- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
Nekem úgy tűnt, hogy sokkal élénkebbek az LG színei, mint a sony-é. Sőt, megkérdeztem most az asszonykát, és ő is megerősítette. de ha nem is élénkebb, az biztos, hogy másabb.
Esetleg a gyári beállítások amik eltérnek.. Nem is nagyon állítgattunk rajta. A színhelyeséggel nincs tapasztalat. Kalibrálás nem volt. -
viharkabat
aktív tag
-
Morris
veterán
Akkor ez a magyarázat. Egy P42S30E-ről váltottam. Nekünk sajnos kevés volt a fény.
A gyári beállítások között nem találtam olyat, ami kalibrált GT60 plazmához szokott szemeim számára elfogadható lett volna.
Itt a lényeg. Mi sohasem voltunk hozzászokva a kalibrált képernyőhöz.
Sőt, azt sem tudjuk, milyen. Ezért mi meg vagyunk elégedve a jelenlegivel.
-
lorinser
senior tag
Én pedig a Samsung-ot nem ajánlom senkinek: sok baj van velük, leginkább panelhiba 2-3 év között (+ mainboard) és már a 6000-es sorozatnál is ami pedig (elvileg) már a drágább, nem alja kategória. A Samsung hozzáállása sem a legjobb.
Én azt mondom (és ha csak a fentieket nézem), sokkal inkább Philips mint Samsung.
-
-
lorinser
senior tag
"(#25573) NGA
Erről van szó, elvonja a figyelmet a gyenge feketeszintről, kontrasztról." - talán a VA panel vagy anno a plazma "gyenge" fekete szintjéről beszélsz? Mert a Philips ugye mind a két paneltípusnál alkalmazza (alkalmazta) az Ambilight-ot.Az Ambilight többről szól mint amit mondani szeretnél de akinek nincsen ilyen TV-je az úgy sem fogja megérteni akinek meg van az nagyon is értékeli, szereti. De ez már nagyon offtopic, a kollég eldönti, hogy mit akar vásárolni.
-
kuyarashi
őstag
Nehogy előhozd.
Én nem kértem ezt.
Egyébként többször említettem, hogy tévék esetében nem is jellemző, hogy észrevehető volna a "flicker".
Amúgy megveszik, mert nincs más.Inkább a plazmát kellene újra gyártani, vagy a SED-et elkezdeni, de most már ki kell várni az OLED árzuhanást. (A lézer megint csak drága és túl nagy az átlagos otthonokba (egyelőre), de van benne anyag.)
-
kuyarashi
őstag
Akkor szerencséd van. Egyébként délután jöttem rá, hogy a monitorom PWM-es, 240 Hz RGB LED, de életemben nem láttam vibrálni (50% fényerővel használom).
Viszont volt olyan, hogy szervizbe visszahoztak egy előző nap vásárolt, új monitort. Ki kellett cserélni a 70 éves embernek. Idegesen közölte, hogy hibás, mert elviselhetetlenül vibrál.BBéci (#25531)
Vagy rakj elé egy ventit. Vagy fotózd tesztképpel (1/2 - 1/25 záridővel), esetleg ha van otthon oszcilloszkóp... -
kuyarashi
őstag
Ahogy xerobyte mondja. Megjelenítőnként változik, hogy milyen mértékű ez a vibrálás, valamint emberfüggő is. Valaki tapasztal szem- és/vagy fejfájást, valaki nem, de attól még "ott van" a villogás.
100%-ra állítva a fényerőt nem kellene vibrálnia, de például egy nagyobb fényerejű IPS sötétben, világosabb tartalomnál gondolom vakít. Egyébként a 175 Hz jellemzően a CCFL-ekre igaz, LED-eseknél 180-420 Hz-et alkalmaznak. (Olyat is olvastam, hogy 2.000-el is próbálkoztak. Feltételezem ez nagyon ritka.)
Plazmák is PWM-esek, de ott több ezer hertzet alkalmaztak, ráadásul más a technológia.
Monitoroknál tényleg sokkal szembetűnőbb, talán a a TN panelnek is köszönhető. Összeadódik a sok gyengeség.PWM előnye, hogy alacsonyabb lehet az energiafogyasztás és a táp is más; jóval könnyebb, semmi az egész, olykor külső táppal szerelik, mint egy laptopot, vagy Xboxot -lol.
-
xerobyte
aktív tag
"Nincs másról szó, mint a háttérvilágítást végző CCFL vagy LED-ek gyors, állandó periódusidejű és frekvenciájú ki- és bekapcsolásáról. A fényerő változása ennek a ki- és bekapcsolt állapotnak a hosszától (kitöltési tényező), egyszerűbben fogalmazva ezek arányától függ.
...
A PWM-es fényerőszabályozás jelenlegi hátránya pont az említett frekvenciában keresendő: látszólag már kellően gyors ahhoz, hogy a vibrálást folyamatos fénynek lássuk, de a valóság picit más. Sajnos a 175-240 Hz még távolról sem elég gyors ahhoz, hogy senki számára ne legyen zavaró, rosszabb esetben érzékelhető jelenség. Az erre érzékenyeknél fejfájás, szemfáradtság jelentkezik, és ennek kiküszöbölésére a mostaninál jóval nagyobb frekvenciát kéne alkalmazni."Forrás: PH cikk
Kamerán keresztül ez jól látszik, egy kis demo: YT video
Természetesen ez a monitoroknál a durvább, hiszen szinte benne ülsz, de ha már el lehet kerülni, akkor TV-nél is érdemes.
-
membrandj
nagyúr
Akkor a szolgáltatót kell megkérdezni,hogy mit kell állítani. Gondolom valamilyen opciót, stb be/ ki kell kapcsolni,esetleg az LG Magyarországot.
Előbb kap tőlük választ szerintem.
kalapacsolok
Ha univerzális távirányító és lemerült az elem, elfelejtette a beállítást stb, akkor újra kell programozni. Neten keress rá. -
interstate76
addikt
-
membrandj
nagyúr
Hála az égnek,hogy nem te döntöd el,hogy mi felesleges és értelmetlen. Ha szerinted korrekt egy adott márka legolcsóbb modelljét egy másik márka drágább modelljével összehasonlítani,akkor nincs miről beszélgetnünk.
Én próbáltam érvelni, érdeklődni,hogy pontosan milyen lg-t vett és milyen más tv van a családba, ami miatt ezt írta: "simán fogadd el hogy vannak jobb tévék az LG-nél kategórián belül ha valaki ezt megjegyzi."
Amit te csinálsz, az a kötözködés. Lényegi információt nem írtál, csak leírtad,hogy nekem nincs igazam, amit ő írt az meg úgy van és kész...
-
B-L-A-C-K
titán
Ez így van, de sokak nem olyan érzékenyek a hangra mint ti akiknek ez elég fontos tényező. Illetve ugye sokan nem tehetik meg hogy több százezret akár milliót rászánjanak...Így mint ahogy írtad is, sok esetben csak az a cél hogy a TV hangját kiváltsák, amihez olyan nagy összegek nem szükségesek, de mégis jobb élményt adnak valamilyen szinten.
-
B-L-A-C-K
titán
-
ezso
tag
Kedves BBéci!
Ha figyelmesebben olvastad volna, idézem „tucatszámú különböző méretű és tudású tévém volt az adott márkából ” tehát itt csak a Telefunken típusról írtam. Ha a Vestel által gyártott tévékről beszélünk, akkor ez a szám sokkal nagyobb.
Másodszor. Sohasem titkoltam, hogy én az adott cég típusait árulom és mint (úgy érzem normális) eladó az ügyfél nem addig jó vevő, amíg fizet, hanem utána is sokszor kapcsolatban maradunk. Előfordul, hogy több év után felhív, hogy elfelejtette, például, hogyan kell a csatornákat átrendezni. Ilyenkor a segítségen túl azt is meg szoktam kérdezni, hogy van megelégedve az adott tévével.
Harmadszor. Szerencsére gyakran vannak visszajáró ügyfeleim, akik x éve vettek egy tévét tőlem, de esetleg újabbat, nagyobbat, vagy komolyabb tudásút akarnak. Ha előzőleg xart adtam volna el nekik, gondolod visszajönnének?
Idézet egy 3 napos PÜ-ből:
"xxxx privát üzenete ezso számára Új Válasz Törlés 2015-01-17 19:44
xxxx
(újonc)
Majd szétnézek nálad.xxxxxxxxxxxx,de lehet,hogy más,vagy nagyobb.
Apám 2-3 éve vett tőled egy készüléket,ami napi 22 órát megy,és semmi baja."(A felhasználónevet és a tévék típusait természetesen kivettem, mert egyrészt adatvédelem, másrészt nem kívánom azt a vádat a nyakamba, hogy itt reklámozok bármit is.)
Számos hasonló megkeresés volt már szerencsére...sőt továbbmegyek. Ha ezek az ügyfelek nem lennének, már lehúzhattam volna a rolót.
Mint nyilván Te is tudod, a Magyar piac sokszorosan túltelített és nehéz életben maradni, nem top márkákkal. Továbbá a magas Euró ár sem segíti ezt az üzletágat.
Szomorú, de a magyar emberek többsége 3, jó esetben 5-6 típust ismer és minden másra úgy tekint, mintha valami ördögtől való dolog volna.Negyedszer. Gyakorlatilag napi kapcsolatban vagyok az importőr céggel és annak a garanciális szervízével. Mivel minden garanciajegyen szerepel a nevem, teljesen tisztában vagyok azzal, hogy az általam eladott, sőt a más által értékesített, adott típusból vittek-e vissza, illetve milyen hibával.
Remélem kielégítő és érthető is számodra a válaszom.
Üdv: ezso
-
Valósággal nyomozni kell, hogy IPS vagy VA
Egyébként melyik évben indultak el az IPS tv-k 1000$ alatt?
Másik problémám, hogy veszek egy B kategóriás VA-t, lehet hogy sikerül gyengébbre kihozni, mint egy jó IPS-t. Hirtelen van 1-2 (illetve 4) esélyesem, ha visszaolvasol, látod. Sonyk, Pana, Philips. -
starryeyed
csendes tag
Köszönöm!
Akkor kihagyom.
Régebben a te ajánlásodra vettem meg ezt a tv-t és nem csalódtam.Vagy mi az ami megfizethető és nagyobb méret?
Mikben szabad gondolkoznom? -
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Sikerult vasarolnunk egy ilyen keszuleket amit ajanlottal!
Lenne egy olyan kerdesem, hogy a kepe olyan a bdrippeknel es most nezek egy youtubeos videot, mintha en vettem volna fel kameraval vagy mint a brazil szappanoperak szinpadias beallitasa lenne! Miert van ez vagy hogy lehet megvaltoztatni? -
HagaNRG
őstag
Köszönöm szépen és tudomásul veszem minden érvedet, érveteket.
Mindettől függetlenül akkor is kíváncsi lennék, milyen lakásban/ szobában/ környezetben tud valaki olyan helyzetet teremteni a lakásában, hogy 2m-ről tudjon egy tv előtt ülni?
Most megmértem, a nappalimban véleményem szerint szűkebbre van húzva minden, minden bárki másnál, ahol eddig jártam, de így is 3-3.5m a távolság az 55"-ös TV-m és a kanapém között.
A 2m az nevetségesen szűk.Félre ne érts, a legnagyobb örömmel ülnék be a tv elég fél méterre, ha meglenne rá a lehetőségem, ha nappaliban összeállított tv/ házimozi rendszerről beszélünk, akkor kizárt, hogy bárki 2m-es távot hozzon össze.
Az is való igaz, hogy a BD50 nem nagyon fog menni nekem- részben talán azért, mert az országban talán egyedüliként, számomra a 2 Mbites net az egyetlen elérhető szolgáltatás, így azzal 50 GB-t kicsit nehezen csúszna le, de még így sem mentem soha a 720-as mkv-k alá, akár hiszitek, akár nem, emiatt kérem, hogy ismeretlenül ne azt fogjuk már egymásra, hogy győzike sóra ez is elég, vagy az is. (már csak azért sem, mert semmilyen tv előfizetésem nincs, az a 7 csatorna van, ami ingyen jön, azok is azért, hogy a háttérben reggelente szóljon valami)
Köszi!
-
Dealer95
őstag
De tegyük hozzá, hogy aki sima TV adót is néz rajta (SD és 720p, 1080i adások), annak a 2,2m távolság túl közel lesz, mert minden ocsmány lesz a jó minőségű 1080p-n kívül.
És az ágyat, kanapét filmenként közelebb-messzebb vinni vicces lenne.Ha neki így jó, akkor használja így
A tanácsot vagy megfogadja, vagy nem.az általam nézett filmek 99%-a nem ilyen és én ezeknél bizony nem tudtam különbséget felfedezni.
Ez alapján nem a BD25 és BD50 1080p filmeket nézi, így jobb is, hogy nem 2m-ről nézi. -
HagaNRG
őstag
"Remélem 5 méterről nézted és kerested a különbségeket!"
Ezt fejtsd már ki légyszives bővebben!
Nem, nem öt méterről nézem a tv-m, max. a hálóban kb . 4m-ről.
De azt se akarja már senki megmagyarázni, hogy ha egy tv-n normális nézési távolságból nem látok azonnal szembeötlő különbséget ugyanannál a kiváló minőségű HD filmnél, akkor egyáltalán minek beszélni a dologról.
Az, hogy kényelmesebb, gyorsabb a Meder, vagy bármely más lejátszó kezelőfelülete, ok, azt is elfogadom, hogy vannak mindig olyan formátumok, amikhez kell a spéci lejátszó (úgy, mint pl. 3D BD50), de az általam nézett filmek 99%-a nem ilyen és én ezeknél bizony nem tudtam különbséget felfedezni.Vagy ehhez 1 méterről kéne beleülnöm az 55"-ös TV-mbe, úgy gondolod? Mert akkor esetleg látszana is valami?
Ez alapján dönteni 50 ezres és 10 ezres lejátszó között nálam hidd el, ugyanaz a kategória, mint az a szomszéd, akinek kell a 3D-s, Smartos TV, mert az kell, meg nehogy már ne az övé legyen a legjobb, de amúgy csak rtl klubot fog nézni a csúcs tv-jén. -
- = Zk = -
félisten
hallod, vegyél már vissza légyszives, jó?! köszönöm.. -.-
nincs viszonyítási alapom, max egy "5ös sorozatú Samu", amit otthon használtam. az, hogy ki mihez hasonlít, magasról... én kérdeztem, nem jött válasz. döntöttem. későbánat. majd fogom a debitcardom és sírok rajta, ha nagy a baj...
telefonból is egy "fos" honor 6-ot használok, gáz mi?!
majd kiderül hétvégén, mire lesz képes a Blaupunkt... film+konzolra kell, ha ezzel elvan, már nyert ügyem van...nem egy LG, Samsung... ezt eddig is tudtam... most erre volt pénzem. majd jövőre a BF-en lesz jobb
egyéb ÉSZREVÉTELED, ami fontos lehet számomra?!
-
jézusom
addikt
Szerintem teljesen mindegy, hol vetted. Ha 10 kilónál nehezebb érte jönnek. Illetve rájuk kell borítani az asztalt valószínűleg, de érte kell, hogy jöjjenek.
Semmi kép nem küldözgethetnek szervizbe, esetleg a vásárlónak könnyebb egyből a szervizbe menni, de az más tészta.
-
azigazimoris
aktív tag
Amikor minden képjavítót kikapcsolsz, akkor te csak a felhasználó számára elérhető 'fícsőröket' kapcsolod ki.
A valódi képjavítás nem a távirányítóban van...
Különben lenne a pár panelgyártó és lehetne egy képalkotó elektronikát gyártó cég és minden tv egyforma lenne.
Mivel ez nem így van, ezért kell válogatnunk a boltban :-)
Lehet ugyanaz a panel egy dzsunka tv-ben és egy kevés fejlesztésektől sem félő gyártóéban, a nézési élmény igen csak különböző lesz.Másrészt pedig igen, törekedni kell a hd adások nézésére, de sokaknak ez nem elérhető... :-(
Az pedig nem válasz, hogy akkor nézzen crt-t, hiszen ár érték arányban, azt már normális ember nem vesz. -
Mercutio_
félisten
Ez az állítás mondjuk pont nem igaz, mivel a tecsóban mostanság a Technika-ba botlanak, az meg a topicja szerint SD-re borzalmas, míg a normálisabb TV-kben lévő képjavító megoldások az SD-adást is nézhetőbbé teszik.
Annyiból igazatok van, hogy az 1080p-s anyagok szempontjából is kell vizsgálni a TV-ket, de amikor valaki beírja, hogy 70-80-90%-ban TV-zésre (és ne legynek illúzióink, ez általában SD adást jelent, vagy felkonvertált SD-t ami semmivel nem jobb) akkor ezen szempontot is érdemes figyelembe venni, és az ezzel kapcsolatos tudnivalókat is leírni. (és ezt mondjuk mint általános információt a topic ismertetőbe be lehetne rakatni)
-
azigazimoris
aktív tag
Hidd el sokan csak tévézni használják a tévéjüket, sokszor valami borzalmas képet nyújtó szolgáltatással, mert az az olcsó...
Persze, akik itt a fórumon osztjuk az észt, más kategóriát képviselünk. (Ezzel ne célom degradálni másokat,de több szakmai tapasztalatunk van az átlagembereknél )
Szerintem is jó a minnél nagyobb kép, de sokszor kompromisszumot kell kötni...
És mondom, nekem tökéletesen megfelel a 42 is, egérmozinak azért nem mondanám.Barátok köztről egyetértek és legyen 100 milliárd
-
azigazimoris
aktív tag
Azért kicsit árnyaltabb a téma szerintem.
40-es tévén 3 méterről digitális sd TV adás bőven okés.
Nem mindenki full hd forrást néz 0-24-ig.
Egyébiránt szubjektív és objektív okok is vannak.
Én pl. teljesen meg vagyok elégedve a 42-es tévémmel, pont 3 méterről tévézés és filmezés közben is.
Amikor mellette döntöttem, úgy éreztem, hogy azonos típusnál nekem nem ér 40000 forintot a plusz 5 inch..
Persze ez az én döntésem volt és az én véleményem, tudom, hogy százezer légy nem tévedhet....
De szerintem nem kell mindenkit a 60-as tévék felé irányítani, mert hamar rájön, hogy mekkora szar az analóg barátok közt pár méterről -
HagaNRG
őstag
Kedves Uram, köszönöm szépen a dícsérő szavakat.
Különösen jól esik ezt attól az embertől hallani, akitől tulajdonképpen pár hete még én is a legamatőrebb kérdéseket tettem föl és zaklattam a különböző problémákkal nap, mint nap.Tényleg jól esik, örülök, hogy van, akinek tetszik és értelmét látta a hosszas eszmefuttatásnak.
-
Joshi
titán
Én nem tagadok semmit egyszerűen csak nem látok akkora különbséget a kettő között a felbontás tekintetében. Ja és nem csak én nem hanem a sógorom se.
Igazából nem is a felbontásbeli különbség az ami elsőre feltűnik mint különbség. Az egyértelmű hogy 1.5-2m-ről talán észrevehető a különbség de 3m-ről tuti hogy nem. Nekem 48.5" a TV-ém sógoréké 48"-os, szerintem kevés olyan háztartás van ahol ekkora TV-t max 2m-ről néznek. Szerintem az aktív technológia több sebből vérzik amit nem lehet jóvá tenni csak a felbontással. Arról meg aztán nem is beszélve hogy a passzív 3D TV-ém is jobb már önmagában is képminőségben mint ez a Samu H6200-as. Én azt mondom hogy nagyon összetett dolog ez és nem kimondottan a felbontás számít. Tulajdonképpen mindenkinek igaza van mert kinek ez fontos kinek az.
-
Joshi
titán
Nem tűnt részletgazdagabbnak a kép mint passzív 3D-vel sőt az aktívnál néha szellemképes volt a kép pedig tök sötét volt a szobában semmi fény nem volt a TV-én kívül. Sógor látta nálam az Avatart a Sony KD49X8505B TV-én és ő is azt mondta hogy jobb a passzív. Hozzá teszem hogy még a BD lejátszót is elvittem az Avatarral hogy legyen összehasonlítási alap.
-
Dealer95
őstag
Bármilyen routert rendelsz, a TV marad a gyenge láncszem, nem tudja a magas bitrátájú filmeket akadás mentesen átvenni.
Most telefonnal lemértem: a gép-ről mobilra csak 13Mbps-al tudja küldeni a router a fájlokat (a telóról a gépre 20Mbps-al) tehát csak ezzel lesz a gond szerintem.
Amikor nem csüng senki a neten, akkor volt, hogy 1-2 percig jó volt a film, amikor meg neteztek, akkor meg folyamatosan szaggatot.Ahogy néztem a TV-be n-es wifi van (300 Mbps), ennek ha a harmadát tudja fogadni, akkor már nem kéne, hogy gond legyen. (most a routerem csak g-s, elméleti max:54Mbps, mondjuk 8 éves már..)
A kalibrálással az a gondom, hogy nem ismerek senkit a közelben (Nógrád megye).
Beállítottam úgy, ahogy egy internetes tesztben be lett kalibrálva egy 46"-es, és sokkal jobb lett a képAmikor jó minőségű filmet nézek, akkor a Blu Ray lejátszón kresztül szoktam, de a sorozatoknak jó a belső is
-
Dealer95
őstag
Köszönöm!
Megszenvedtem vele
1 hétig alkudtam rá (210-ről indult vaterán, 1 héttel később már 155-ért volt fent), közben meggondolta magát az eladó, de utána mégis eladta
ráadásul házhoz jött 100km-ről ingyen. Még 1 év Sony garancia van rajta, de 33.000-ért bővíthetném... csak úgy vagyok vele, hogy csak nem döglik be, ha eddig hibátlan volt? Vagy leszek olyan szerencsétlen?
Egyébként nagyon gyönyörű a TV, külsőre is és a képe is fantasztikus.
A bevilágítás/felhősödés mértéke nagyon kicsi, csak akkor kivehető, mikor teljesen fekete kép van és a háttérvilágítás magason van. Fotókon nem is látszik, pedig próbáltam csinálni.Külön tetszik, hogy ha be van kapcsolva a kikapcsolás időzítő, akkor a led narancssárgán világít.
Illetve a beépített médialejátszó okosabb, mint vártam.
Nem volt még olyan .mkv film amit ne játszott volna le.Most azon ügyködöm, hogy Wi-Fi-n keresztül tudjam nézni a 1080p filmeket is Serviio-val. (a mostani routerem csak g-s, így elég lassú).
Most rendelek egy új n-es routert. (Asus RT-N12 D1)
Remélem azzal már jó lesz és nem fog 10 sec-enként megállni a film
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AliExpress tapasztalatok
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest