Sony Ericsson W300i/Z530i: csúnyácska, de okos kagylók

A Walkman széria alig egy év alatt szinte minden formátumban elérhetővé vált: van elforgatós, hagyományos, érintőképernyős, okostelefon. De kagyló mindeddig nem szerepelt a kínálatban. A gyártó úgy érezte: itt az ideje ezen változtatni.


A Walkman változat egész pofás

 

Hirdetés

A duó két tagja kicsit olyan, mint anno a K750i és a W800i volt: ez egyik hagyományos, míg a másik egy Walkman. A 90 x 47 x 24 mm, 93 gramm fizikai paraméterekkel rendelkező készülék kicsit dundinak tűnhet, ráadásul aki a hurokantennát nem szeretik ismét csalódni fognak. A megoldás dizájn szempontból kétségtelenül rontja az összhatást, de lényegesen jobb vétellel, ezáltal hosszabb akkumulátoridővel kecsegtet. A telefonok billentyűzetének kialakítása nagyon megosztják a közvéleményt: egyesek különlegesnek, szépnek, mások egyenesen rondának tartják.


Sokan a billentyűzet formáját kifogásolják.

 

A készülék a mai kor elvárásait kicsit alulmúló 128x160 képpont felbontásút 65.535 színű belső UBC, valamint 101x80 képpontos monokróm külső kijelzőt kapott. A telefon VGA kamerája is kicsikét túlhaladottnak tűnket. A zenelejátszó jobb kihasználhatósága miatt a beépített memóriája Memory Stick Micro kártyával tetszőlegesen bővíthető. A Z530i 28 MB, míg a W300i 20 MB belső memóriával rendelkezik. A W300i mellé természetesen 256 MB-os kártyát is csomagol a gyártó, fejlettebb Walkman lejátszót és RDS FM rádiót kapott, valamint EDGE átvitelre is képes, míg a Z530i-ből mindez kimaradt. Habár az Opera Mini megreformálta a mobilos böngészőket, a készülék beépített NetFront böngészője egyedül is megbirkózik a HTML oldalakkal. Természetesen a jövevény GPRS modemként is használható, USB, infravörös vagy Bluetooth átvitelek bármelyikével.


Azóta történt

Előzmények

Hirdetés