Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ArtOfTrance

    tag

    Sziasztok!

    Lehet, hogy inkább a "Zeneszerkesztés és Dj" topikban kellene feltennem ezt a kérdést, de az a topik eléggé kihalt, itt meg nagy élet van.

    Szóval. Monitorhangfal vásárlásán töröm a fejem, zeneszerkesztéshez, ill. stúdiómunkához kellene (félprofi hobbi szint). 40-60k közötti összeget tudnék a dologra szánni, ami tudom nem a legtöbb, na de egy pár hangkeltöért már szép pénz- magyar viszonylatban sajnos.
    A gondom viszont az, hogy itt ebben a topikban és más fórumokon is azt olvasni, hogy különösen a kisebb monitorok nem igazán bövelkednek mélyben (az M-Audio-t pl. több helyen is lehordják, Alesis-sel egyetemben), az adatlapokat nézegetve van olyan amelyik 70-80hz-töl felfelé dolgozik, márpedig az igazi mélyhez szükség lenne legalább egy 30-35HZ-es induló frekire, de egy 40Hz-zel már kibékülnék talán.
    Sajnos a gyártók a mélyládáikat 80-100K környékén kezdik árulni, amit kicsit soknak tartok egy hangsugárzóért, meg egy hangváltóért/cross-ért.

    Eddig egy Sennheiser HD-600-as fülest használtam erre a célra, de órákon át egyrészt fárasztó, másrészt sem a mélyet, sem a sztereo panorámát nem érzékeli megfelelöen az ember.

    Van-e itt köztünk valaki, aki monitorhangfalat használ, és mennyire elégedett a mélllyel?
    Melyik típusokat ajánljátok? (Nem örökéletre kell, csak középtávra, 2-3 év)
    Milyenek a középkategóriás gyártók koppintásai pl Behringer?

    A másik ami megnehezíti a döntést, az ár. Pont tegnap kellett rájöjjek, hogy némely helyeken ugyanaz a típus akár 30k-val is drágább :Y , tehát jól meg kell fontolni, hogy mit és hol vesz meg az ember.

    Összefoglalva:
    Melyik stúdiómonitort?
    Felhasználás módja: Közeltéri- kb. 1m-röl hallgatnám
    Felhasználás helye: Négyzet alakú szoba, 16m2
    Összeg: 40-60k
    Kritérium: minél több mély, aktív

    A segítséget elöre is köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák