Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Ilyen vírusról még nem hallottam.
Amúgy anno a Blaster is csinált ilyet, de most azt nem találtam a rendszeren.
Freak: az a levél tuti meg volt nyitva amúgy, ha a NAV nem törölte belőle a férget, akkor tesóm megnyitotta, ebben biztos vagyok. De szerintem a jelenlegi formájában is okozhat problémát. Remélem hogy igazam van, és akkor végleg vége a zavaró jelenségeknek. -
Dilikutya
félisten
Nem kiabálom el egyenlőre de úgy néz ki a NOD32 volt a megoldás... jó mélyre állitva a keresést hugom Outlook Express mappáiban talált egy MyDoom-ot. A mappa keltezése vasárnap kora esti, amikor még javában az előző, általam biztonságosnak hitt rendszer ment. Valamikor késő este próbálkoztam a 2005ös cuccok telepitésével, ami valahogy nem jött már össze, és a régit sem tudtam visszatenni. Kaptam már mydoom-os leveleket, de azokat eddig megfogta mindig a NAV, sok esetben már a freemail eleve kiherélve postázta. Nem tudom ez hogy csúszhatott be. Egy biztos, akár ez okozta, akár nem, a NAV megbukott.
-
Dilikutya
félisten
A Symantec cuccait idestova 6 éve használom, és sosem volt velük gondom. A Daemon Tools-t csak 1 éve, eddig ezzel sem. A NIS2002-es verziója legalább fél éve megy a mostani DTools-al, vagyis ment. Délelőtt nem volt vele semmi probléma, bár a jelenség néha újra előjön, már nem olyan gyakran, mint az elmúlt 2 napban... és amig reggel netet ujra meg nem csináltam, szépen egyenként felraktam a drivereket, 1,5-2 órán át ment a gép, DC hashelés, zene, klipek, nem volt semmi akadás, folyamatosan figyeltem. Kezdek a valahol megbúvó vírus teóriájára gondolni... a hardveres hibát élből kizártam eleve, a hiba megjelenésének körülményei miatt. Ellenben ha ez egy vírus, akkor azt hiszem, örökre végeztem a Symantec szoftvereivel. De a Windows-zal is.... tököm tele van már, hogy foltozgatni kell összevissza, meg tonnaszámra felpakolni legalább 3 féle védelmi szoftvert (tűzfal, antivirus, meg valami a spyware-eknek). És az EU meg egyén antitrösztellenes szarzsákok itt rinyálnak összevissza, hogy nehogy legyen már antivirus a Windows-ban... hát a faszom kivan velük, nem olcsó annyira az a Windows, ha már egyszer EREDETI XP-m van, akkor a qrva életbe is, elvárom tőle, hogy legalább alapvető szolgáltatásokat nyújtson (30k-ért legalább alapszinten biztonságos legyen), és ne kelljen baszkódnom a sok köcsög kretén szarházinak a hobbiból fabrikált kis mocskaival. A Symantec-től pedig elvárnám (ilyenem is van legális), hogy a rohadt pénzemért cserébe azt kapjam, amiért fizettem. Rohadjon meg az egész... csak vegyem már meg a DVD írót, kiírom a cuccaimat, aztán az egész hülye Windows megy a picsába az összes szarjaival együtt. Legfeljebb valami kis particiót tartok fenn neki, a Vice City meg a CoD miatt. Ennyi. Nekem elegem van belőle.
Harmadennyi pénzből hozzámvágnak egy Suse-t, 8 CD-vel, DVD-vel, több Gb programmal, és nincs se blaster, se netsky, se semmi.
Bill Gates-t meg arra kényszeriteném, hogy semmi más ne jusson neki az életben, csak az a bizonyos 640kbÉs ezen osztozzon meg a Symantec szoftvereivel! A sok tetves vírusírót egyszerűen csak falhoz állítanám, aztán jól farba rakatnám őket pár szőrös dzsungellakó majommal, hadd tudják meg mi az a vírus
-
Dilikutya
félisten
A procexp 50% körüli értéket irt ki a megszakitásra, de jaja, ennél volt. Amúgy újrahúztam a Windowst, felraktam az SP2-őt, IAA, Daemontools és a Symantec cucc nincs feltéve csak a memóriarezidens progik közül, és.... semmi gondom. Ja meg a billentyűzet drivere nincs még fönn. Minden egyéb driver fönn van, semmi probléma nincs. Mulder ügynök segíííííts
-
Dilikutya
félisten
Ma már nincs kedvem bajlódni... érdekes, jó ideje nyugi van. Ki a fene érti ezt
-
Dilikutya
félisten
msinfo32... minden OK, jókora nagy betűkkel. Chipset driver volt próbálva a legutóbbi, meg az is, ami az alaplap CD-jén van (egyébként ezt használom, és nem volt vele gond soha).
Amugy az alaplap telepitője defaulton be sem ikszeli az IAA-t, és először sikerült is nem felraknom. De mintha akkor is jelentkezett volna a probléma. Most használható a gép, néha-néha jön csak elő.
Melegedés kizárva természetesen -
Dilikutya
félisten
Én készségesen elhinném neked, DE! Azt használom, ami az alaplap CD-jén van. És az eddig simán ment úgy, hogy inegrált SP1-es XP-re tettem. Korábban a sima XP-re sem panaszkodott az előző tulajnál (ezt tudom, mert ismerőstől van a lap). Lehet, hogy az lenne a gikszer, hogy most előbb raktam fel az SP2-őt, és csak utána a drivereket?
xtmod: valóban, az SP2 felrakása újabb Mb-okat vett el a memóriámból. És elvett újabb pár100 Mb helyet.... és nem annyit, amennyit a backup lefoglalt... én nem tudom hogy települ ez, de egyrészt nagyon lassan, másrészt sok helyet megeszik. A felrakása után legkevesebb fél Gb ugrik sztem....
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
File, Registry Monitor nem jelez hibát. De gondoltam, hogy nem is fog. A hardveres hibát csak azért zárom ki, mert rögtön az új XP-vel kezdődött... de hogy miért van. Bár, amióta a topikot nyitottam, alig csinálta
Puffneki... félreolvastalakszal hogy mit csinálok a gépen? jelenleg semmit, zene, net... egyfolytában reprodukálom most
Amúgy sikerült megfigyelni, valami Hardware Interrupt (megszakitás), ami okozza, kiakadáskor ennek a processzorkihasználtsága ugrik meg.
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
Ezt a Process Explorert feltettem, kíváncsi leszek... bár most jó ideje nem volt gond. Abban persze nem is reménykedem, hogy esetleg abbahagyta
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
Csak a rendszerpartíciót. De a vírus és spyware lehetősége a nullához konvergál, mert amig nincs fenn a vírusirtó, meg a tűzfal, addig nincs netre kiengedve a gép, ott pedig a frissítés az első.
Igazából nem az érdekel, mi csinálja, hanem hogy miért. Semmi sem változott a rendszerben, többszöri újratelepités után is csinálja. És mostmár kezd bosszantani.
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
Most nincs rajta a NIS. Sajnos, hogy mi is terhel le, azt nem tudom, mert amikor ugrik, akkor lehal minden, a feladatkezelőben hiába figyelem, megfagy az is abban a pillanatban, csak a tálcán az ikonja zöldül ki teljesen. Majd amikor visszaáll a normális állapot és magához tér minden, már nincs ott, hogy mi terhelte a procit. Pedig már nagyon kíváncsi lennék rá. Sajnos nem tudom a módját, hogy lehetne logolni.
Az összeakadást kizárnám, mivel jó ideje megy ebben a felállásban a konfigom.
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
Application Acc fent van mindig. Én úgy emlékszem, a DMA beállitások ott voltak mindig, de nem ez a lényeg most. Ledúrás alatt természetesen formatot értettem. SP2-es XP-re eszembe sem jutna rátelepiteni egy régebbi. Az alap XP-m SP1-es integrált.
Jobb híján tápgond is eszembe jutott, de a kijelzők szerint minden normális, ingadozás sincs.
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
Tegnap újra raktam az XP-t, mert előző este a Norton uninstallja összeszart mindent. Azóta a gép gyakorlatilag használhatatlan.
Tegnap felraktam az XPSP1-et, majd rá az SP2-őt, végül a drivereket. Majd a szokásos programokat, és a Norton Internet Security 2005-öt. Ettől eltekintve semmiféle szoftveres vagy hardveres változtatás nem volt, mindenből a korábban is fent levő verziót telepitettem. A processzorteljesitmény néha felugrott 100%-ra, a zene is megakadt, de még az egér is, semmi életjel. Aztán minden ment tovább, max pár perc, és megint. Egy idő után meguntam, ledúrtam az egészet. Újra raktam az XP-t, NIS2002, ami eddig volt, az SP2-t kihagytam ezúttal. Semmi változás, ráadásul a blaster is megtalált valahogy, a tűzfal ellenére... meg még sikerült vagy 3 féle vírust gyorsan leirtanom a friss rendszerről, még jó, hogy megnéztem neten vagy 2 oldalt...
Ma már a tököm tele lett az egésszel, mindent újraraktam, de még a netkapcsolatot se adtam hozzá, máris elkezdte. Felugrik a procteljesítmény 100%-ra, majd vissza... aztán megint fel. Rendszertelenül csinálja, a Feladatkezelő grafikonján néha egyszerre több csúcs is látszik, néha egy sem, mert kihagy ennyi időt. Kérdésem, hogy ezt mi a jó büdös &@#># okozhatja?
Az se normális, hogy a DMA beállítások fül nincs meg az eszközkezelőben az IDE tulajdonságoknál. Bár AIDA szerint ez nincs elállítódva.
Ráadásul a PH! is borzalmasan lassú, bár ahogy néztem, legalább ez nem lokális probléma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest