- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kuresz
tag
Csak így tovább Emberek!!!
Mindenki tud ha akar. -
Kuresz
tag
válasz
misimagaki #201 üzenetére
Mekkora lett a film? a 2.0 -t project wizardból használtad?
-
Kuresz
tag
válasz
misimagaki #199 üzenetére
Hali!
A hang attól csúszhat , hogy a forrásfájlon el van tolva ezt virtualdubbal kell korrigálni.
Ha 700 megás cd re nem mennek fel a filmek az azért van mert 785 -790 MB fér fel egy VCD formátumú lemezre.
Ha VCD-be írod ki tuti ráfér !!!! A VCD lformátumú lemezekre azért fér fel több film mert kisebb a hibajavításuk. Ne iso módban írdd ki hanem Neroval VCD formában akkor minden film rámegy amit 2.0 - val kódolsz!!!
Üdv : Kuresz -
Kuresz
tag
640x304 helyett 480x576 kéne..
Ha pal rendszerűt akarsz akkor 25fps de ha a film 23-x akkor lassú jeleneteknél olyan mintha kicsit szaggatna mert kipótolja a 23fps-t 1-2 kockával
A cq 60 na semmi bajom a hangot elvileg nem lehet elrontani.
A képméret és a framerate a legzavaróbb ez beleszólhat a lejátszásba ha a lejátszód nem NTSC kompatibilis. Ha tmpg enc vel csinálod a flmet miért nem használsz project wizardot abban van szabvány svcd a jófajtát meg majd megcsinálom ha ráérek és azt is kirakom a netre.
De addig azt javaslom project wizard és maradj a normál svcd-nél.
Üdv Kuresz -
Kuresz
tag
Hali!
A gop struktúra nem igazán a sorrendet inkább a kockák fajtájának a számát határozzák meg. A DVD -s dologban van valami de én inkább a képminőség és a szerkeszthetőség miatt hagytam alacsonyan.
A Többit amit nem kaptál meg letöltheted a : aláírásomban van onnan egyből
Benne van az olvass el.txt olvasd és menni fog.
Üdv Kuresz -
Kuresz
tag
Tehát mégeccer : Az olvass el.txt fájlt el kell olvasni KB 15 sor.!!!!
-
Kuresz
tag
válasz
Raven Seldon #170 üzenetére
Még eccer elmondom ami az olvass el fájlban van!!!!!!!
A templatesok A project Wizard menüből indulnak nem a load gombbal kell betölten..!!!!!!!!!!!!!!!!
Csak tudnám minek írom le ha nem olvassátok elA 2 passal 1 cd-s lessz bármilyen film !!!
Talán próbáldd meg úgy ahogy le van írva !!! Bemásolod a Templater mappába kitömöríted és futtatod a wizardot végiglépteted beállítod a keep aspect ratiot a settings menüben és elmented ez max 8 kattintás nem lehet elb....
De ha mégis hát magadra vess!!!!! -
Kuresz
tag
válasz
Raven Seldon #167 üzenetére
Itt már rég nem kísérletről van szó én bevált dolgokat írok le.
Hogy miért pont VCD :
Re kérdés : Mondjj egy olyan formátumot amibe az itthoni dvd lemezeket archiválni tudom 1 -cd-s be és azt meg tudom nézni az asztali DVD lejátszómon meg az unokahugom p1 - én.....
De erről is volt már szó feljebb.
Na mindegy Jah AzEVCD nem oldja meg a problémámat!!
Majd ha mondjuk egy 154 prces filmet ráraksz nekem EVCD-vel 1 CD-re nézhető minőségben (nem CBR!!) akkor jelentkezz mert áttérek arra .....
Az UVCD Rulz! letölthető : Bővebben: link -
Kuresz
tag
válasz
Raven Seldon #164 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásodat de az easyVCD ezek alapján ide kevés....
Neked is inkább a tmpgenc-t ajánlom meg a DVD 2 avit!! Ez egyszerűbb hogyha letöltötted az UVCD-templatest! Csak 2 lépés.
Inlább a fentivel próbáldd!!UVCD 1.0 De ha van időd és tuti egy CD-t akarsz akkor 2.0.....
-
Kuresz
tag
válasz
Raven Seldon #162 üzenetére
Látogass el a fórumra és olvasd el a hozzászólásokat!!!!
Amúgy #144 UVCD 1.0 és 1cds lesz!!!!
De elég csak az aláírásomat megnézned!!
Olvsd el a hsználati utasítást..
Kuresz
tag
Kolléga úr te csak írj nyugadtan dvd-re ha megteheted...
De elég sokunknak nem telik se íróra se DVD filmekre...
Ja at írott DVD-t nem viszi az asztali lejátszóm és sok másnak se..
Meg az unokahugom P1 -e se viszi a DVD-t A vcd pedig igen.!
Remélem elég indok.
Szerintem itt mindeki a kihívásért csinálja. Egy DVDshrink-ben meg a rippelésben mia kihívás neked?
Ennyi jutott most eszembe.
Tehát nekem megéri szenvedni de ezt mindenki maga döntse el. -
Kuresz
tag
Hali
hé.-szo. 18-22 -ig fenn vagyok a mircen ha hirtelen kérdés jutna eszetekbe.
Elérés néhány hozzászólással feljebb.
Kuresz
tag
Hali!
Elkészült a weboldal ahol a saját TMPGEnc prfiljaimat le lehet tölteni.
Bővebben: link
Mindenkinek ajánlom aki VCD-t akar csinálni.
NERO-val egyből kiírhatók.
Ide lehet szavazni ha tetszik!
Köszönet DjYdur kollégának az oldal hibáinak elhárításáért.
Kuresz
tag
Mára bezárom a mircet! de holnap Újra beírom ide ha nyitok De kb reggel 8-9!
És újra várok minden érdeklődőt.!!
Boldog Valentint mindenkinek!
Kuresz
tag
Hali!
Ha valakit érdekel fent vagyok a Mircen
ésss : Kérésre áttöltöm a saját templatesaim tester verzióitamik :
1.Néróval kiírhatóak újrakódolás és hibaüzenet nélkül.
2.Nagy kompatibilitásúak asztali DVD-kkel
3.Nem akadnak a gépi lejátszáskor
4.UVCD 2.0 PT - 1 CD-s lesz minden film pontosan (legfeljebb kisebb)
5.Egy menetes templatesok 80-120 percef filmekhez (persze ez függ a forrástól mármint a méret)
6.A templatesok a szabvány VCD határait nem lépik át!
7.Most bárkinek áttöltöm mivel még nincs kész honlap
Továbbá a felmerült kérdésekre is válaszolok és online segítségnyújtás
Csak egy Mirc program kell !!
Beállításai :
Csatlakozni : irc.elte.hu
Port : 6667(bár nem tudom ez kell e)
A csatorna neve : UVCD.
Kuresz
tag
Hi all!
Látom beindult a téma....
Ha valami kérdésetek van feltehetitek itt de nyitottam egy csatornát a mirc-en
ott élőben fenn vagyok és válaszolok amikor a gép elé kerülök.
Cstlakozni: irc.elte.hu
port : 6667(bár nem tudom ez kell e)
A csatorna neve UVCD.
Ha hirtelen kell valami ide gyertek mert itt tudok áttölteni is ha szükség van valamire.
Bocsesz az emailok miatt de annyit kéne már írnom hogy csak na. De a mircen fenn vagyok egész nap.
De ha csak valami egyszerűt nem tudtok kérdezzétek itt.
Üdv :Kuresz -
Kuresz
tag
Dvd2aviban nem tömörítek az csak project fájlt csinálok.
A projectet kezeli a tmpgenc...
Az első fontos tudnivaló avcd-k hez: a bitrátát ne változtasd! legyen 1150 a maximum. Azért nem viszi valsznleg a thompson mert magas a max bitráta legyen csak1150.
És lassan minden titkot elmondok.
Küldjek egy saját templatest?
Én mindent a projet wizardban kezelek a tmpgenc ben!
Ha még fenn vagy szólj és elküldöm leírással! -
Kuresz
tag
OK igyexem csak túl sok az anyag eddig vagy 70 oldal .
És én lusta ember vagyok Nagyon lusta.
De itt vagyok mostmár szinte egész nap úgyhogy amíg elkészül kérdezhtsz itt is ha valami nem megy. De nézz át a másik topicba a CVD&miniDVD -be ott is ez a téma csak ott mpeg2 az úr.
Ott is lehet kérdezni stb... -
Kuresz
tag
válasz
Raven Seldon #106 üzenetére
Az easy vcd vbr bitrátát használ?
Vagy cbr rel nyomja az egészet oszt lesz amilyen lesz?
Vannak benne spec beállítások vagy valami külső progit használ? -
Kuresz
tag
válasz
Raven Seldon #106 üzenetére
A képet először méretezd át 352Xxy ra utána rakd rá a feliratot
Az SSa egy univerzális felirat amiben a színeket is lehet állítani
Használd a sub2ssa programot az fehérre csinálja!
A filmet ne mentsd el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Használdd a frameservert.! -
Kuresz
tag
A lényegek:
CBR : Konstans bitráta (fix) amit beállítassz annyival megy a film extrém mátrix esetén változhat a szabványos vcd CBR-bitrátával dolgozik.
2 pass vbr : 2 menetes variálható bitráta: az 1. menetben analizálja a filmet alacsony bitrátán a második menetben pedig úgy adagolja hogy kijöjjön a beállított méret . ehez jó ergy bitráta kalkulátor. Ez nagyon hosszú filmekhez jóelvileg ezzel lehet a legjobb minőséget elérni de kinek a pap kinek a papné.
MVBR : Manuális vbr te beállítassz egy átlagod bitrátát a kódolás közben pedig a TMPG próbál ehez közel merqadni de inkább alatta.(bitráta kalkulátorhoz jó.)
CQ VBR : Elvileg van egy minőségi beállítása de 38% ig nem változik a film méret ha jól tudom ezt nem tudom miért van így én ezt használom az egyik templatesomban 100% on.
CQ - konstans minőség az mvcd-ben ez van ez ltalános minőségbeállításnak megfelel.
Nem akartam nagyon belemerülni ebbe szerintem ennyi elég de azt még elmondom mi is a variálható bitráta lényege. :
Próbálom virágnyelven hogy mindenki értse de ha te vagy más érti az ne vegye sértésnek! :
Ugy e a filmekben vannak sötét lassú jelenetek pl: nagy feketeség... és világos gyors jelenetek pl:autóverseny stb. a cbr mindenhol ugyanannyi bitrátát használ holott nem is szükséges mind. Példa : van egy nagy falad amit be kell festeni ere van egy doboz festéked és pont elég de egy fele akkora falra minek annyi festék a cbr mégis annyit használ. ezért van a vbr : ahol sötét lassú esetleg ismétlődő jelenetek vannak ott kevesebb bitátát használ ahol gyors;világos stb jelenet van ott többet.
Ja a CQ vbr azért jobb mint aCQ mert a CQ túllépi a maximális bitrátát általában ezt nem minden DVD csipázza.
Én a VBR CQ-t és a 2pass VBR-t használom a többi nem jött be.(de ez csak az én véleményem..)
Mára ennyi elég......... elfáradt a kezem..
Remélem mondtam valami tanulságosat... -
Kuresz
tag
Jó amit írsz csak a resizében Ne!! 288 at írj mert van néhány tv(a legtöbb) aminek a gyári beállítása nem jó és kicsit kinyújtja a képet és így lecsúszhat a felirat nem látszik a fele max 240 et írj inkább a filmbe lógjon a felirat mert azt még el lehet olvasni de ha lelóg a fele akkor nem .
De ha csak gépre csinálod akkor jó úgy is....(a sorrend is jó előbb resize utána subtitler..)
Na Te legalább érted.ennek őszintén örülök. Tapasztald ki utána mondom a többi okosságot kompatibilissá tesszük a DVD-kkel. -
Kuresz
tag
Ezeket a poénokat valami más topicban sütögesd!!
Nálam egy darab warez cd sincs.
De mi is a warez?
Látom eddig csak két hozzászólásod volt a fórumon, próbálj inkább a témához szólni ettől se okosabb se szebb nem leszel de mi se!!!
Okoska. Mindenki tisztában van vele sztem , hogy az illegális cd másolást a törvény bünteti de ha az enyém azt csinálok vele amit akarok nem?
Tehát idézem magam vagy a témához szólj vagy inkább NE! -
Kuresz
tag
Főleg az a baj hogy az emberek rámentek a minőségre és elfelejtkeztek a jó öreg VCD ről pedig még mindig megállja a helyét. Nem kell különleges lejátszó, semmiféle kodek, se szűrő, se atom gép stb...
elég egy lerobbant P1 egy ISA-s hangkártya meg egy win95 és mehet. És hogy most minden film felmegy 1 cd-re ..........
Nekem bejön a VCD és elszórakozok a készítésével is és sokkal többet lehet kicsavarni belőle mint sokan gondolnák! -
Kuresz
tag
Jah és utána jönnek a fíínom dolgok pl: 720x576 felbontású VCD tehát nem 5.1 es dvd 2-3 cdn meg ilyenek........................
-
Kuresz
tag
válasz
Joey_the_man #74 üzenetére
Nah: egy 80 perces vcd re 795MB fér fel de 1-2 megával kevesebb.A legegyszerűbb ha vágsz a szereposztásból esetleg egy kis túlírás. DE ha már a filmből vág akkor 90 perces cd is létezik. Bár ezt mi nem szeretjük.
Marad a vágás vagy áttömöríteni a filmet. vagy svcd ben kiírni mert svcd formátumban 835 mega fér el 1 cdn de nem tudom ehez mit szól a dvd.
Mondd melyik érdekelne? -
Kuresz
tag
Nekem tökéletesen megy mpg vel is ugyanis amit mpgben digizek vdubbal vágom utána tmpgeng + CS®'s UltraVCD® 2.0 template
Nekem most a legújabb vdubom van de a régiek is vitték .
Most feladtad a leckét rendesen.
Megnyitja az mpgt a vdub egátalán?
Mpg1 vagy 2
Tudsz tekerni meg szűrők meg minden? -
Kuresz
tag
A frameservernek mpgvel is mennie kell legalább is nálam megy!Megy az ott is.
Felirat: Betöltessz mondjuk 1 avit ami pl 704*340 egy képátméretezővel pl resize filterrel átalakítod arányait megtartva az 352*170 ezt írod be a resize filterbe és bekapcsolod a precise bilinear átméretezőt.
Alatta a filterben van egy másik ponz bekapcsolod beírod 352*220 pl.
akkor lesz fekete csíkod és rajta lesz a felirat teljes képernyős filmnél ez nem megoldható!!
Az átméretezéshez én a smart resize filtert használom de csak a számoláshoz
a tööbit az alap resize filterrel csinálom de ha ilyened nincs biztos van valami hasonló programod ami arányait megtartva számolja át a képméretet.
A 128 joint stereo kompatibilis ügyileg jó4! (én is ezt használom)
Remélem így sikerül ha megy akkor folytatjuk a hardveres résszel.!!
Sok sikert! -
Kuresz
tag
Kedves barátom Kódolótársam sajnos ezzel a problémával mindenki találkozik aki a TMPGEnc vel próbálkozik. A hiba okozója a filmen lévő hang vagy az xvid codec. A TMPG valamiért nem csípi ezeket.
DE! Én todom a gyógyírt.
1. Az átalakítandó filmet megnyitod virtualdubban.(persze előtte telepítened kell a virtdub könyvtárból az auxsetup.exe nevű filet utána nyomsz egy install handlert)
tehát megnyitottad.
2. ha megnyílt a film a file menüben indítsd e a start frame sever nevű izét(pontot).
3.ok-zd le és adj neki nevet ha új virtualdubodvan akkor nem kell mögé a.vdr de ha régi célszerű de nem fontos(érted?)
4.A tmpgencben ezt a filet kell megnyitnod de ez nem látszik úgyhogy all filest választassz utána már látod és :
Láss csodát Müxik...
Sok sikert! -
Kuresz
tag
Akkor lassan belekzdek az oldalba és majdcsak befejezem.
Majd mondom a címet.......................
De addig is itt leszek -
Kuresz
tag
Azon gondolkodom : Csinálok egy weboldalt ahol mindent leírok a videókódolásról
és az általam kifejlesztett technikáról. Érdekelne ez valakit?
Akit igen írja le mit látna rajta szívesen vagy ki mivel akar foglalkozni.
Pl. :
1. Hogyan integráljunk feliratot. ?
2.Hogyan csináljunk DVD-ről srt(sub;...stb)feliratot?
3.Hogyan javítsuk vizuálisan a képminőséget?
4.Hogyan csináljunk DVD minőségű filmet VCD-re?
5.Hogyan toljuk el a hangot a filmen ha csúszik?
6.Hogyan változtassunk képarányt?
7.Mi az a GOP struktúra?
8.Milyen deinterlace szűrőt használjak?
9.Mi a fix és a variálható bitráta közötti különbség?
10. Milyen codeket használjak ?
.
.
.
.
STB........
Ha valakit ez érdekel eggyátalán az dobjon ide egy szavazatot mert a saját szórakoztatásomra nem csinálom meg jah és írjátok le Kit mi érdekelne!!! -
Kuresz
tag
válasz
Raven Seldon #43 üzenetére
Hali!
Köszi hogy a pártomat fogod!!
A válasz 2 módszer van a nehezebbet írom mert jobb és én is ezt használom.
Ami kell hozzá:
1. Virtualdub (auxsetup lefuttatása és intallálása)
2. kell hozzá egy virtualdub subtitle filter (subtitle.vdf)
3.és egy sub2ssa program
4.tmpgenc
a lépések:
1. a sub2ssa val megnyitod a feliratot átállítod a méretét 16 osra (nekem ez a méret vált be)
2.virtualdubban megnyitod a filmet és kellene egy képmértet számléló ami arányosan kiszámolja neked a képméretet hogy megtartsa az arányait (remélem így érthető;ha nem írj!!)
3. a resize filterrel átméretezed a képet 352x(a kiszámolt képméretre) és precise bilinear méretezőt állítassz be hozzá
4.az expand frame pont alatt az y részhez adj egy kis feketét pl 352x150 ből legyen mondjuk 352x220 de ez csak példa. ahogy jól létszik majd a felirat.
5. megnyitod a subtitle filtert (ezt a plugins könyvtárba kell bemásolni a virtualdubban) megnyitod az ssa feliratot és már rajta is van a felirat a filmen ha beletekersz (az expand részt úgy állítsd hogy ne legyen 26 nál több mert úgy egyes TV-ken lelóg a képről és ez a felirat méretére is igaz(16!))
ha eddig érted remélem (bár már én se nagyon)
6.a file menuben start frame server elmented és ezt nyitod meg a tmpgenc ben
ennek mennie kell ha elakadsz valahol vagy valami nincs meg elküldöm mailben
sok sikert!! -
Kuresz
tag
Akkor próbáld így!: hátha(bár a probléma érdekes)
Virtualdubban futtasdd le az auxsetup.exe-t utána install handler-gomb
indítsd el a virtualdubot
nyisd meg a filmet; utána az audió menüben wav audió és jelöld ki a wav hangot.
utána file menü start frame sever adj neki egy nevet
.vdr kiterjesztéssel de ha 1.5.10 -es virtualdubod van akkor ez nem szükséges tmpgenc-ben nyisd meg all filetipes alatt és hátha ez beválik. ha nem akkor mondok mást. -
Kuresz
tag
A hangot külön nyisd meg a tmpgenc ben.
Új tmpgenct használsz?
Nem nagyon értem külön meg kell nyitnia.
Oda kell : Audio source
Ha nem nyitja meg vlsznleg nem kódoltad át. Ha 1 gb felett van akkor igen.
Csak ac3-as videóid vannak?
Nekem csak azokat nem nyitja meg de külön aviban igen.
Kodek pakkod van fenn? ugye neeeeem!!!
[Szerkesztve] -
Kuresz
tag
Ha AC3 akkor mentsd le róla a hangot kódold át monjuk wav ba utána külön nyisd meg és menni fog.
De figyeldd azt is mennyi időt(képkockát ) ír ki a TMPGenc mert előfordul hogy
egy 80 perces film neki 240-300perces.
Ha ilyet tapasztalsz elmondom a gyógyírt.
AC3:
virtualdubbal lemented a hangot :
megnyitod a filmet majd a file menüben save wav az lementi az ac3 -at róla csak esetleg wav lesz a kiterjesztése de attól még az ac3 marad. ezt headac3he-val
átalakítod utána aTMPGenc ben külön megnyitod ő majd átkódolja.
Én a headac3he progit használom elég jó.
[Szerkesztve] -
Kuresz
tag
Hali!
Na mivel ekkora az érdeklődés csinálok egy oldalt róla ha ráérek.
Majd mondom a címet ,de addig ha felmerül valami kérdés válaszolok! -
Kuresz
tag
A legtöbb lejátszó leviszi probléma mentesen persze mindig van 1-2 kivétel.
A nagyobb márkák kiköpik néha de ott sem mindegyik Nekem egy yamaha DVd-m van már két éve ő viszi meg a most kapható olcsóbbak egytől egyig
A panasonicok LG-k nem igazán kajolták be de nem teszteltem minden verzión csak dobtak vissza és mondták a lejátszó nevét. -
Kuresz
tag
Részben egyetértek veled (úgyhogy Elnézést kérek azoktól akiket esetleg megbántottam vagy az arcoskodásért).
Ahoz hogy minden formátumból tudjak VCD-t csinálni ahoz úgy kb10-15 programot
használok és még mindig vannak hibák javítanivalók.
Ha csak 1 programot használnék leírnám szívesen de ez egy kicsit több.
Tudtam hogy sokakat fog érdekelni a technika de én segítek szívesen csak mindentz nem tudok elmondani. Eddig 400-500 filmet csináltam meg a saját beállításaimmal és viszik minta cukrot tehát jók a tapasztlataim.Hogy mennyi idő az elkészítés az forrástól függ és géptől persze DVD ről 2x annyi idő mint divx ről megcsinálni . A feliratiokat sajna integrálni kell mert a SVCD-óta van választható felirat. sokat szívok a hanggal a 2cd-s dolgokkal a képminőséggel mit írjak még.? -
Kuresz
tag
Bocsesz a hangnemért csak egy kicsit felfőtt!!
A lényegét persze leírom egy pár sorban
Annyi a változás az eredeti vcd között és az lyen forma között hogy
A szabványos VCD Fix bitrátával dolgozk (1150)
Ezek a VCD nem szabványosak és variálható bitrátával dolgoznak
Én személy szerint a hangot is 128 as joint stereóval csinálom de ki hogy.Van aki hozzányúl a VCD gop struktúrájához is de ezzel nem mindig értenek egyet az asztali DVD-k. Ha spórolni akar az ember a mérettel és szebb képet szeretne át kell írni aquantize mátrixot is de elég ka elmented az MVCD ből.
Tehát a lényeg Ez is VCD csak nem szabványos és általában aképminőség is jobb minta szabványoson beállítása válogatja.
Ennyi -
Kuresz
tag
Úgy gondolod hogy könyvet fogok neked írni róla (mert lehetne!)?
Meg ne csináljam helyetted? Elmondtam mi kell hozzá!
Amint láttad én hozzászólésokat vártam esetleg olyat aki jobbat tud mert tuti vannak ilyenek de azt ne várja senki , hogy 50-60 oldalon keresztül levezetem neki a lényegét.!!!
Itt vagy a neten tudod mi kell hozzá olvassgass!!!
Sorry a hangnemért de túl sokat akartok !!
Ha valaki valamit nem tud szívesen válaszolok de hogy mindent mondjak el a tól z ig az itt nem megy! Szóval sültgalamb nincs segítség van! -
Kuresz
tag
Háló!
TMPGenc kell hozzá és egy template.!
(keresőb írd be : KVCD vagy AVCD vagy MVCD ezek már elég jók)
és lehet próbálkozni.
Ja amúgy nem különleges csak nem ismert mert mindenki DVD meg Divx lázban ég és elfelejtik a jó öreg VCD-t ami azért még képes csodákra.!!
Ennyi...
[Szerkesztve] -
Kuresz
tag
Hozzávalók:
Tmpgenc;Virtualdub;DVD2AVI;HeadAC3he;Subrip;Sub2ssa
MVCD.de
KVCD.net
Vagy cvcd;avcd
valamelyik oldalról le kell tölteni a Tmpgenc-templatesokat és már kezdhetitek is a próbálkozást. Sajnos a módszer nem olyan egyszerű amilyennek látsziki sok gyakorlást igényel de aki foglalkozik vele szép eredményeket érhet el.
Mailt nem küldök mert túl sokat kellene írni Az MVCD vel induljatok mert nagyon jó de azt egy kicsit át kell alakítani mert nem kompatibilis minden az Európai DVDkkel de ha a tiétekkel igen akkor az is megteszi. Jó próbálkozást.
UI: A topicot nem a saját sztárolásomra indítottam hanem érdekelt , hogy más is foglalkozik e ilyen dologgal és hátha tud valaki valami okosat mondani.
Ha valami nem megy szívesen segítek mert aki foglalkozik vele és elakad megérdemli a segítséget... . Az induláshoz minden ott van fenn!! -
Kuresz
tag
Hát nem tudom ezt hogy gondolod de nálunk 1 cd még mindig olcsóbb mint a DVD és a VCD még mindig nagyobb kompatibilitást élvez mint a DVD !
És az a tapasztalatom , hogy sokkal többen veszik ezeket mint a dvd-ket!!
Mert nem telik mindenkinek írott DVD-re.
Ja és nem szokás 4 megákon szenvedni mert egy film pont annyit foglal amennyit akarsz :-).
Mint már írtam 1 cdre 100-150 perc lazán felfér. :-)
Olvasd a fentebbi sorokat!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Kuresz
tag
A régebbi gyártmányú lejátszók nem engedik a maximális bitrátát 1150 fölé fölötte akadnak és túl alacsonyra sem . A gop struktúrája is érdekes .
A 96kb/s os dual channel hang pedig egyátalán nem fekszik a vájt fülüeknek
aképe egy kicsit pixeles(nagyon!!) nekem félpercenként akad a DVD-ben -
Kuresz
tag
Háló !
VCD-k kódolásával foglalkozom DVD lejátszóba vagy csak szimplán gépre.
Az érdekelne tud -e valaki ebben a témában valami okosat mondani?
Nekem eddig 170 percet sikerült feltekernem 1 700MB os CDre azaz 795 MB ot
VCD formátumban jó minőségben . Érdekelne tud ennél valaki jobbat? mert ha nem , szabadalmaztatom a technikát! Lényege 1 film 1cd VCD formátumban(PAL rendszerben)
néhány példa :
Álmosvölgy legendája 101 perc 727 MB
Gyűrűk ura 2 : 175 perc 780 MB
Kapj el ha tudsz : 135 perc 783 MB
Ha valaki tud jobbat légyszi írjon hátha van még mit tanulnom.!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Update 07.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest