2019. február 18., hétfő

Gyorskeresés

Tovább erősödik a Huawei Kínában

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Phonearena

A kínai piacra nincs túl jó hatással az Egyesült Államokkal való gazdasági viszony feszültté válása, a Huawei viszont így is halad.

Hirdetés

A kínai mobilpiac a Canalys adatai alapján tavaly 14%-kal rosszabbul teljesített, mint 2017-ben. A 369 millió leszállított készülék konkrétan a legrosszabb eredmény 2013 óta, a Huaweit és a Vivot viszont ez nem különösebben zavarja. Bár, a Huaweit egy kicsit még kevésbé: 16%-kal több készüléket adtak el, mint egy évvel korábban, a Vivo pedig 9%-os növekedést tud felmutatni. Mindenki más 2-60%-kal kevesebb darabot tudott leszállítani, és konkrétan mindenki más veszített a legnagyobbat.


[+]

Az öt legnagyobb piaci részesedéssel bíró gyártó Kínában sorrendben továbbra is a Huawei 27%-kal, az Oppo és a Vivo 20%-kal, a Xiaomi 12%-kal és az Apple mindössze 9%-kal. A Mindenki más kategóriában továbbra is drasztikusan csökken a leszállított készülékek száma. 2017-ben még 27% volt, tavaly viszont már csak 12%. Az Apple pedig kénytelen lesz átgondolni az árpolitikát, ha nem óhajt kiesni a Top 5-ből. A dollár/jüan árfolyam alakulása miatt a kedvezőbb árazású iPhone-nak szánt XR drágább volt Kínában, mint a Huawei Mate 20 Pro.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.