- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DVB-T
tag
válasz
nismoka #20462 üzenetére
igen, közben javítottam, csak az óhajom tükröződött a 46-ban :-)
ezt találtam róla, 2 hozzászólás az árukeresőn, a negatívabbik:
"Hatalmas csalódás , nem ezt vártam a SONY-tól ! !! !
Nem ajánlom senkinek ! !"a pozitív: "Azóta kitűnően szuperál mindkét készülék, jelenleg meg vagyok elégedve velük. Tetszik, hogy internetezni is lehet vele, hogy minden funkciót kihasználjak, bizony még tanulni kell."
-
-
DVB-T
tag
válasz
nismoka #20455 üzenetére
köszi....még annyit, hogy a 3D nem túl jó az írások szerint, egy 2 éves Toshiba pl veri, de ezt olvastam tbb helyen is a Sony-ról, személyes tapasztalat nincs..volt pár Sony dolgom, mind túl volt árazva és fatális hibái voltak (a Pana walkmanom pl lealázta a Sony-t, és olcsóbb is volt nála, a Sony mindig túlárazott)
-
DVB-T
tag
válasz
nismoka #20450 üzenetére
értem, ezek szerint az össszes leírt dolgot meg tudod cáfolni, ha ilyen tv-d van...gondolom frissítésnél azért nem kapcsolod ki a tv-t véletlenül, mert aki megtette az megírta a tapasztalatait...tehát USB-ről lejátsza a 3D's mkv-t szerinted, HDMI-n kiadja az 5.1-et egy Pioneer házimozinat stb?
-
Dealer95
őstag
válasz
nismoka #20417 üzenetére
Köszi, vásárlás előtt mindenképpen kipróbálom, hogy mennyire zavaró a betekintési szög.
Belegondolva, mivel az én szobámba lesz, nem pedig családi TV, szerintem be tudom lőni úgy, hogy pont szemből lássam majd, akár a TV asztalt is alacsonyíthatom, hogy ne "alulról" nézzem.
Ablak csak mögötte lesz, így a tükröződés sem lesz gond.
Csak annyi elvárásom van, hogy legyen jó a 3D-je (nem kell ,hogy verje a 400k-s TV-ket, nem annyiért veszem) és hogy le tudja játszani azért vagy a BDP S5100 vagy maga a TV a 3D filmeket.
Smart funkciók annyira nem izgatnak.
Köszönöm a segítséget
-
Pityke78
őstag
válasz
nismoka #20190 üzenetére
Igen, igazából a Sony W8-as széria és az alábbi Samsung típusok között szemezgetek:
UE60F6300AW
UE55F6500SS
UE55F6800SSA 6300-as az 60"-os lenne, de ugye ez a típus csak 200 Hz-es a másik kettő 400 Hz-vel szemben.
A 3D abszolút nem érdekel............A Sony-nál pedig nem is találok 60"-ost, bár ha lenne is, valószínűleg árban az már erősen 400.000 HUF felett lenne.
-
BBéci
legenda
válasz
nismoka #20109 üzenetére
Kellene tartani valamelyik nagyobb áruházban egy találkozót, ahol szívesen megmutatnám a fekete csíkokat minden kételkedőnek. Aki azt állítja, hogy nem látja, annak vagy a látásával van baj, vagy csak letagadja.
(#20112) Pumma
Ha holnap egy cikkben azt írják, hogy a Föld lapos és nem gömbölyű, akkor azt is elhiszed ugye?(#20107) Janaboy
Ez is bizonyítja, hogy bármibe, bármit bele lehet magyarázni.(#20111) d3tox1c
Mekkora tévét, milyen távolságról nézel? -
törölt tag
válasz
nismoka #20104 üzenetére
Felezi duplázza, ott vannak a cikkek, gyenikó fórumtárs véleménye is mérvadó volt itt, de ez mind nem számít, csak az, hogy szép 3D-s képet lássunk, nem de?
Már pedig én teljesen elégedett vagyok az általam használt, most éppen passzív 3D-s élménnyel. Remélem ezt nem akarod elvitatni tőlem. Köszi!
Janaboy, Megvan döntésed, és ha megvan a tévéd, hát élvezd. Nem tudsz semmit cáfolni. A szakmai cikkeket se, de a vélemenyeket sem -
Colka79
tag
válasz
nismoka #19516 üzenetére
És ha mondjuk engem nem érdekel a 3D akkor milyen TV-t ajánlanál nekem 42"-50"-ig,mert ősszintén 80%-ban TV nézés a maradék elosztva 10%-10%-ban Mediaplayer és Xbox,amire használva lenne a TV!!
whatnot köszi neked is,de most sikerült behoznod még egy készüléket a látómezőbe!!!
-
gyeniko
őstag
válasz
nismoka #19147 üzenetére
Ez így van! Annyira, hogy nekem nemrég volt lehetőségem hazavinni egyszerre 2 db Samu 65H6470-est és volt 1 hetem kiválasztani, hogy melyiket tartom meg. Jelentős különbség volt a DSE-ben! Amelyiket megtartottam, az viszont "veri" a linkelt oldalon lévő összes fényképen láthatót
.
-
raven12
senior tag
válasz
nismoka #19140 üzenetére
Így van, azt írja, hogy 1080 soros, de double the picture.
Nem tudom, mi ez, de úgy tudom elképzelni, mint az 1080i-t, hogy minden páros sort levetít, aztán a páratlanokat külön, így folyamatosabbnak érezheted a képet, mert ferdítve igazából mondjuk 24 helyett 48fps-t látsz, de ez ugye tudjuk, hogy összességében rosszabb képélességet ad.
Ja, a majd másfélszer az 41%-kal nagyobb.
-
raven12
senior tag
válasz
nismoka #19135 üzenetére
Én is azért kérdezem, mert papírból tudom ezeket, és még nem volt alkalmam megszemlélni őket.
Papír alapján nekem a Samu a legszimpatikusabb, de hát a gyakorlatban is látni kéne őket.A 3-ból a Sony a legrégebbi modell, tehát ha egy árban vannak, és a hdtv test így is highly recommended plecsnit osztogatott a másik kettőnek, akkor az lehet, hogy jelent valamit.
A Pana 50Hz-es hátrányára meg ott van az Intelligent fram creation. Számomra a vertikális motion felbontása miatt ő a gyenge láncszem, a Sony is sokat csal, és majd másfélszer világosabb a feketéje, mint a Samsung-nak.
Szívesen olvasom mások álláspontját ezekről a dolgokról, én új vagyok ebben, csak azért foglalkozom velük, mert vásárlás előtt állok, tapasztalatlan vagyok, és a lehetséges jövőbeni tv-im listáját gyűjtöm, rendszerezem, miket nézzek meg, mit várjak tőlük...
-
zaja8
aktív tag
-
-
viharkabat
aktív tag
válasz
nismoka #18360 üzenetére
Áruházban is észre lehet venni az IPS gyengébb feketéjét, ha tudja az ember mire figyeljen. Konkrétan sötétebb részek, hátterek részletezettsége ilyen helyen is különbözik, persze mondjuk egy szavannás demonál ez kevésbé jellemző, de ha már egy sima tévéfilm megy, akkor látható.
-
Nevil2
tag
válasz
nismoka #18330 üzenetére
Akkor sokadszorra ... köszi!
... és ez az aktív tényleg annyira gyenge? Eddig azért nem vettem samut, mert épp aktív 3D-t nem akartam ... igaz annyira nem is izgat a 3D, de néhány filmet azért megnéznék... az LG-ben a passzív 3D vonzott.
Azok képét viszont nagyon lehúzzák.Most egy 8 éves 37"-os LCD-t váltanék le - és gondolom, hogy ahoz képest az LG is nagyon jó.
A SHARP LC50LE756EN érdekelne még (180k), de nem találtam leírást, tesztet, de még megosztott tapasztalatot sem.
Most beszéltem egy Euros haverommal ... a hétvégén tényleg akcióban lesz a KDL50W828 225k-ban...
-
Fekte
csendes tag
válasz
nismoka #18185 üzenetére
Ok vazzze csak nem vagyok Sony fan
, eddig a Pana-kat részesítettem előnyben, de felettük talán elszállt az idő és a többiek állva hagyták őket (vagy valami ilyesmi).
Próbáltam több márkából választani, természetesen abból is a legjobbat (ami úgy tűnik a segítségetekkel sikerült is
)
SONY KDL-50W829B (irány a bolt)
Megígérem, legközelebb olvasom a Sony topicot is.
-
Gicz
addikt
válasz
nismoka #18114 üzenetére
Nah ezaz, mindenki mondja h a kontroller csak visszalépés, hátrány azokkal szemben akik egérrel nátszanak. Akkor hogy a fenébe lehet azzal játszani ? Akár mikor a kezemben van egy olyan izé, 2X annyi ideig tart megoldani ugyanazt mint egérrel. Fps-ben célzásnál meg mégtöbb...
Pedig örültem volna ha nem kellene több gamer pc-t építenem, de nem úsztam meg ezt a ps4 xbox1 párossal sem :/
-
Gicz
addikt
-
dethroner
veterán
válasz
nismoka #18107 üzenetére
Igaz hogy még csak vásárlás előtt állok, szóval nem tapasztalatból beszélek, de úgy olvasgatom hogy ezek a beépített üzemmódok olyanok mint a szarnak 1 pofon. Ha pl a hangcsip szar, akkor hiába cseszegeted az equalizert, nem lesz minőség. Pl olvasom hogy a tavaly még parasztvakításnak samu által magasztalt foci üzemmódot mindeki utálta és már talán ki is vették az új modellekből. Miért is kéne gubbasztani a monitor előtt? Aki azt gubbasztásnak éli meg, az üljön bicajra és élvezze a szabad levegőt. Aki meg játszani akar, az ne nyűgnek, gubbasztásnak élje meg a kijelző előtti ülést.
kb 40ms-ig rendben van És a nagytömegek által kedvelt, keresett tévék mekkora részének van nagyjából 40-es késleltetése?
-
hrvp
aktív tag
válasz
nismoka #18098 üzenetére
COD BO2-vel szoktunk játszani multiban barátaimmal(xbox360), egyszer próbáltam egy ismerős sd tv adásra beállított tv-jén és egyszerűen 5 percig sem bírtam játszani, teljesen élvezhetetlen volt. Itthon monitoron játszom, elképesztő volt a különbség, még game módban sem volt az igazi.
Szóval szerintem senkit nem kéne félrevezetni az "olvastam, hogy valaki azt írta, hogy nem számít az input lag" dumákkal. Ezt is ki kell próbálni és egyből meglesz az ember véleménye róla.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
nismoka #18098 üzenetére
Valamiről kell írni a teszt oldalaknak is, ha már a képminőség sajnos a háttérbe szorult, meg ha majdnem mindegyik ugyanazt tudja.
Amikor olvasok vagy nézek egy tesztet, kb csak a végén említik meg pár szóval a képminőséget, ellenben a smart-ről, meg arról, hogy akár a seggemet is lefényképezhetem a beépített kamerával és egy gombnyomásra kitehetem facebookra,na arról oldalakon keresztűl ódákat zengenek és kb csak erről szól sajnos a teszt. -
BBéci
legenda
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
nismoka #17199 üzenetére
Na majd otthon rámegyek, mondjuk úgy emlékszem eltudtam érni a normál fényerőt úgy ha tiszta pluszra raktam, és az energiatakarékosságnál kikapcsoltam a fényérzékelőt.
A linkelést meg úgy értettem hogy azt hittem ezt a szöveget kimásoltad akkor is valahonnan, de ha te írtad akkor sorry a feltételezést...
-
-
gyeniko
őstag
válasz
nismoka #16891 üzenetére
A dolog azért nagyon érdekes, mert eléggé összetettek az igények és egyáltalán nem könnyű a választás.
Pl:
- Mi van, ha jönnek a milliárdos parnerek tárgyalni és snassz nekik a Samu, vagy LG? Azt hiszik, hogy nem volt pénz "rendes" TV-re, a tulajdonos pedig pirulva magyarázkodik?
- Mi van, ha a weboldalunkkal szeretnénk dicsekedni, a "homokóra" pedig csak pörög-forog, az ügyfél pedig ásítozgat közben?
- Mi van, ha 15 percig tart begépelni egy weboldalt a böngészőbe, közben háromszor kell visszalépni javítani, mert a távirányítóval kissé nehézkes a dolog?
- Mi van, ha a statikus kép kis pimasz ghostakat "felejt" a kijelzőn?
- Mi van, ha a vendég által hozott pendrive-n lévő anyagra a TV azt feleli, hogy "this format is not supported"?
- Mi van, ha a vendég a mobilján lévő mittudoménmit szeretné a TV-n megnézni, de nem lehet őket összepárosítani?
- Mi van, ha a tulajdonos egy kedves, szintén rendkívül csóró barátjával szeretné megnézni a legközelebbi BL döntőt nagyban?
- Esetleg a milliárdos barát szeretne megmutatni valamit a YT-ról, vagy streamelni a kedvenc sorozatának egy epizódját?Akkor jön a tulajdonos és megkérdezi, hogy miért pont ezt a TV-t választottam?
-
w333
félisten
válasz
nismoka #16777 üzenetére
Nagyon minimális szabad szemmel alig látható (full fehér) fényképen már jobban ... ki érti ezt, különben ez hiba vagy a Direct led sajátossága ?
(#16778) B-L-A-C-K
Nedves kendő + kicsi Clin 50-50 arányban, aztán mikroszálas törlőkendő !
Először kicsit olyan mintha foltos lenne, majd a mikroszálas kendővel jó lesz !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest