Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zenador

    csendes tag

    Sziasztok!

    Ezt a hangfalat szereztem be a napokban:

    M-Audio Studiophile AV40

    http://www.m-audio.com/products/en_us/StudiophileAV40.html

    Hétvégén alaposan leteszteltem régi 80-as évek zenéivel, rockzenével és klasszikus zenével is. A magas hangjai élesek, tiszták, a közép is dinamikus, ki lehet hallani a különböző hangszereket, nem egy összefüggő "kását" hall az ember, mint a tömeg számítógépes hangrendszereknél. A méretéhez képest nagyon jól szól, még a mély hangok is elég jók. Tény, hogy a mélyeket és a magasakat nem emeli ki olyan brutálisan, mint a 2.1 divattermékek, így a tuc-tuc nem szól olyan szépen. De a "valódi" zene viszont sokkal "élethűbben" és tisztábban árad belőle!

    Hetek óta gyűjtöttem az infókat, hangfalrendszerekről, barátoknál, boltokban meghallgattam számos hangkütyüt, ezért van egy kis rálátásom/hallásom a dolgokra. Egyébként magyar weboldalakon nem sok információt találtam az M-Audio hangfalról. Zömmel külföldi neves tesztoldalak és fórumhozzászólások tucatjait néztem át, ott jókat írtak róla. Amerikában persze jóval népszerűbbek az M-Audio termékek, sőt ott ez a hangfal nem számít drágának, úgy látszik nálunk minden jobb cuccot kicsit felüláraznak. Én is, mint korábban más a fórumon, szívóztam azon, hogy megér-e ennyi pénzt. Megéri! De csak annak, aki jobban szereti a "klasszikusabb" zenei hangzást, és nem érzékeny annyira a bődületes hangerőre és a mély hangok dübörgésére. Meg persze ilyen terméket csak hosszú távra érdemes venni, nem érdemes évente cserélgetni...

    Teszteltem a Logitech Z2300-as THX-es hangfalrendszert is (ez volt az egyetlen Logitech-termék, amely szimpatikus volt és gondolkodtam a megvásárlásán), a hangereje és a mélyei lenyűgöző volt, de az általam preferált zenék hangzásait nem adta vissza olyan szépen. Sajnos a Z2300-as szatelitjeivel nem voltam megelégedve.

    Szerintem kis szobába, számítógép mellé zenehallgatásra tökéletes. Ajánlom még amatőr zeneszerkesztőknek is. Profiknak nem, mert ők úgyis a százezres és drágább árkategóriában keresgélnek monitor hangfalakat.

    A neten elérhető képeken nem látszik, de élőben egyből "lejön", hogy minőségi alapanyagokból rakták össze (MDF, vinyl-laminált stb), pontosak az illesztések. Nem egy összepattintott, fröccsöntött vacak, csavarokkal van összerakva, ha a garancia lejárta után valami tönkremegy benne, akkor könnyen lehet javítani.

    Remélem segítettem ezzel az összefoglalóval néhány hezitáló, vásárlás előtt álló usernek.

Új hozzászólás Aktív témák