Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pikari

veterán

válasz sb #19 üzenetére

Mazsolázgatásnak hívják azt, amikor az elképzeléseidnek kedvező eredményeket megmutatod, a többiről hallgatsz. Ez egy érveléis hiba. Abu viszont ennek szellemében mutatott egy grafikont, amire válaszul én is egy grafikont mutattam.

A valóság meg a kettő között van.

Summa summarum, a masszívan párhuzamosítható feladatok között van olyan, ami gyorsul, de ez a gyakorlatban messze elmarad az elvárt magszám alapján elvárt skálázódástól, erről szólt a második kommentem, amire abu is reagált.

Ettől függetlenül persze lehet, és van is létjogosultsága ezeknek a processzoroknak. Még ha nem is azért, mert hogy esetleg jobbak lennének teljesítményben és fogyasztásban ahhoz képest, mintha 5 gépet tennél le, hanem azért, mert ha mondjuk a számítógépes rendszered csak egy szobát foglal el ahelyett, hogy egy egész emeletet kéne telerakni vele, akkor sok esetben meg fogja érni. Kissebb méretű vállalkozásoknak is jó lehet, ha emiatt rendkívüli módon egyszerűsíthető a szoftveres oldal, például ha mondjuk az összes ügyfeled virtuális gépeit egy gépen futtathatod. Csak épp az a teljesítménybeli skálózádás, amit sokan elképzelnek ezektől, nem létezik.

Új hozzászólás Aktív témák