2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

Villámgyors böngészővel érkezik a Qt 4.7

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Nokia Qt Labs

Elérhető a kényelmes kezelőfelület-tervezővel és a hardveres grafikus gyorsító lehetőségeit is kiaknázó WebKit böngészővel felszerelt Qt 4.7 keretrendszer.

A Trolltech 2007-es akvizícióját követően a platformfüggetlen Qt keretrendszer a Nokia szoftveres megoldásainak alappillérévé vált, mely nem csupán a Symbian és MeeGo fejlesztőket célozza meg, de az asztali Windows, Linux és Mac OS alkalmazások fejlesztéséhez és egyszerű átírásához is használható. A legújabb 4.7-es változat két legfontosabb újdonsága a QML integráció és a hardveres grafikus gyorsítás nagyfokú kiaknázása, mely révén a QtWebKit böngésző 67 százalékkal gyorsabban jeleníti meg a Facebook és más komplex oldalakat, míg az egyszerűbb tartalmak esetén a gyorsulás mértéke akár 350 százalékos is lehet.

A QML (Qt Meta-Object-Language – Qt meta-objektum nyelv) JavaScript-szerű nyelv segítségével látványos képi hatásokkal teletűzdelt komplex kezelőfelületeket lehet készíteni, melyek tervezését és tesztelését a Qt Quick vizuális tervezőprogram is segíti. A nagymértékben átdolgozott Qt grafikus könyvtárak kétszer gyorsabb szöveg megjelenítést is lehetővé tesznek, de hardveres OpenGL grafikus gyorsító jelenléte esetén a képi hatások és átmenetek megjelenítése is sokat gyorsult. A megújult Qt keretrendszer segítségével látványos asztali és mobil alkalmazások gyors és egyszerű fejlesztésére is lehetőség nyílik, melyek utóbbiak tesztelési és szignózási költségeit mostantól a Nokia teljes egészében magára vállalja.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.