Végleges renderképen a Nokia 9

Hirdetés

Az androidos Nokia telefonok mögött álló HMD Global az okostelefonos eladásokban jól áll, ám éppen a nagyobb haszonkulccsal dolgozó csúcskategóriában nem sikerült eddig letennie a névjegyét. Hiába nézett ki jól a Nokia 8 Sirocco, ha tavaly egy generációval régebbi SoC-vel, rendkívül magas árcímkével startolt el, és ebből a szempontból a Nokia 9 PureView útja is rögös lehet. Úgy hírlik ugyanis, hogy az öt hátlapi kamerával várt különlegesség, ami a fejlesztés során csak csúszott és csúszott, február 24-én Snapdragon 845-tel mutatkozik be, pedig már van a piacon Snapdragon 855-ös készülék is.

A Nokia 9 (állítólag) végleges renderképe
A Nokia 9 (állítólag) végleges renderképe (forrás: 91Mobiles) [+]

Éppen ezért érkezhet később egy friss Snapdragonnal és 5G modemmel szerelt frissítés, spekulál a GSM Arena, csak még nem a barcelonai MWC-n. A lényeg persze nem a hardver, hanem az ötlencsés hátlapi kamerarendszer lesz, amit már hivatalos előzetesek is előrevetítettek, a 91Mobiles pedig állítja: hozzájutottak a végleges, hivatalos renderképhez. Nem mintha sok minden változott volna a korábban kiszivárgottakhoz képest – egy évek óta készülő mobilt elég nehéz titokban tartani. Mindenesetre ott a különleges kameraelrendezés és az Android One felirat hátul, illetve a noccsmentes, de azért eléggé képernyődomináns kijelző elöl, beépített ujjlenyomat-olvasóval.

Az eredeti, 808-as Nokia PureView is kamerában volt erős
Az eredeti, 808-as Nokia PureView is kamerában volt erős [+]

Amit a képekről nem lehet leolvasni, de állítólag a készülék nevének része lesz, az a PureView utótag, aminek puszta emlegetésétől könnybe lábad öreg motoros olvasónk szeme. A Nokia 9 persze egy másik kor terméke, ezt bizonyíthatja 5,99"-es QHD AMOLED panelje, 12 megapixeles szelfikamerája, Type-C portja vagy épp QuickCharge 3.0 szabványon tölthető, 4150 mAh-s telepe. Csak ne jusson a Duke Nukem Forever sorsára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés