2019. február 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Alkalmazások rovat

Vége a Swype billentyűzet támogatásának

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Android Authority

Az ujjhúzós, érintőképernyős bevitel egyik legfontosabb szereplője nem frissül többé, a fejlesztők inkább a mesterséges intelligenciára koncentrálnak.

Hirdetés

Manapság semmi meglepő nincs abban, hogy a virtuális billentyűzet karaktereinek bökdösése helyett az ember folyamatosan, az egyik betűről a másikra húzza az ujját, az okos szófelismerő algoritmusokkal, és persze kellő ügyességgel ugyanis fürgébb lehet a mobilon vagy a táblagépen történő bevitel. A Swype billentyűzet oroszlánrészt vállalt ennek az elsőre furcsa, ám széles körben elterjedt beviteli módnak a népszerűsítésében, ma már ugyanakkor számos rivális megoldás tudja ugyanezt, a kiadó Nuance Communications pedig bejelentette, hogy nincs tovább.


[+]

Ugyan a Swype továbbra is fellelhető a Play és az iTunes áruházban, és bő egy hónapja is frissült a virtuális billentyűzet, a fejlesztő átcsoportosítja az erőforrásait, írja az Android Authority. A Nuance természetesen sajnálja, hogy a felhasználóknak szánt billentyűzettel nem foglalkozik többé, minden energiával a mesterséges intelligenciára és az üzleti partnerekre koncentrálva. A vállalkozás ugyanakkor nem távolodik el a nyelvvel kapcsolatos megoldásoktól: tovább kívánják fejleszteni a Dragon Dictation technológiát az automatizált és az orvosi környezetekben.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.