Tovább erősödik a Huawei Kínában

A kínai mobilpiac a Canalys adatai alapján tavaly 14%-kal rosszabbul teljesített, mint 2017-ben. A 369 millió leszállított készülék konkrétan a legrosszabb eredmény 2013 óta, a Huaweit és a Vivot viszont ez nem különösebben zavarja. Bár, a Huaweit egy kicsit még kevésbé: 16%-kal több készüléket adtak el, mint egy évvel korábban, a Vivo pedig 9%-os növekedést tud felmutatni. Mindenki más 2-60%-kal kevesebb darabot tudott leszállítani, és konkrétan mindenki más veszített a legnagyobbat.


[+]

Az öt legnagyobb piaci részesedéssel bíró gyártó Kínában sorrendben továbbra is a Huawei 27%-kal, az Oppo és a Vivo 20%-kal, a Xiaomi 12%-kal és az Apple mindössze 9%-kal. A Mindenki más kategóriában továbbra is drasztikusan csökken a leszállított készülékek száma. 2017-ben még 27% volt, tavaly viszont már csak 12%. Az Apple pedig kénytelen lesz átgondolni az árpolitikát, ha nem óhajt kiesni a Top 5-ből. A dollár/jüan árfolyam alakulása miatt a kedvezőbb árazású iPhone-nak szánt XR drágább volt Kínában, mint a Huawei Mate 20 Pro.

Azóta történt

Előzmények

  • Idén is belehúz a Huawei

    A gyártó nyílt levélben körvonalazta az idei évre vonatkozó terveit, de Richard Yu csak általánosságokban vázolta a prioritásokat.

  • Erős volt az idei év a Huawei számára

    A kínai gyártó idén tavasszal tudta először átvenni a második helyet a globális ranglétrán, és azóta sem szándékozik visszaengedni oda az Apple-t.

  • Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága

    Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.

Hirdetés