Hirdetés
- Mobil flották
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Keménykedik a Honor X9c
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkekesi
tag
5K2K OLED mikor várható?
-
hapakj
senior tag
pfffff 60hz. nézhetetlen, használhatatlan vacak
-
tothzoltan
tag
Studio Display alternatíva, féláron. Az az alsó káva még mindig borzalom, de összeségében csábító. Ha ez tényleg tudja hozni 1500:1 kontrasztot, és homogenitása is rendben van akkor abban pillanatban rendelek kettőt.
Közben valaki mondja meg, nem VA paneleknek sovány a betekintési szöge?[ Szerkesztve ]
I'm thinking different.
-
cucka
addikt
Hű, ezt jól olvasom, hogy erre rá tudok kötni egy macbook-ot usbc-vel (amit tölteni is tud) és egy pc-t hdmi-n, és hangszórót + billentyűt + egeret, és akkor a monitoron 1 gombnyomásra tudok váltani aközött, hogy macen dolgozok vagy pc-n játszok? Hanggal beviteli eszközzel mindennel?
Mert ha így van, akkor ezt nagyon várom.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz tothzoltan #3 üzenetére
Olednek a legjobb. Aztán IPS, VA, TN.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Kansas
addikt
Mi a fene az az 5K2K???
Megint valami fiktív felbontás K-mániásoknak?
A 2K az 2048, esetleg 2000, függően attól, hogy bináris vagy decimális alapú, sohasem 2560... egyebekről nem beszélve.A 4K is azért 4K, mert az eredeti DCI szabványban 4096 oszlop van, és a 3840 oszlopos UHD annak a 16:9-re csonkolt változata.
Mindenre ész nélkül rámondani, hogy valahány K, az nem kreativitás, hanem tudatlan lustaság, akár a marketinges/sales-es, akár a "power user" csinálja.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Ixion77
addikt
Ezzel a felbontással nyugodtan lehetett volna 32" átmérőjű. A 27"-hoz bőven elég a 4K (saját tapasztalat).
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
cucka
addikt
Nem fiktív, létező méret már egy ideje. 21:9 képarányú monitor, 5120x2160.
Azért ilyen, hogy ne keverd az 5k-val, ami ugyanilyen széles, de 2880 pixel magas.#7Ixion77
Pont az a lényege, hogy ilyen magas a ppi.
Ez elsősorban mac-en előny. Messzire vezető téma, a lényeg, hogy ha tűéles betűket akarsz mac-en, akkor ez az ideális monitor méret / pixelsűrűség.
Windows-ra nem éri meg, oda jó a 4k feleennyi pénzért.[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Nem a méret létét vontam kétségbe, hanem az ostoba nevét.
Logikusan akkor UW5K-nak kéne hívni, ahogy kb az összes ilyen felbontás nevében hagyományosan az UW utal arra, hogy nem 16:9, hanem 21:9 a képaránya.De lehet tényleg hagyni kéne a faxba a normális elnevezésekkel való próbálkozást, ha már a monitorgyártók szarnak a méretszabványosításra és ahogy esik úgy puffan alapon ötlenek ki újabb és újabb monitor-felbontásokat...
TV-k esetében (egyelőre) még nem kreatívkodnak a képarányokkal/felbontásokkal, legalább is nem igen láttam a HD(768p)/FHD/4K(UHD)/8K-tól eltérőt még...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
cucka
addikt
A mac skálázási algoritmusa meg szöveg renderelése úgy működik, hogy 220ppi-n kapsz megfelelő méretű betűket amelyek tűélesek. Ilyenkor fényévekkel jobban néz ki, mint bármi, amit a windows ki tud hányni maágból a képernyőre.
32"-on 5k (vagy 27" 4k) választhatsz, hogy nagy betűket akarsz tűélesen vagy kis betűket enyhén homályosan.
Pont azért örültem meg nagyon ennek, mert pont azt tudja, amire szükségem van mac-hez (usb-c és hdmi, tud tölteni, van usb hub, stb, csak a webkamera hiányzik róla).
És nincs a piacon rendes alternatíva, az Apple saját monitorán kívül. Ami amúgy jó cucc, de nem 1 millióért, amennyit kérnek érte. -
tlac
nagyúr
a macos skálázási algoritmusa elég egyszerű, szerintem bénább is, mint a win-é
csak akkor néz ki jól, ha be tudsz állítani egy 200%-osat, pont emiatt kell a magas dpi
a törtszámos skálázásnál, pl. 150%-osan már nem lesz tűélés, míg win alatt az új programok ezt tudják kezelni és nem lesz homályos[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz tothzoltan #3 üzenetére
3000:1 a kontraszt csak szólok nem 1500:1. gondolom az újfajta anti glare matrica miatt. Aki szerint meg nem jó ekkora méretre egy 5K felbontás az nem tudja miről beszél...egyedül a 60Hz kevéske már. Amúgy venném bármikor.
-
PTM
tag
Nekem ez a 27" 5K nagyon szimpatikus.
Az IPS és 60 Hz viszont nem. De azért jó látni ilyen monitort is.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Premium szegmensben miert nyomjak meg mindig a 60Hz-et? Egy 120 koruli mar jo lehetne, nem hinnem, hogy jelentosen dragabb lenne a panel. Cadezni se vennek mar 60Hz monitort annyira zavaro.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Kansas
addikt
válasz Dragon3000 #16 üzenetére
Pontosan, bár a 768p se volt épp szabvány HD felbontás, meg az se volt jó húzás, hogy a 2560x1440-re használták/használjál a QHD-t is meg a WQHD-t is... meg a rengeteg képarány LCD-n: 16:9, 21:9, 32:9, 5:4, stb...
Amúgy most látom, az Oázis-nál az 5120x1440-et épp UW5K-nak hívják... legalább van épelméjű bolt...[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Szerintem is az lenne a legtisztább, ha simán csak kiírnánk a felbontást, és hagynánk a francba a rövidítéseket meg a K-kat.
"Az ilyen Double Full HD meg anyám borogass"
Valóban elég hülyén hangzik(meg hát nem is rövid), de legalább minimum 50%-os pontossággal(mert tuti van valaki idióta aki a hosszabb oldalak mentén duplázná a kijelzőt, és azt se zárom ki, hogy van olyan gyártó is akinek eszébe jutott) leírja, miről van szó...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz Dragon3000 #20 üzenetére
Nekem pont jól jönne egy ilyen dupla FHD HO-ba, de alighanem két használt 24"-es vagy 27"-es olcsóbban kijön...
-
Dragon3000
veterán
Általában igen, de ha valaki egybe is szeretné néha használni, akár szimulátor miatt akár más miatt, akkor jobb az 1 monitor, illetve a vga energiatakarékos üzemmódja is jobban visszavesz 1 monitor esetében, mint 2, ez mellett, ha nincs állvány, akkor kevesebb helyett is foglal az 1 talp, mint a 2. Persze kérdés kinek mi a fontosabb, én inkább a 4k 16:9 képarányt választottam, pedig jó pár évig volt 21:9 monitorom.
-
Kansas
addikt
válasz Dragon3000 #22 üzenetére
Nekem melóhoz a két külön monitor jobban kiadná(RDP, Teams, Outlook, böngészőablak megy rá), nem kell magas DPI(messziről nézem), de pl nem bánnám ha 100-120Hz-et tudna, a válaszidő nem kritikus kérdés, ha nincs túl nagy smearing/blur, az 5-8ms már bőven jó tud lenni.
4K-s monitor nem jó, mert a vacak Latitude 1.4-es HDMI kimenetén 30Hz-en lenne hajlandó menni(USB-C-s HDMI 2.0 dongle-lal is max 60Hz megy)... ha csak nem tud USB-C bemenetet... de az meg sokkal drágább.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
X2N
őstag
Ha belegondolok nekem nem kell hatalmas monitor, a mostani 24"-es 4K-s monitorom is tökéletes, de ha váltanák egy ilyen 27" 5K-s lenne a kiszemelt.
-
Kansas
addikt
válasz Dragon3000 #24 üzenetére
A saját desktop gépemen nekem se, de a céges laposra csak nem kötöm rá a 48"-as C2-t melózni, hogy beleégjen a tálca meg a Firefox...
Játszani meg jó a LG 32" 2560x1440-es IPS, 165Hz-en... kifejezetten a meló az ami szuboptimális nálam.@#25X2N 24"-on 4K??? Az milyen monitor, valami Apple, vagy az is ilyen ASUS ProArt?
Windows-hoz kifejezetten a 96-100ppi a jó, a nagyobb pipxelsűrűséghez skálázni kell, hogy az átlagember lásson is valamit, és ne fájduljon bele a szemem az erőltetésbe... OK, sasszeműek kivételek, de nincsenek is sokan.[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
p2415q
2X skálázás hogy normálisan nézzenek ki a betűk mint egy apple retina kijelzőn, ne pixelesen mint minden monitoron. Játékban meg 0 antialiasing, TAA off. 4x részletesebb kép...jó is az csak nem tudja az átlag.
koxx- jól meg szakértetted, látszik hogy sose használtál ilyen kijelzőt[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Én egy ideig 28"-os 4K monitort használtam, de játékban igencsak izzasztotta a 6700XT-t AA nélkül is azokban a játékokban amiket akkor toltam - ezért váltottam kisebb felbontásra nagyobb méretben, és cseréltem izmosabbra a VGA-t is.
Mondjuk egy 7900XTX-nek elégnek kell lennie rá, ha nem ultra RT-t akarsz tolni...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
hapakj
senior tag
nem kell egermozi.
- ez valami hatalmas tévedés hogy a magas felbontás egérmozival jár. Természetesen skálázva van a tartalom és a felbontás arra van használva hogy minden tűéles legyen. 13" Macbook kijelzője is 2560x1600 ez valszeg még magasabb PPI mint 24"-on a 4k mégsem egérmoziValoban nem hasznaltam sosem 24”-on 4K-t
- ez meg külön jó, hogy úgy nyilatkozol róla, hogy nem is használtál[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Igazából én nem értem itt a fikát. Rengeteg féle monitort lehet kapni a piacon.
Amit viszont ez tud, azt nem lehet kapni.- 5k 27", amiből csak az Apple Display az alternatíva, 1 millió forintos áron. Más nincs. Ha neked elég a 4k akkor vegyél 4k-t ekkora méretben, legalább 100 fajta termék közül válogathatsz. 5k nincs a piacon. Volt pár éve az LG Ultrafine 5k, de azt már nem lehet kapni.
- KVM switch azoknak akik két gépet akarnak használni egy monitorral
- USB-C + töltés azoknak, akiknek a 2 gép közül az egyik egy macEz a lista az én összes igényem amit el tudok képzelni egy monitorral szemben. Hézagmentesen lefedi az összeset. Nekem ez egy tökéletes termék.
És pont leszarom hogy 60hz, programozáshoz kell, internetezéshez, meg single playerben 60fps-el játszani. Igazából ha nem lenne ilyen jó színtere meg kalibrációja, az se érdekelne. De amit fent felsoroltam, azt jelenleg nem tudja semmilyen termék a piacon.
Igazából egyetlen dolog hiányzik belőle - a webkamera. Ha az is lenne tényleg tökéletes lenne.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Uh erről nem hallottam, köszönöm!
Sajnos nem oldja meg a 2 gépes használat nyűgjeit. Viszont van rajta webkamera, az pozitívum. Ha csak a mac-hez keresnék monitort, akkor tökéletes lenne.
Ez a cikkben hivatkozott proart év elején kerül piacra, szerintem azt megvárom. Ha jól látom, 800 dolláros msrp, szóval kb. 4-500 ezer közöttre várom, árban hasonló lesz mint ez a Samsung.
Ez a mostani pusztulat fos forint árfolyammal számolva, és hát ugye tudjuk, hogy mindig van lejjebb...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
De most nem értem, hogy jön ehhez a szálhoz a 27". 24" 4K-ról volt szó.
Van 24" fhd-m, volt 27" qhd-m, 32" qhd-m, 34" uwfhd-m és most 32" 4K. Erre mondtam, hogy nem kell kipróbálnom a 24" 4K-t, hogy megmondjam nekem nem jó.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
cucka
addikt
Nem kifejezetten neked szólt, hanem mindenkinek aki itt panaszkodik .
Az ilyen ultra magas ppi-k macen mutatják meg az előnyüket, mert az máshogy rendereli a betűket, és nem annyira fejlett a skálázási algoritmus.
Ha minden klappol ppi-ban, akkor macen sokkal élesebb, jobb minőségű a betűk renderelése, mint windowson. Ha nem klappol, akkor meg a mac megoldása pocsék.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Politika
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Túra és kirándulás topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- ITEK Gamer Monitor 29" Vadiúj 6hó jótállás+ Áfás Számla!
- LG UHD 4K Gamer Monitor Új 6Hó jótállás+Áfás számlával!
- Samsung Ívelt LED monitor, 24", Full HD 6Hó jótállás + Áfás Számla!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest