Strapabíró okostelefon pörgő terepi munkához

Kimondottan kis- és középvállalatok mobil körülmények között dolgozó alkalmazottainak tervezte a Zebra Technologies februárban bemutatott, új készülékét, a TC25-öt, amellyel könnyen leolvashatók a vonalkódok, hatékonyan menedzselhetők a szállítási útvonalak, és helyben, automatikusan kitölthetők a munkalapok, kiállíthatók a számlák.

Számos, fontos előnnyel bír a TC25 a lakossági piacra szánt okostelefonokkal szemben, amelyeket a kkv-k raktárkezelői, eladói, kereskedői, futárai és szerelői még ma is gyakran használnak – az ugyancsak széles körben elterjedt papírról és tollról nem is szólva.

Első ránézésre, a hardver kialakítását tekintve a TC25 olyan, mint a lakossági piacra szánt, strapabíró okostelefonok, ütés-, törés-, por- és cseppálló, tőlük eltérően azonban az üzleti felhasználás szempontjából fontos képességek jellemzik. Ilyen például a beépített vonalkódolvasó, az erősebb hardver, a stabil operációs rendszer és a vállalati környezetben hasznos mobil alkalmazások, valamint tartozékok választéka, a sokkal hosszabb gyártói támogatással együtt (lásd a videót). Nagy teljesítményű processzorával a munka követésére, navigálásra és üzenetküldésre, kapcsolattartásra szolgáló, nagyvállalati szintű alkalmazásokat futtat, akkumulátora pedig a teljes munkanapra elegendő energiát ad.

Strapabíró kialakításánál fogva a TC25 megfelel a MIL-STD-810G katonai szabvány követelményeinek. Akkor sem törik össze, ha a felhasználó több mint 1 méter magasságból betonra vagy járólapra ejti, ami hosszabb élettartamot vetít előre, és a drága javítások számával a költségeket is csökkenti.

A TC25 ugyanazt a 2D vonalkódolvasó technológiát tartalmazza, amely a világ legjobb terepi szolgáltatásait adó vállalatainál dolgozó csapatokat is támogatja. A beépített szkenner akkor is pontosan olvassa le a vonalkódok információit, ha azok elkoptak, elpiszkolódtak vagy megsérültek, ráadásul ezt a Zebra tesztjei alapján sokkal gyorsabban teszi, mint a lakossági piacra szánt okostelefonok kamerái. A felhasználónak ugyanis a TC25-öt nem kell elfordítania, amikor vízszintes és függőleges vonalkódok között vált, és az sem okoz gondot, ha a vonalkódok egymáshoz túl közel helyezkednek el. A csatlakoztatható pisztolynyéllel pedig a szkennelés még gyorsabbá és pontosabbá tehető.

Előre telepíti a TC25-re a Zebra DataWedge alkalmazását is, amellyel a vonalkódokról leolvasott adatokat a vállalatok külön programozás nélkül meglévő alkalmazásaikba küldhetik, még több időt és pénzt takarítva meg.

Kézi adóvevő funkcióval ruházza fel a TC25-öt a Zebra Workforce Connect PTT Pro hangalapú megoldása, amellyel azonnali push-to-talk hívások kezdeményezhetők a készülékek, valamint más, kompatibilis Zebra és Apple mobil eszközök, egyes Android alapú okostelefonok között. A vállalatok így mindig elérhetik alkalmazottaikat, a kapcsolattartással jobb szolgáltatásokat adhatnak ügyfeleiknek, és a munka hatékonyságát is növelhetik.

A Zebra kiegészítők széles választékát kínálja a TC25-höz, amelyben az említett pisztolynyél mellett az eszközt kézfejre rögzítő pánt, övtáska, a hátlapra kattintható, külső akkumulátor, asztali dokkoló és töltőkábel is található.

Míg a lakossági piacra szánt okostelefonok támogatása általában két év múltán megszűnik, az üzleti felhasználású mobil készülékek élettartama a tíz évet is elérheti. A Zebra OneCare és LifeGuard for Android támogatási és szoftverkövetési szolgáltatása a TC25 teljes életciklusán keresztül megbízhatóvá és biztonságossá teszi a használatot, a kis- és középvállalatok így biztosak lehetnek benne, hogy beruházásuk hosszú távon is megőrzi értékét.

Azóta történt