Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • newmoonlight

    senior tag

    válasz Bodz #40993 üzenetére

    Tényleg hallani kellene (felváltva) az MR8-at és az MR824-et. Én megtettem. Aztán visszavittem a boltba a 824-et. (Pedig szép volt, meg új, meg blablabla...) Adames is visszavitte.

    Ebből vagy az következik, hogy pont az a két fórumtárs akart pont MR824-est, aki vagy hülye vagy dobhártya nélkül jött világra (esetleg mindkettő) vagy az következik, hogy valami tényleg nem stimmel az új szériával.

    Pár hete polemizáltunk erről. (Még a HS is bekapcsolódott.) A hangerő (hangnyomás) gondolom, nem annyira szubjektív, mint a dinamika. Az MR8-as gyakorlatilag lefújt a székről, a 824-est meg különösebb megilletődés nélkül lehetett hallgatni max. hangerőn. Ez is kicsit fura.

    A "dinamika" (a továbbiakban nevezhetjük akár "D-izé"-nek is) az MR8-ason a magas és mélyek karakteres szétválasztásával, a halk-hangos részek érezhető különbségén, a gyors váltásokkal, a mellbevágóan éles dübbenésekkel (nem puffogásokkal!) egyértelműen érezhető volt.

    Aztán a mélyek hiánya, ami szintén érthetetlen volt számomra. Az MR8-as egyértelműen adja. (Ki szereti, ki nem de letagadhatatlan.) Én soha nem éreztem túlzónak vagy tolakodónak. Nem nyomott el más frekvenciákat. Az MR824-esből viszont mintha nem jönnének ki 60-70Hz alatti hangok. Egyszerűen nem hallom őket. Amit kiköhécsel magából, azt szerintem egy 4-5"-os membrán simán kiadná.Tök felesleges a 8". Nem is értem, komolyan...

    “Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

Új hozzászólás Aktív témák