Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cigam

titán

LOGOUT blog

válasz Tutyimutyi #12 üzenetére

Nekem ma sem kell nagyobb kraft. Igaz a T-Mobil app indulása elgondolkodtat, hogy nem-e kellene egy jóval gyorsabb, de ez nem a teló hibája.
    A G99 kb 2 éves. Mi nem fog működni/lassul be 5-6 év múlva?
    Nem azt mondom, hogy nem lehetnek gondjai, de 5évet senki nem lát előre. Az sem biztos, hogy a Samsung tartja a szavát, pedig tényleg ez a 6 év frissítés a legnagyobb ütőkártyája. Az 5G tesó sem nagyon drága, de ha meg lehet spórolni 10-20-30k-t az nem lenne rossz.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

• Alex123

senior tag

válasz Tutyimutyi #7 üzenetére

A másik topikban írtam, hogy pont ezért best buy szerintem a tavalyi A15 4G-s széria, az is támogatott még 2028-ig. (és mivel a vas alatta ua. szerintem tovább is)

A 4G meg teljesen elfogadható alap felhasználásra, itt mindig mérlegelni kell az előfizetési árakat is, amit az 5G-t preferáló cikkírók elhallgatnak...

Vegyünk egy példát: én egy flotta csomagban vagyok havi 2900-ért (nem vásárolható, céges egyedi csomag), ez természetesen 4G-s de pl. már van benne 2Gb adatforgalom is, amit még sosem használtam ki a wifi lefedettsége miatt.

Annál a szolgáltatónál ahol én vagyok, ott a legolcsóbb 5G-s havidíj min. 5 ezer forintnál kezdődik és ehhez csak 5mbit/s letöltési sebességet ad.
    Ez a 4G-s csomagomban 18/17mbit/s le és feltöltés, tehát jelentős visszalépés lenne ha csak az 5G-t nézzük (de a kép nyilván árnyaltabb, az 5G-s telefon használja a 4G-s hálózatokat is.)
    Az átlag felhasználónak még évekig elegendő lesz a 4G-s szolgáltatás, a cégeknek viszont már ajánlott az új fejlesztéseket az 5G irányába terelni, ez a hálózatok kiépítésével arányosan majd szép lassan növekedni is fog. A 4G-t biztosan nem kapcsolják le 2030-ig, tehát a fent említett 6 év támogatás egy alap mobilra szerintem remek - most tekintsünk el attól, hogy nem lett "erősebb, gyorsabb" tavaly óta a telefon...

Legfőbb különbség a 4G és 5G hálózatok között (nem vagyok szakértő a témában) de szerintem az, hogy adott területen sokkal több csatlakoztatott egységet tud kezelni az 5G és jelentősen gyorsabb, nagyobb sávszélességet és stabilitást kínál.

Ez jelenleg speciális igényeket támasztó felhasználóknak és a cégeknek éri meg, pl. egy zsúfolt nagyvárosban, ahol egyszerre biztosítani kell a több tíz/százezer készülék zökkenőmentes csatlakozását.

Kisebb településeken és - hangsúlyozom - átlagos, alap felhasználásra még évekig elegendő lesz a 4G-s hálózat is.

Természetesen ismerve a szolgáltatók "éhségét", megpróbálják átterelni különféle hangzatos marketing dumával a hozzá nem értő embereket a drágább csomagokra, amire nem feltétlen van szüksége...

Új hozzászólás Aktív témák