AI-ba idén év elejéig (többnyire hitelekkel és részvény értékesítéseken feltőkésítve magukat), de MS is erősen meginoghat.Majd kiderül, bitcoint is ekézték, blackrock mégis felvásárolta amit csak tudott belőle.
Szerintem jelenleg az megy, mint a The Big Short 2015 ös filmben csak itt ai-val és okosabban mert ugye ezek képzik magukat. Mindig létre kell hozniuk egy óriási pénznyelőt. ( ha nem láttad a filmet, érdemes megnézned) -
ddekany
nagyúr
és bár tényleg instabil lábakon áll az AI-biznisz, DE amíg van új és új pénz beinjektálás (és elhiszik, hogy megfordítható a trend), addig nem lesz "összeomlás".. ha még is, akkor egyre nagyobb és nagyobb lesz az a buborék ami kipukkadhat és sok cég eltűnhet pl. oracle esélyes, hogy belebukik, a vállalatuk AI előtti piaci értékének (2021) 10x-ét fektették AI-ba idén év elejéig (többnyire hitelekkel és részvény értékesítéseken feltőkésítve magukat), de MS is erősen meginoghat.Azért kétlem, hogy Oracle, vagy a többi nagy totál megbukna. Valahogy megoldják, hogy az átlagember nyelje be a kárt. Pl. ki fogja őket segíteni az állam, aztán majd a kisemberek kitermelik az adóságot.
-
DraXoN
addikt
és bár tényleg instabil lábakon áll az AI-biznisz, DE amíg van új és új pénz beinjektálás (és elhiszik, hogy megfordítható a trend), addig nem lesz "összeomlás".. ha még is, akkor egyre nagyobb és nagyobb lesz az a buborék ami kipukkadhat és sok cég eltűnhet pl. oracle esélyes, hogy belebukik, a vállalatuk AI előtti piaci értékének (2021) 10x-ét fektették AI-ba idén év elejéig (többnyire hitelekkel és részvény értékesítéseken feltőkésítve magukat), de MS is erősen meginoghat. -
Busterftw
nagyúr
-
LordX
veterán
-
DraXoN
addikt
Valami olyan szabályzás, hogy ki lehessen teljesen kapcsolni és maximum ikonnal előhívni?
-
Hieronymus
veterán
Szerintem a Google a piacmegosztás miatt nyilván nem akarta, hogy rajta kívül más modellje is felkerüljön Androidra. Valahol érthető.
Nekem van több fizetős modell is, az elmúlt 3 év alatt állandóan változtak. A gemini sokáig volt jó, de nálam egyre gyengébb a chatgpt 5.0+ modelljei óta, kódolásra meg ott a claude.Amit biztosra veszek: minden fizetős lesz, a free verziók meg buták lesznek, vagy alig engednek majd pár kérdést átbeszélni naponta.
Nagyon drága mulatság az a sok gigawattos AI projekt, meg fogják kérni az árát, csak utólag, amikor már sokan használják
A felhővel is így van, ott a pattern.Szerintem a Google a piacmegosztás miatt nyilván nem akarta, hogy rajta kívül más modellje is felkerüljön Androidra.
Azt eddig sem akadályozta. ás Ai-nak nem akart a hozzáférést adni az Android vezérléshez az Google. Az Apple nem kapott hasonló kötelezettséget. Ez azért érdekes.
-
dongettó
tag
na,felkészül a junájtedszt éc.
-
emmm
őstag
Szerintem a Google a piacmegosztás miatt nyilván nem akarta, hogy rajta kívül más modellje is felkerüljön Androidra. Valahol érthető.
Nekem van több fizetős modell is, az elmúlt 3 év alatt állandóan változtak. A gemini sokáig volt jó, de nálam egyre gyengébb a chatgpt 5.0+ modelljei óta, kódolásra meg ott a claude.Amit biztosra veszek: minden fizetős lesz, a free verziók meg buták lesznek, vagy alig engednek majd pár kérdést átbeszélni naponta.
Nagyon drága mulatság az a sok gigawattos AI projekt, meg fogják kérni az árát, csak utólag, amikor már sokan használják
A felhővel is így van, ott a pattern. -
Busterftw
nagyúr
szinte mindenki a Gemini-t fogja választani úgy is.
És az fel sem merülhet, hogy valakinek nem kell ez a szar?
Legutóbb már a Viberbe is beletolták, ám olyan gomb nem volt, hogy nem kérem, takarodj, csak az, hogy "rendben"... Nem, ez nincs rendben: utólag kellett vadászni az opciókból, hogy lesz szíves eltakarodni. Ami persze nem jelenti azt, hogy visszaállt az eredeti helyzet. Csak nem ajánlgatja magát."És az fel sem merülhet, hogy valakinek nem kell ez a szar?"
Akkor letoltod a tucat masik AI appot, ezt eddig is lehetett. -
ddekany
nagyúr
Ha nem mutatják, hogy "most a rendesnél butább modelt használtuk, mert mára már csak ez jut ingyen", az öntökönlövésnek tűnik nekem, mert a saját AI-ukról szerzett benyomást rontják vele. ChatGPT csinálja pl. ezt.
Adnának lehetőséget tetszőleges mennyiságű pénz feltöltésére, amiből levonják amibe ténylegesen került a kérésem, az általam válaszott modellel és erőfeszítés szinttel, akkor nem kéne szivatni egymást ezzel az egésszel. -
bteebi
veterán
-
ViZion
félisten
Szorványos chat használatra sokaknak a tényleges használatara fizetés lenne az ésszerű, csak általában olyan lehetőség nincs, hanem fizess havonta. Erre van az OpenRouter persze. De az elsősorban API key-t ad csak. Van egy egyszerű chat interface a weboldalukon, de az eléggé fapados, pl. nincs benne kód végrehajtás tool, se artifact támogatás. A tipikusan javasolt erre az Open WebUI, de az a meg nem egyszerű embernek van (saját gépen futtatod docker-ből jellemzően), meg sokszor eléggé zavarbaejtő az UX meg bugos.
Gemini csak ha kiválaszthatom a Gemini Pro-t. Ingyen általában napi 1-2 kédésre van korlátozva. Persze akkor még ott van az Anthropic-nál is az ingyenes keret, és ott is kapsz Sonnettet legalább.
igen, vannak alternatívák. A baj az, h ahogy pár hónapja huss... és a free sokkal ostobább lett. Ezt megtehetik/meg fogják tenni a többivel is, mert erősen nem nyereségesek jelenleg...
-
ddekany
nagyúr
paatrick #2: megnézhetnéd, hogy hány szuper izgalmas musthave gugli app települt a telódra az első bekapcsolás óta. És ebből mennyit hagytál jóvá, vagy kérted a telepítését? Na ugye. Ott lesz ez...
"Gemini elég jól használható fizetés nélkül is" nem, a free gemini kuka, kis lépésekben is, mert pár kérdés után elveszti a fonalat... Van, amikor hiba nélkül elszáll, mert valami "durvát" kérdeztél... pedig nem. Szal. használom, véletlenül, böngészóból, ha a guglis kereső indul. De pár hónapja már ez egy ehhh...
Szorványos chat használatra sokaknak a tényleges használatara fizetés lenne az ésszerű, csak általában olyan lehetőség nincs, hanem fizess havonta. Erre van az OpenRouter persze. De az elsősorban API key-t ad csak. Van egy egyszerű chat interface a weboldalukon, de az eléggé fapados, pl. nincs benne kód végrehajtás tool, se artifact támogatás. A tipikusan javasolt erre az Open WebUI, de az a meg nem egyszerű embernek van (saját gépen futtatod docker-ből jellemzően), meg sokszor eléggé zavarbaejtő az UX meg bugos.
Gemini csak ha kiválaszthatom a Gemini Pro-t. Ingyen általában napi 1-2 kédésre van korlátozva. Persze akkor még ott van az Anthropic-nál is az ingyenes keret, és ott is kapsz Sonnettet legalább.
-
ViZion
félisten
ChatGPT csak egy ideig ingyenes. A Gemini elég jól használható fizetés nélkül is. De nagyon pontosan kell megfogalmazni a kérdést és kis lépésekben haladni a cél felé.
paatrick #2: megnézhetnéd, hogy hány szuper izgalmas musthave gugli app települt a telódra az első bekapcsolás óta. És ebből mennyit hagytál jóvá, vagy kérted a telepítését? Na ugye. Ott lesz ez...
"Gemini elég jól használható fizetés nélkül is" nem, a free gemini kuka, kis lépésekben is, mert pár kérdés után elveszti a fonalat... Van, amikor hiba nélkül elszáll, mert valami "durvát" kérdeztél... pedig nem. Szal. használom, véletlenül, böngészóból, ha a guglis kereső indul. De pár hónapja már ez egy ehhh...
-
Hieronymus
veterán
ChatGPT csak egy ideig ingyenes. A Gemini elég jól használható fizetés nélkül is. De nagyon pontosan kell megfogalmazni a kérdést és kis lépésekben haladni a cél felé.
-
cami][us
őstag
Gondolom azt akarják elérni, mint az IOS esetében az alapértelmezett böngésző lehetőségét.
De itt annyi a különbség, hogy automatikusan kb. a userek többsége amúgy is telepíteni a ChatGPT-t vagy a Copilot-t.(egyébként nem is értem, hogy kb. az egyetlen amit a céges környezet is elfogad miért nincs a listában, a Claude meg alig ismert és ezzel szemben igen)Ezeket minek telepíted, ha böngészőben ugyanúgy elérheted? Telepíteni inkább helyi modell(eke)t kéne.
-
Raysen623
veterán
Az Apple irányában hozott döntés úgy tűnik a másik oldalt is elérte. Én speciel üdvözlöm, mert így már egységesen mindenkire vonatkozik a történet. Kérdés, valóban kivitelezhető e, vagy a technikai cégek már olyan mély integrációval látták el a rendszerüket a saját AI megoldásuknak, hogy azt kinyitni egy másik versenyző felé a saját rendszerükre nézve kockázatos. Kiabáljanak csak egy kicsit. Én örülök annak, ha nem viszik ezt át mindenkire vonatkozóan erőből.
-
wasd.hu
senior tag
-
ddekany
nagyúr
Gondolom azt akarják elérni, mint az IOS esetében az alapértelmezett böngésző lehetőségét.
De itt annyi a különbség, hogy automatikusan kb. a userek többsége amúgy is telepíteni a ChatGPT-t vagy a Copilot-t.(egyébként nem is értem, hogy kb. az egyetlen amit a céges környezet is elfogad miért nincs a listában, a Claude meg alig ismert és ezzel szemben igen)Értelmezésem szerint itt arról van szó, hogy alap Androidban lesz egy AI aszintens, ami jópár helyre be lesz integrálva. Pl. kijelölsz egy részt a képernyőn, és akkor ott egy AI ikon, amivel annak kapcsán valamit csinálhatsz. Meg a hangvezérelt assziszens, ami be tudja álltani pl. az ébresztőt. Ha a Google-n múlik, emögött mind az ő AI-ja lesz, és minden más csak a saját alkalmazásán belül futhat, és nagy jó ha egyáltalán onnan hozzáfér minden Android szolgáltatáshoz amihez az integrált Gemini.
-
csakany2001
senior tag
De itt annyi a különbség, hogy automatikusan kb. a userek többsége amúgy is telepíteni a ChatGPT-t vagy a Copilot-t.(egyébként nem is értem, hogy kb. az egyetlen amit a céges környezet is elfogad miért nincs a listában, a Claude meg alig ismert és ezzel szemben igen) -
janeszgol
félisten
Már lefutottam ezt a kört. Nem lehet törölni, a IA-t integrálták a Viberbe, nem törölhető. Az üzenet azt jelenti, hogy mivel nem hoztál létre ChatGPT fiókot, íg azt nem is tudod törölni Mert ugyan is az a gomb csak arra jó. Írtam a Vibernek, nagyon sajnálják és továbbítják az üzenetem a fejlesztőknek, de a IA valószínűleg marad, mert szervesen beépült.
Megírtam nekik, hogy más alternatívát fogok keresni a Viber helyett. Minél többen jeleznék ezt, annál inkább elgondolkodnának legalább egy üres verzión. Ha szó nélkül benyeljük akkor minden további nélkül telepakolják a lakásunkat lehallgató-megfigyelő rendszerekkel.
Az Appstore-Viber-Értékelések-Véleményekbe írjatok nekik, nekem oda válaszoltak.A Viber is egyre szarabb. Az értesítések 60%-a a Vibertől jön vagy az AI-tól, vagy random feldob valakit, hogy csatlakozott és írhatok neki. Mindjárt értékelem az App Store-ban egy egyesre! Az Android verzió meg kettes, mert ott ki lehet tűzni csatornát a lista elejére. iOS-en ez se működik nekem.
-
bedibazsa
senior tag
Már lefutottam ezt a kört. Nem lehet törölni, a IA-t integrálták a Viberbe, nem törölhető. Az üzenet azt jelenti, hogy mivel nem hoztál létre ChatGPT fiókot, íg azt nem is tudod törölni Mert ugyan is az a gomb csak arra jó. Írtam a Vibernek, nagyon sajnálják és továbbítják az üzenetem a fejlesztőknek, de a IA valószínűleg marad, mert szervesen beépült.
Megírtam nekik, hogy más alternatívát fogok keresni a Viber helyett. Minél többen jeleznék ezt, annál inkább elgondolkodnának legalább egy üres verzión. Ha szó nélkül benyeljük akkor minden további nélkül telepakolják a lakásunkat lehallgató-megfigyelő rendszerekkel.
Az Appstore-Viber-Értékelések-Véleményekbe írjatok nekik, nekem oda válaszoltak.Írtam, és szerintem látom is a tiédet is.
-
moleculez
veterán
Az Appstore-Viber-Értékelések-Véleményekbe írjatok nekik, nekem oda válaszoltak.A Viber még létezik?!
Esküszöm vagy 10 éve használtam utoljára, akkor is fertelmese volt, látom nem sokat javult a szitu. -
Fritz Teufel
addikt
Az Appstore-Viber-Értékelések-Véleményekbe írjatok nekik, nekem oda válaszoltak. -
hdavid1
aktív tag
Meg amúgy a ChatGPT a legnépszerűbb AI, nem? Így most csak mégtöbben fogják azt választani a Gemini helyett, szóval így szerintem pont ellentétes hatást fognak elérni.
-
bedibazsa
senior tag
-
Pantal
senior tag
-
la_cc
addikt
Legutóbb már a Viberbe is beletolták, ám olyan gomb nem volt, hogy nem kérem, takarodj, csak az, hogy "rendben"... Nem, ez nincs rendben: utólag kellett vadászni az opciókból, hogy lesz szíves eltakarodni. Ami persze nem jelenti azt, hogy visszaállt az eredeti helyzet. Csak nem ajánlgatja magát.Hol találtad meg a kikapcsolást Viber-ben? iOS-en én nem találtam rá opciót.
-
t72killer
legenda
azzal kellett volna kezdeni, nem a gyíkfing telefonokkal... Eltelik 8-9év és nincs alkatrész egy amúgy teljesen okés AUTÓBA. Ja csak ugye az eu az európai autógyárak lobbijából él...
-
moleculez
veterán
-
moleculez
veterán
Ha már úgyis benne van a rendszerben Gemini-hoz kiépítve az infra, legalább a user tudja már cserélgetni. Amúgy én támogatom, én pl Claudeot használom, elég sok mindenre, és így egyszerűbb fenntartani kontextust platformok között.
Tegyük hozzá, hogy a jelentősebb platformoknak van official pluginje amúgy is, ha nincs akkor legalább MCP, nem látom azt a felhasználási módot, hogy Android rendszerszintű taskhoz kelljen, de másnak lehet nagyon hasznos. -
hdavid1
aktív tag
Mi lesz a következő, az autógyáraknak kötelező lesz más gyártók motorjait is belerakni az autójukba?
-
btprg
senior tag
Legutóbb már a Viberbe is beletolták, ám olyan gomb nem volt, hogy nem kérem, takarodj, csak az, hogy "rendben"... Nem, ez nincs rendben: utólag kellett vadászni az opciókból, hogy lesz szíves eltakarodni. Ami persze nem jelenti azt, hogy visszaállt az eredeti helyzet. Csak nem ajánlgatja magát.+1
Ha amúgy se használom, akkor ne nyomják az arcomba, meg ne fogyasszon az adott program emiatt többszörös erőforrást. Régen az volt a jó program, ami minél több dolgot tudott, ma meg már annak kell örülni ha valami nem egy használhatatlan minden értelmetlen dolgot is tudó bloatware. -
t72killer
legenda
-
DigitXT
félisten
Kiválasztod melyik az az egy, amit használni akarsz adott célra. Miért "veszekednének"?
Csak persze szint biztos az lesz, hogy megengedik hogy válassz, de mivel a saját AI-juk működjön csak igazán jól vele (itt helyzeti előnyük van, mert az AI-t is az azt integráló rendszert is ők fejlesztik), szinte mindenki a Gemini-t fogja választani úgy is. Ezt tán csak feldarabolással lehetne elkerülni. Az meg most már nem lesz, annál befolyásosabbak már ezek a giga cégek.
Legutóbb már a Viberbe is beletolták, ám olyan gomb nem volt, hogy nem kérem, takarodj, csak az, hogy "rendben"... Nem, ez nincs rendben: utólag kellett vadászni az opciókból, hogy lesz szíves eltakarodni. Ami persze nem jelenti azt, hogy visszaállt az eredeti helyzet. Csak nem ajánlgatja magát. -
ddekany
nagyúr
Kiválasztod melyik az az egy, amit használni akarsz adott célra. Miért "veszekednének"?
Csak persze szint biztos az lesz, hogy megengedik hogy válassz, de mivel a saját AI-juk működjön csak igazán jól vele (itt helyzeti előnyük van, mert az AI-t is az azt integráló rendszert is ők fejlesztik), szinte mindenki a Gemini-t fogja választani úgy is. Ezt tán csak feldarabolással lehetne elkerülni. Az meg most már nem lesz, annál befolyásosabbak már ezek a giga cégek.
-
paatrick
őstag
-
t72killer
legenda
És jó az nekünk, ha ezek mind ott veszekednek a telefonunkon
?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- pechman8: A Hangfal, ahogy én tapasztalom
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mikrotik routerek
- Diablo II: Classic és Resurrected
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 I i5-8350U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I 6 hó gari
- Új és újszerű 13-14 Gamer, üzleti, 2in1, X360 Touch készülékek nagyon kedvező áron! Garancia Számla!
- ÚJ/bontott 16" ProBook 4 G1AH Ryzen 5 220 32GB 1TB FHD+ GAR: 1év bővíthető
- Space Gray MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 512 GB 27%-os áfás számla (0569AB)
- DJI Mini 2 SE
és bár tényleg instabil lábakon áll az AI-biznisz, DE amíg van új és új pénz beinjektálás (és elhiszik, hogy megfordítható a trend), addig nem lesz "összeomlás".. ha még is, akkor egyre nagyobb és nagyobb lesz az a buborék ami kipukkadhat és sok cég eltűnhet pl. oracle esélyes, hogy belebukik, a vállalatuk AI előtti piaci értékének (2021) 10x-ét fektették AI-ba idén év elejéig (többnyire hitelekkel és részvény értékesítéseken feltőkésítve magukat), de MS is erősen meginoghat.
Legutóbb már a Viberbe is beletolták, ám olyan gomb nem volt, hogy nem kérem,
.
.