Sony Ericsson sajtótájékoztató a 3GSM kongresszuson

Viszonylag alacsony érdeklődést váltott ki a ma reggel 9 órakor kezdődő Sony Ericsson sajtótájékoztató a vásár újságírók részére fenntartott médiaközpontjában.

A mintegy 30 újságíró öt perces késés után arról lett tájékoztatva, hogy a Sony Ericsson megvásárolta a UIQ-t, így a stratégiai tervek a jövőben egy kicsit megváltoznak.


Kezdődik

 

Hirdetés

A Sony ericsson álláspontja szerint a UIQ komoly befektetést igényel, hogy versenyképes maradjon, és a svéd-japán óriás készen áll arra, hogy ebben támogassa a frissen tulajdonba került céget.

A Sony Ericsson nem kívánja a UIQ függetlenségét megnyirbálni, sőt, nyitott arra, hogy más gyártók és részt vállaljanak a UIQ jövőjében, nem kívánja kizárólagosan használni a UIQ-t a jövőben sem.


A UIQ jövője már biztos

 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a UIQ csapata a múltban nagyon kevés emberrel (kb. 200 fő) és nagyon alacsony költségvetéssel dolgozott. Mivel az ellenfelek jelentőseb nagyobb összeget tudnak fordítani ezekre, így mára a UIQ komoly hátrányba került. A Sony Ericsson 2007. február 2-án megvásárolta a céget a Symbian-tól, így lehetőséget teremtett arra, hogy erős gyári támogatással felvegye a versenyt ellenfeleivel.

A UIQ nem kíván kizárólag a Sony Ericsson számára dolgozni, készen vannak egy az S60-as platformra optimalizált verzióval, így nem kell elveszítenünk a reményt, hogy a jövőben Nokia készülékeken is találkozzunk a UIQ-val, sőt, mivel a UIQ a Symbian OS-re épül, így a jövőben bármely gyártóra képesek optimalizálni a rendszert.


A Motorola Z8 az első fecske

 

A UIQ illetékese megerősítette a függetlenséget, és rögtön példát is tudott mutatni: a Motorola Z8-as készüléke a legújabb UIQ platformot kapta, megelőzve ezzel a Sony Ericssont, hiszen az új Sony Ericsson smartphone sorozat még nem került bejelentésre.


Azóta történt

Előzmények

Hirdetés