Tesztüzemben a Snapdragon 810

Hirdetés

A mobiltelefonos processzorok egyik legfontosabb paramétere minden kétséget kizáróan a számítási teljesítmény, ám a nyers erő semmit sem ér, ha cserébe az akkumulátoros üzemidő drasztikusan lecsökken. A Qualcomm megoldásai kezdetektől fogva a kiemelkedő energia-hatékonyságukról voltak híresek, mely a legfejlettebb gyártási technológiák bevetése mellett az ARM referencia megoldásain végzett számos optimizálásnak is köszönhető. A vállalat persze kénytelen lépést tartani a piaci trendekkel és az egyre kiélezettebb versennyel is, így az első 64 bites lapkája négy darab Cortex-A53 és ugyanennyi Cortex-A57 magból épül big.LITTLE elrendezésben.

Az AnTuTu sebességmérő alkalmazás katalógusában nemrég felbukkant Snapdragon 810 processzor azonban az alap ARM magok bevetése ellenére is igen jól teljesített, hiszen a Snapdragon 805-nél 50 százalékkal fürgébbnek bizonyult azonos fogyasztás mellett. A prototípus készülékről annyit tudni, hogy 6,2 hüvelykes, 1600 × 2560 képpontos kijelző köré épül, 4 GB operatív memóriával rendelkezik és Android 4.4.2 KitKat operációs rendszert futtat.

Azóta történt

  • Piacon a Snapdragon 810 referenciaduó

    Elérhető a Qualcomm 64 bites nyolcmagos processzora köré épülő QHD kijelzős referencia okostelefon és a 4K kijelzővel szerelt referencia táblagép, melyek minden téren a piac legerősebb ajánlatai.

  • Csúszhat a Snapdragon 810 sorozatgyártása

    A csúcsmodellekbe szánt lapka több súlyos hibája miatt is kénytelen lehet elhalasztani a sorozatgyártás beindítását a Qualcomm.

  • Mégsem késik a Snapdragon 810?

    A Qualcomm tagadja azokat a híreszteléseket, hogy nem készülnek el időben a 2015 elején bemutatásra kerülő csúcslapkájukkal.

Előzmények

Hirdetés