Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Mukucs #40021 üzenetére

    Tedd a subot a székedre, úgy hogy alápakolsz pár cuccot, hogy a fejed magasságában legyen, tegyél be egy dallamosabb basszussal megáldott számot (pl ilyesmit), majd mászkálj körbe négykézláb a szobában, úgy, hogy csak a subwooferen jön ki hang. Fogadok hogy a legjobb basszus nem ott lesz, ahol most van a sub.

    De ha megmondod mekkora méretű a szobád, akkor nagy eséllyel tudok olyan számot mutatni, amit szörnyű lesz hallani a szoba módusai miatt, ha nincs a megfelelő helyen a szub. Nálam pl ez a szám szörnyen hangzik, ha nincs a szub a közepén, mert a bassline 50 Hz körül van, de minden páratlan ütem elején egy pillanatig 40 Hz körül, s utóbbi ki van emelve, hatalmasat döng a szoba, ami kegyetelnül széjeltossza az egész élményt.

    Ja és szatelitek ugyan nem mennek 80-90 Hz alá, ha a szub vág, de azok is fontosak, 80-150 Hz között szokott lenni a lábdob, ha rossz az akusztika, akkor az ilyen 100, 110, 120, 130 Hz-es irdatlan tüskék folyamatosan döngetni fogják a szobát, ami audiofil füllel rettenet szörnyű élmény, bár az aggya a méjjet™ híveinek pont erre van szükségük. :D

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák