Hirdetés

WP7 blog: Augusztusi játékajánló

A havi játékajánlónk augusztusi számában ismét három Xbox Live alkalmazással jelentkezünk. A cikk folyamán három eltérő stílust is érintünk, egy Tentacles nevű platformjáték, egy Beards&Beaks névre hallgató stratégia és egy Friut Ninja név mögött rejtőzködő ügyességi játék is tiszteletét teszi. Vágjunk is bele!

A Tentacles nevű játék nem csak újfajta vezérlésével és megkapó grafikájával tűnik ki az átlag közül, a sikerhez a kellően beteg történet is sokat tesz hozzá. A játékban egy kis csápot irányítunk, melyet Dr Phluff, az év őrült tudósa díj büszke tulajdonosa kreált. A professzor hirtelen felindulásból, szeretem a delfineket felkiáltással delfinfejet operáltatott magának, azóta pedig a világ legcukibb nyulának megalkotásán fáradozik, mivel legfőbb életcéljának a világ aranyosabbá tételét tartja. Miután megunta a nyulakat, átnyergelt a polipokra, a világ legaranyosabb példányának megalkotása közben viszont hiba csúszik a gépezetbe, a doki pedig véletlenül lenyeli kreálmányát.

A grafika és a zene illeszkedik a kissé őrült és elvont, ám szerfelett vicces hangulathoz. A pályák meglehetősen lineárisak, általában csak egy irányba mehetünk, a haladásunkat viszont tüskék, csápok, főellenségek, gennygejzírek, lebegő szemek és egyéb undormányok próbálják elállni. A teremtényünket a tereptárgyak megérintésével irányíthatjuk, ekkor a kis lény a megfelelő pozícióba lövi az egyik csápját, amelynek következtében szép lassan a célhoz úszhatunk; eközben érdemes útba ejteni a plusz pontokat jelentő sárga bogyókákat. A kimondottan addiktív játék öt dollárt kóstál, kipróbálni és letölteni pedig ezen a linken lehet.

A mai második versenyzőnk a Beards & Beaks névre hallgat, az alkalmazás személyében egy stratégiajátékot tisztelhetünk. Az aranyos grafikával rendelkező programban törpéket kell irányítanunk, akik az életüket a pályákon található drágakövek gyűjtögetésének szentelik. Az egyes szinteket a megadott kvóta begyűjtésével abszolválhatjuk, ebben azonban gonosz kis lények próbálnak megakadályozni minket. Őket szerencsére összeverhetjük az alacsonyra nőtt figuráinkkal, de óvatosnak kell lennünk, mivel az ellen sem hagyja magát, és csúnyán visszaüt, ami a törpök feje feletti életpontok csökkenésében manifesztálódik. A krízishelyzetet tetézi, hogy egyszerre csak korlátozott számú törp áll rendelkezésünkre, így muszáj kigondolt stratégiákat alkalmazni a csillogó kavicsok begyűjtésére. A majdnem 3 dolláros játékot ezen a linken érhetjük el.

Végül, de nem utolsó sorban az iOS és Android platformokon slágerjátékká avanzsálódott Fruit Ninja is tiszteletét teszi a redmondiak platformján. A grafika, a hangok és a cél változatlan, de ezzel semmi probléma nincs, hiszen ez a kombináció már eddig is telitalálatnak bizonyult. Bár nem hiszem, hogy sokaknak újat mond a Fruit Ninja név, azért gyorsan összefoglalom, mi is a játék célja. Mint azt a név is mutatja, az egyes szinteken gyümölcsöket kell kettévágnunk, egy suhintással lehetőleg minél többet, ez alapján kapjuk a pontokat. A többfajta játékmódokban bombák és bónuszok között kell lavíroznunk, míg előbbiek pontlevonással járnak, utóbbiak értelemszerűen valamely módon megkönnyítik a dolgunkat. A három dollárba kerülő alkalmazást itt érhetjük el.

dr. Kind

Előzmények