Hirdetés
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Tesla Smart Pet Feeder - zabagép
- Videón a OnePlus Open
- Magyarországon készül a Nokia XR21
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HeadHunter98
tag
A díszkamerákért és az NFC hiányáért kár, de amúgy maga a telefon nem rossz ajánlat.
Az akkumulátor támogatásról pedig: Ez vajon azt is jelenti, hogy a garancia időtartama alatt végig gyártódnak az akksik, 100%-os telepet kínálva a vevőnek - avagy inkább a polcon porosodókat kapják a vásárlók (amik már inkább 90% alatt vannak 4 év után)?
A változás bent kezdődik
-
Smith2007
tag
Remélhetőleg ezzel elindítanak egy trendet, amit szép lassan át vesznek a többiek is. Itt lenne az ideje, hogy ne kizárólag 1-2 évre gyártsák a telefonokat...
-
LosBlancosRM
aktív tag
válasz
HeadHunter98 #1 üzenetére
Ez felvetődhet az összes akkucserénél.
[ Szerkesztve ]
Iphone 13 Pro Max , Samsung Galaxy Note 9
-
zzola
félisten
válasz
Még mindig jobb díjmentesen egy 90%-os akkumulátor mint az Apple féle lehúzás 50e-ért...
-
Szegény Oppo, előre sajnálom őket. Ebbe tönkre fognak menni. Itt a fórumon már mindenki tudja, hogy a gyorstöltést azért hívják gyorstöltésnek, mert gyorsan megöli az akkut. Főleg ha nem korlátozza le a júzer a töltést 20-80 % közé a töltést, lehetőleg 5 wattos töléssel. Az Oppo évente fog cserélni akkut a telefonjaiban. Hát egy ekkora cég nem olvassa a PH fórumot? Akkor meg is érdemlik!
-
Sooo
lelkes újonc
válasz
Az A2 Pro tipikus belpiacos modell, ezért nincs benne NFC. Kínában a QR kódos fizetés az elterjedt.
-
Cannabis7
senior tag
Az 5W azért túlzás, én 4 évig használtam Huawei P20-t 25 W-al töltve, és még 80% fölött volt picivel az akksi.
13 mini 10 hónap után 99%-os 20w-al töltve.
De tapasztalatok szerint a 65W sem degradal jobban, amúgyis leginkább a termelődő hő degradalja az akksit, megfelelő toltovel meg az minimalizalhato. -
tomboy0013
veterán
Sokra megyünk a tartós akksival ha a szoftverrel kivégzik az üzemidőt hosszú távon, márpedig ez sűrűn előfordul. Ne legyünk annyira naívak hogy a fogyasztói társadalomban bármely cégnek az az érdeke, hogy sok évig használjunk egy eszközt, úgyis elérik hogy cserélni kelljen.
-
Noukoum
veterán
válasz
tomboy0013 #11 üzenetére
Globáis háttérhatalom tönkreteszi a felhasználók akkumulátorait.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Noukoum
veterán
válasz
tomboy0013 #13 üzenetére
Legalábbis amit a köznapi értelmezés tulajdonít neki úgy biztosan nem.
-
tomboy0013
veterán
Mert amit írtam az akksi témára az szerinted nem valós? Hogy újabb szoftver verziók az üzemidő kárára mennek? Bármilyen rendszerű telefonom volt eddig a 2 főverzió frissítés érezhetően odavágott az üzemidőnek és az bizony nem akku romlás volt teljesen, mindig érezhető volt a hirtelen csökkenés, de a havi frissítések között is rendre van olyan ahol gyengül az üzemidő, majd újra jobb lesz. Azt gondolni hogy a szoftveres oldal nem számít hosszú távon nem épp okos dolog. Az meg pláne ha azt hiszed hogy a kapitalizmusban célja bármelyik cégnek is hogy hosszú ideig ne vásárolj újra.
Nem gondolnám hogy 2023-ban ez akkora meglepetés bárki számára, vagy mégis?
Tök jó dolgok ezek a fejlesztések ne érts félre, de ettől nem fogunk hosszabb ideig jól használható eszközöket kapni a szoftveres oldal avultató folyamatai miatt. -
Noukoum
veterán
válasz
tomboy0013 #15 üzenetére
Nem, nem valós. Konteó.
-
Noukoum
veterán
válasz
tomboy0013 #20 üzenetére
Szóval a jobb szoftver több energiát fogyaszt = tervezett avultatás
-
tomboy0013
veterán
Hívjuk inkább hasznos elavulásnak.
És akkor vissza is kanyarodhatunk az elejére: Az újabb szoftver verziók szerinted nem merítik jobban az akksit, de ugyanakkor az apple a régi készülékek üzemidejének megóvása miatt lassította a szoftvert. Most akkor melyik legyen?[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
válasz
tomboy0013 #22 üzenetére
Az újabb szoftver verziók szerinted nem merítik jobban az akksit
Hol írtam ilyet? Idézd.
de ugyanakkor az apple a régi készülékek üzemidejének megóvása miatt lassította a szoftvert.
Mert idővel degradálódik az akkumulátor, próbálták hogy kevésbé érezze ezt a felhasználó. Nem a szoftvert lassították, hanem pl. visszavették a hardver teljesítményét hogy kevesebbet fogyasszon.
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
"Hol írtam ilyet? Idézd."
Leírtam hogy a szoftverrel úgyis elintézik az üzemidőt hosszú távon ahogy eddig mindig is történt, és erre te jöttél a konteózásoddal. Nem is emlékszel miből indult ki a dolog?
"Nem a szoftvert lassították, hanem pl. visszavették a hardver teljesítményét hogy kevesebbet fogyasszon."
Hol írtam olyat hogy a szoftvert lassították?
És mi a frásszal lassítottak szerinted a hardveren ha nem a szoftverrel hogy ugye kevesebbet fogyasszon? -
Noukoum
veterán
válasz
tomboy0013 #24 üzenetére
Feletted idézem a hozzászólásodat és nem érted, belőled is elég volt ennyi.
-
válasz
tomboy0013 #24 üzenetére
„Hol írtam olyat hogy a szoftvert lassították?”- kérdezed a #24. posztban.
tomboy0013 #22-ben pedig ezt írtad:
„az apple a régi készülékek üzemidejének megóvása miatt lassította a szoftvert.” Apple iPhone 13 (Midnight, 128 GB) Apple iPhone 6S (Space Grey, 64 GB) ¶ Mercedes Benz W124 (1987, 200D)
-
adamklark
senior tag
Igen már emlékszem erre a kamu indokra, be is lettek perelve. Még véletlenül sem az volt a cél hogy az új telefonok felé tereljék az embereket
Visszatérve az eredeti témára (vagy hasonló), a gyártókat semmi nem akadályozza meg abban hogy szoftveresen rontsák az üzemidőt, most hogy direkt vagy véletlen az másik téma. Nem feltétlenül van szó tervezett avultatásról (furán hangzik ez magyarul), de csúnyán bele tudnak rondítani a telefon élettartamába a gyártók
-
tomboy0013
veterán
Húha elnéztem egy dolgot, így mindenben is igazad lett, jah nem.
Már nem azért de te a kiinduló kommentre és a saját hozzászólásodra se emlékeztél ("Hol írtam ilyet" kérdésedre a válaszom), szóval annyira ne legénykedj mert egy dolgot én is benéztem. De valamiért erre a részére a hozzászólásnak nem reagáltál ugyebár, vajon miért...Szóval mivel lassítják a hardvert ha nem a szoftverrel? Térjünk vissza a kérdésre amire szintén nem jött válasz.
adamklark: Azt már megtudtunk tőle hogy konteó a dolog. Neki megdönthetetlen bizonyíték kell rá, gyanítom azt várja hogy az Apple majd leírja hogy "ez gyerekek azért volt hogy vegyetek új telefont tőlünk".
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Míg más gyártók továbbra is a telep élettartama miatt "aggódnak", az Oppo hosszútávú garanciát vállal 67 wattos töltésteljesteljesítmény mellett is.
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest