Végső fázisban az iPhone 6 tesztelése

Hirdetés

Arról már többször is beszámolt több lap, küztük mi is, hogy az Apple legújabb csúcskészüléke, az iPhone 6 minden bizonnyal szeptember 9-én kerülhet hivatalosan bemutatásra. A dátum egyre biztosabbnak tűnik, az almás vállalat pedig lázasan igyekszik a hatalmas érdeklődésre felkészülni. A kínai Weibo most a Foxconn belső forrásaira hivatkozva állítja, hogy az iPhone 6 gyártósori tesztelése az utolsó fázisba került, ha mindent rendben találnak, akkor megkezdődik a sorozatgyártás. A végső szakaszban egyébként még egy relatíve alacsony kapacitás megvizsgálásával küszöbölik ki az esetlegesen fellépő hibákat, hogy később semmilyen probléma ne lehessen.

Az információ valósághűnek hat, hiszen nagyjából ez az az időpont, amikor logikusan egy terméknek ebben a fázisban kell lennie, hiába jelentek meg korábban olyan pletykák, hogy az Apple már óriási darabszámú készüléktartalékkal rendelkezik. Az iPhone 6 két változatban érkezik, és a kisebbik, azaz 4,7 hüvelykes, 960 x 1704 pixel felbontású kijelzővel szerelt variáns fog először debütálni. A belső erőforrást a szóbeszédek szerint a 64 bites architektúrájú Apple A8 lapkakészlet biztosítja, melyet a TSMC gyárt majd, két darab 2 GHz-re skálázott processzormagot foglalhat magában, és 20 nanométeres csíkszélességgel készülhet. A várhatóan 7 milliméter vékony újdonságból az Apple 70-80 millió darabot rendelt, így minden bizonnyal nem lesz majd készlethiány a megjelenés időpontját követően.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPad Air - szállj fel magasra

    Az amerikai vállalat frissítette táblagépes termékportfólióját, az elnevezés pedig igaznak bizonyul; az új készülék tényleg nagyon könnyű és rendkívül gyors lett.

  • Apple iPhone 5c - az újracsomagolás művészete

    Almáék idén először két telefont is bemutattak, ám az olcsóbbik modell inkább csak új színvilágot és műanyagot hoz, nagy előrelépést aligha.

  • Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

    Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.

  • Apple iPhone 5 - öt lett S

    Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

Hirdetés