Sony Ericsson GC99: PCMCIA kártya és Wi-Fi

A Sony Ericsson ma bemutatta a hazai sajtó képviselőinek a GC99 néven megjelenő PCMCIA kártyát. Eddig is számos Sony Ericsson PC-kártya volt kapható, a GC99 azonban támogatja az összes létező hálózatot.

Hirdetés

A SIM behelyezése után csak a környéken elérhető hálózatoktól függ, hogy milyen sebességgel kapcsolódhatunk az internetre. A legrosszabb esetben sima GSM adatátvitellel, 9,6 kbps sebesség érhető el, azonban ez mára már igen ritka. A GPRS segítségével 4+2 időrés segítségével "száguldhatunk", ez maximum 53,6 kbps-t jelent. Következő lépcső az EDGE támogatottság, amellyel az előző sebesség duplája érhető el. Nem hiányzik a 3G hálózatok kihasználása sem, ezesetben már 384 kbps lehet az adatátviteli sebesség maximuma. A leggyorsabb elérést a Wi-Fi jelenti, ahol 54Mbit/s adatovábbítási ráta érhető el, ez azonban nem mindenhol elérhető, sok helyen pedig igen drága szolgáltatás.


Minden hálózatra

 

Mindezzel együtt a GC99 valóban egy olyan kiegészítő, amely a sokat utazók számára jelenthet megoldást. A gyári dobozban található szoftver Microsoft és Mac operációs rendszerekkel működik együtt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés