Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca19 (a)

    aktív tag

    válasz Sub-ZeRo #49018 üzenetére

    Simán lehet, hogy az egy jól eltalált, jól megtervezett hangrendszer volt. De a legtöbb ember aki nem hallott ilyet nem fog Neked hinni. Mert hallott egy másik olcsó Creative, Samsung, LG szettett, az rossz volt, akkor elkönyveli, hogy az összes rossz ezektől a gyártóktól. Itt nem hogy nem csak márkán múlik az egész, hanem azonos "termékcsaládon" belül is hatalmas különbségek lehetnek: lehet, hogy egy Edifier C2XD 2.1 teljesen korrektül szól, de pl. a C6XD 5.1-es változata sokkal rosszabbra sikerült, pl. sokkal rosszabbul illeszkedik a kis szatellit hangszóró a mélyhez.
    Jelenleg tényleg nem nagyon van ám jó, főleg egybecsomagolt szettbe 5.1. Ezek a manapság kaphatóak sokkal gyengébbek, mint a régiek. Én ezt akkor tapasztaltam meg, amikor egyszer elterveztem, hogy lecserélem a régi LG, Panasonic, Pascal hangrendszeremet. Nincs bajuk, csak mondom haladok a korral, jó lenne egy új. És folyamatosan csalódtam: volt lehetőségem elég sok rendszert kipróbálni, az utóbbi időben is, de igazából egyik rosszabb, mint a másik. Microlab, T&V esetében(nem az olcsó darabok) nem csak az alacsony hangminőség volt a probléma, hanem még a gyártási minőség is siralmas volt: nem működő távirányító, rossz bekapcsológomb, furcsa zajokat produkáló hangszóró stb...
    Edifier esetében minőségi problémával én és a környezetem legalább nem találkoztunk. Van 1-2 modellje ami nem szól rosszul (pl S2000 Pro), de az LG-mhez ( J10HD) és Panasonicomhoz (SC-PTX7) képest mindig ott van/volt a hiányérzet: a hang összességében is gyengébb, nem válik le a hangszóróról, kevesebb részlet a zenében, gyengébb énekhangok, halkan nem tudnak dinamikusan szólni stb...
    Hetek óta egy HECO Ascada 2.0-m van. Azt kell hogy mondjam ez az aktív hangfal minden egyes Ft-ját megérte. Ez végre úgy szól, amit én elvárok. Egyik T&V, Microlab, vagy Edifier sem tudta ezt a hangminőséget hozni, mindig hiányzott az a "kis plusz", amit egy "nagyobb" gyártó gondolom bele tudd tenni a fejlesztésekbe. Ár/érték arányba kap egy erős 8-ast nálam. Csak azért ennyit, mert egy őskövület LG J10HD, Sony Pascal vagy Panasonic SC-PTX7-es rendszer még mindig a csúcs nálam, nálunk, ezekhez képest a HECO valóban elmarad.
    Ez amúgy nem csak az én véleményem, mert 2 munkatársam hallgatta ezeket meg, illetve egyik haverom, akit érdekelnek ezek.

    http://www.diesel.com

Új hozzászólás Aktív témák