- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco F5 Pro - nem csak álcázásban jó
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Tutyimutyi #12 üzenetére
Nekem ma sem kell nagyobb kraft. Igaz a T-Mobil app indulása elgondolkodtat, hogy nem-e kellene egy jóval gyorsabb, de ez nem a teló hibája.
A G99 kb 2 éves. Mi nem fog működni/lassul be 5-6 év múlva?
Nem azt mondom, hogy nem lehetnek gondjai, de 5évet senki nem lát előre. Az sem biztos, hogy a Samsung tartja a szavát, pedig tényleg ez a 6 év frissítés a legnagyobb ütőkártyája. Az 5G tesó sem nagyon drága, de ha meg lehet spórolni 10-20-30k-t az nem lenne rossz.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Alex123
senior tag
válasz Tutyimutyi #7 üzenetére
A másik topikban írtam, hogy pont ezért best buy szerintem a tavalyi A15 4G-s széria, az is támogatott még 2028-ig. (és mivel a vas alatta ua. szerintem tovább is)
A 4G meg teljesen elfogadható alap felhasználásra, itt mindig mérlegelni kell az előfizetési árakat is, amit az 5G-t preferáló cikkírók elhallgatnak...
Vegyünk egy példát: én egy flotta csomagban vagyok havi 2900-ért (nem vásárolható, céges egyedi csomag), ez természetesen 4G-s de pl. már van benne 2Gb adatforgalom is, amit még sosem használtam ki a wifi lefedettsége miatt.
Annál a szolgáltatónál ahol én vagyok, ott a legolcsóbb 5G-s havidíj min. 5 ezer forintnál kezdődik és ehhez csak 5mbit/s letöltési sebességet ad.
Ez a 4G-s csomagomban 18/17mbit/s le és feltöltés, tehát jelentős visszalépés lenne ha csak az 5G-t nézzük (de a kép nyilván árnyaltabb, az 5G-s telefon használja a 4G-s hálózatokat is.)
Az átlag felhasználónak még évekig elegendő lesz a 4G-s szolgáltatás, a cégeknek viszont már ajánlott az új fejlesztéseket az 5G irányába terelni, ez a hálózatok kiépítésével arányosan majd szép lassan növekedni is fog. A 4G-t biztosan nem kapcsolják le 2030-ig, tehát a fent említett 6 év támogatás egy alap mobilra szerintem remek - most tekintsünk el attól, hogy nem lett "erősebb, gyorsabb" tavaly óta a telefon...
Legfőbb különbség a 4G és 5G hálózatok között (nem vagyok szakértő a témában) de szerintem az, hogy adott területen sokkal több csatlakoztatott egységet tud kezelni az 5G és jelentősen gyorsabb, nagyobb sávszélességet és stabilitást kínál.
Ez jelenleg speciális igényeket támasztó felhasználóknak és a cégeknek éri meg, pl. egy zsúfolt nagyvárosban, ahol egyszerre biztosítani kell a több tíz/százezer készülék zökkenőmentes csatlakozását.
Kisebb településeken és - hangsúlyozom - átlagos, alap felhasználásra még évekig elegendő lesz a 4G-s hálózat is.
Természetesen ismerve a szolgáltatók "éhségét", megpróbálják átterelni különféle hangzatos marketing dumával a hozzá nem értő embereket a drágább csomagokra, amire nem feltétlen van szüksége...
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos fejegységek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- GTA V
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest