Továbbfejlesztett funkciókkal érkezett meg a Galaxy SmartTag+

A Samsung nyomkövetője már az UWB technológiát is beveti a pontosabb helymeghatározás érdekében.

A Samsung a Galaxy S21 szériával mutatta be a Bluetooth BLE szabványon működő SmartTag nyomkövetőt és okosotthon kiegészítőt, az új modell pedig már az UWB (ultra szélessávú) technológiát is beveti SmartTag+ néven. Az új kütyü sokkal pontosabb helymeghatározást tesz lehetővé és már vizuális elemekkel is képes irányítani a felhasználókat kiterjesztett valóság segítségével. Az AR Finder a SmartThings alkalmazásban, a SmartThings Find szolgáltatáson belül érhető el.


[+]

Az UWB-képes telefonokon, mint a Galaxy S21+ vagy az S21 Ultra 5G (illetve a Galaxy Note20 Ultra, Galaxy Z Fold2), található AR Finder alkalmazás egy könnyen követhető felületen mutatja meg, hogy a felhasználó mekkora távolságra található a Galaxy SmartTag+ eszköztől, valamint az odavezető irányt is jelzi. A készülék, igény szerint, hangos csörgéssel jelzi, ha a felhasználó közelít felé, így a takarásban lévő holmik is előkerülnek. A SmartTag egyébként a készüléket magát is meg tudja csörgetni, ha az Bluetooth hatótávon (120 méter akadályok nélkül) belül van, de a lámpák és TV-k is vezérelhetők az appon keresztül.


[+]

A SmartTag és SmartTag+ nagy távolságban is működik, a BLE kapcsolatnak és a Galaxy készülékek hálózatának köszönhető. A SmartThings Find felhasználók az alkalmazásban csatlakozhatnak a hálózathoz, így Galaxy okostelefonjukkal vagy tabletjükkel segíthetik mások elveszettnek vélt SmartTagjének vagy készülékének megtalálását. Ha valaki a szolgáltatásban eltűntként jelenti be a készülékét, minden közeli Galaxy eszköz, amely a hálózat része, jelzést küld a SmartThings szerverre a helyzetéről, az információ pedig eljut a bejelentőhöz. A SmartThings Find szolgáltatás minden adatot titkosít és szigorúan véd, így az eszköz helyét csak az arra jogosult felhasználó ismerheti meg.


[+]

A Galaxy SmartTag+ Magyarországon május elejétől lesz elérhető kék és fekete színekben, 14.990 forintos, a kettes csomag pedig 24.990 forintos ajánlott fogyasztói áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés