Hirdetés

TDK blog: Világító fülhallgatót használtunk

Néhány napja egy újabb érdekes fülhallgató futott be hozzánk a TDK Life on Record jóvoltából; a „glow in the dark” szlogen elég sokat elárul arról, hogy milyen extrát érdemes keresni az egyébként SIE20 kódnéven futó termékben. Igen, az újdonság világít a sötétben, amit nem ledekkel vagy egyéb varázslattal oldott meg a gyártó, hanem a kábel szigetelését készítette foszforeszkáló anyagból. A működési elv tehát ugyanaz, mint a sötétben maguktól világító órák, a karácsonyfadíszek és egyéb kiegészítők esetében. A 20 perces világítási idő ugyanakkor elég rövidke, ráadásul az is meglepő lehet, hogy a fény mindegyik modellnél neonzöld színű, holott az SIE20 pinkben, kékben, valamint zöld-narancssárga kombóban is megvásárolható.

A fülhallgató kialakítása nagyon praktikusra sikerült, hagyományos fül alatt elvezetett kábelt kapunk, nem spórolták ki a törésgátlókat, az eszköz bal-jobb oldala két egymástól eltérő színű műanyag betétnek köszönhetően egy pillantással megkülönböztethető. Kényelmi szempontokból sem lehet panasz a TDK új üdvöskéjére, a kábele kellően rugalmas, az egész eszköz könnyű, nem akar kiesni az ember füléből, van kábelösszehúzója és 4 méretben jár szilikon illeszték hozzá. A fülbe illeszkedést a fentieken kívül a driverhez képest 45 fokban elforgatott vetőcső segíti, így tökéletesen fel tudja venni a hallójárat formáját, a megfelelő gumiharanggal akár órákig is tudjuk élvezni kedvenc számainkat a SIE20-on keresztül.

A kábele 1,1 méter hosszú, kettéoszlása után szimmetrikus, a jack csatlakozója pedig L-alakú. A környezeti zajokat kellően jó hatásfokkal szűri, tömegközlekedési eszközön vagy zajosabb helyeken is normális hangerővel lehet hallgatni, és a külvilág felé sem szűrődik különösebben nagy mennyiségű zaj. A fülhallgató lelke egy 9,2 milliméter átmérőjű dinamikus meghajtó, a TDK LoR armatúrás eszközei jóval magasabb árkategóriát képviselnek. Impedanciája 16 ohm, ami könnyű hajthatóságot kölcsönöz az eszköznek, egy mobiltelefonról is kellemesen elmuzsikál.

Bár a hangminőséggel közel sincs minden rendben, a kis fülhallgató túlszárnyalta az elvárásainkat (amik nem voltak túl magasak, mégis csak egy pink színű, világító kábeles fülhallgatóról beszélünk) és megállja a helyét az árkategóriájában. Lapos, sötét, nem túl részletező hangkép jellemzi, de hosszan hallgatható, nem fárasztó, a hangtartományok a könnyűzenei műfajok nagy részéhez nagyjából jó mennyiségben vannak jelen, a kategóriában ritkaság viszont a magas hangok kiemelése, ami bizonyos műfajoknál ugyanakkor zavaró lehet. Aki a fejleszakító basszusokat keresi egy fülhallgatóban, az jobban teszi, ha mást választ, ugyanis a SIE20 a mély tartományban nem emel ki, a basszusai éppen csak jelen vannak a zenében.

Tesztünk tárgya alapértelmezésben 7060 forintért vásárolható meg, ami egy jelenleg futó promóció keretében 5499 forint is lehet. Ennél a fülhallgatónál pusztán hangminőségi alapon vannak jobb ajánlatok, de aki egy kényelmes, jó izolációjú, extravagáns külsejű fülhallgatót szeretne vásárolni az okostelefonjához vagy zenelejátszó eszközéhez, annak jó vétel lehet az SIE20.

Azóta történt

Előzmények